HALLOWEEN, Z....... !

En god mor sidder ikke i brysterne..

mom-holding-baby

Jeg har fået rigtig mange beskeder omkring amning og mme (modermælkserstatning). Jeg stoppede selv med at amme efter 4-5 ugers kamp. Det fungerede slet ikke og jeg havde det faktisk rigtig dårligt og jeg følte alt var imod mig.
Det er meget vigtigt at man som mor, allerede inden barnet bliver født, mærker efter i sig selv om lysten til amningen er til stede. Man bliver nødt til at overveje, hvor meget man vil kæmpe for at få amningen til at fungere. Amning skal ikke være en lang og smertefuld kamp, i hvert fald ikke efter min mening.
Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg aldrig rigtig haft lysten til at amme. Næsten alle mødre i dag, har oplevet hvor stort presset er fra både jordemoder, barselsgang og omgivelserne generelt, når den lille ny er kommet til verden og amningen skal i gang. Jeg kan huske de første dage på sygehuset hvor vi skulle have amningen i gang, det var forfærdeligt. Jeg skulle have hjælp hele tiden fordi Villian ikke gad tage ordentlig fat. Sygeplejersken kom ind til mig fordi jeg havde bedt om lidt hjælp, vi kunne ikke rigtig få Villian ordentlig ind til brystet og så bliver hun irriteret på MIG og siger ”Du samarbejder da overhoved ikke”. Men det følte jeg virkelig at jeg gjorde! Det gjorde mig rigtig ked af det, så da sygeplejersken var gået, brød jeg sammen. Jeg følte mig som en fiasko, men jeg prøvede virkelig at overbevise mig selv om at ”det her, det er hyggeligt”. Men det var det ikke.
Når folk har spurgt mig hvorfor jeg ikke ammer, har jeg bare sagt at det er fordi det slet ikke fungerede, jeg havde ikke nok mælk osv osv. Det passer også, men jeg er sikker på at hvis jeg havde kæmpet – så kunne jeg have fået det op og kører, men det var ikke kampen værd, ikke for mig.
Jeg synes det var synd for Villian at jeg blev utilpas når han skulle have noget at spise, som sagt prøvede jeg jo virkelig at overbevise mig selv om at det var skide hyggeligt, men jeg var simpelthen så ked af det og det kan den lille jo godt mærke!
Jeg kæmpede med brystpumpe, det gjorde SÅ ondt – mine bryster var så ømme og igen brød jeg sammen. Jeg endte med at få brystbetændelse 4 gange på de 4-5 uger. Er det så det værd? NEJ. Da han fik sin første flaske, nød han det virkelig! Han nød at han ikke skulle kæmpe, og jeg tror han nød at han nu havde en glad mor der nød at sidde med sit barn tæt på sig og have en god øjenkontakt – det var så hyggeligt. En uge efter droppede vi brystet helt og det hele blev SÅ meget nemmere!
Der er mange kvinder der er efter folk som bruger mme: ” I kæmpede ikke nok, i gav for hurtigt op, modermælk er så meget bedre for dit barn ”
Ja selvfølgelig er det dét. Men en god mor sidder ikke i brysterne og børnene trives lige så godt på mme, så stop med at være så dømmende!
Mødre skal ikke have dårlig samvittighed, men det får vi når mange af jer er sådan efter os. I burde bare være glade for at I kunne få det til at fungere, og det er da nemt og dejligt for jer.

Det var et nederlag at jeg ikke kunne amme.. Det er nærmest som at sige at man ikke kan gøre det, som er naturligt for en kvinde at gøre. Men hvis man skal se det fra den lyse side, så kan far være med og man er ikke bundet til sofaen.
Derudover er vi alle glade og vi trives – det er det vigtigste.

Husk på, at man ikke skal amme for enhver pris. Hvis ens mavefornemmelse siger, at det vil være bedre for barnet og en selv at gå over til flaske, så er det det man skal gøre – og man skal gøre det med god samvittighed.

xoxoxo

39 kommentarer

 • Janni

  Hej Anna 🙂 super go blok du har fået lavet 🙂 stoppede selv med og amme da det simpelhen gjorde så ondt. 🙁 sad og tude hver gang hun skulle have mad for det gjorde for ondt . Endte os med bryst betændelse . Følte virkelig jeg var en dårlig mor der jeg måtte stoppe . Men alle sagde til mig du gør det rigtige for dig og dit barn . Du ikke en dårlig mor fordi du ikke ammer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Selvfølgelig er man ikke en dårlig mor, fordi at man giver flaske.. Jeg droppede amningen efter et døgn, synes det var ubehagelig, pinligt og slet ikke hyggeligt. Det skulle bare overståes og synes det var flot at sidde der med madpakkerne fremme. Heldigvis har min omverden ikke stilt spørgsmålstegn til det, tror ikke engang at nogle har spurgt hvorfor jeg stoppede. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Henriksen

  Super blog du har fået op og køre! Jeg havde nogenlunde samme problem med Viktor, jeg fik brystbetændelse da han var en uge gammel og da han var 3 uger gammel kunne han ikke rigtig tage ordentligt fat længere når jeg skulle amme ham, så vi endte med at jeg pumpede ud til ham i 5 uger indtil jeg ikke havde nok mælk tilbag. Han fik samtidig MME som han stor trives på 🙂 vi fandt senere ud af at han havde for kort tungebånd – selvom lægerne havde sagt det så fint ud! Det blev klippet men der var det for sent at starte amningen igen, for han var slet ikke interesseret i brystet. Jeg kan godt følge dig når du siger at man føler sig som en “dårlig mor” for alle forventer at man skal amme lige meget hvad og man føler hele verden er imod en, jeg har heldigvis en dejlig kæreste som bakker mig 100% op, så det jeg meget taknemmelig for

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Henriksen

  Super blog du har fået op og køre! Jeg havde nogenlunde samme problem med Viktor, jeg fik brystbetændelse da han var en uge gammel og da han var 3 uger gammel kunne han ikke rigtig tage ordentligt fat længere når jeg skulle amme ham, så vi endte med at jeg pumpede ud til ham i 5 uger indtil jeg ikke havde nok mælk tilbag. Han fik samtidig MME som han stor trives på 🙂 vi fandt senere ud af at han havde for kort tungebånd – selvom lægerne havde sagt det så fint ud! Det blev klippet men der var det for sent at starte amningen igen, for han var slet ikke interesseret i brystet. Jeg kan godt følge dig når du siger at man føler sig som en “dårlig mor” for alle forventer at man skal amme lige meget hvad og man føler hele verden er imod en, jeg har heldigvis en dejlig kæreste som bakker mig 100% op, så det jeg meget taknemmelig for

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannett

  Hej Anna!
  Super dejligt indlæg at læse!!! Før jeg fødte min datter, (6 måneder gammel) havde jeg det også mærkeligt med tanken om, at jeg ikke ville føle mig tilpas, når jeg skulle amme.. og sådan havde jeg det i lang tid efter jeg havde født! Bare tanken om at jeg skulle amme andre steder end i min sofa stressede mig.. Havde det så dårligt med det, så i LANG tid kom jeg ingen vegne. Super dejligt at læse at jeg ikke er den eneste.. Åh jeg har tit følt mig som en dårlig mor og været vildt ked af det, når jeg har givet hende flasken, men ja som du siger, så sidder en god mor ikke i brysterne!!
  Endnu engang skønt at læse, at vi er flere der deler delle følelse 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Det var derfor jeg lavede indlægget, da jeg ved hvor mange der kunne få glæde af det. De fleste af os har inderst inde haft dårlig samvittighed, men tør ikke sige det højt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannett

   Nej lige præcis! Og spørgsmålet fra alle ude fra: “hvorfor synes du ikke det er hyggeligt” , “det er det bedste for dit barn” osv… Jeg har LÆNGE haft dårlig samvittighed og været ked af det, så nu må jeg tænke på, hvad der var/er det bedste for min datter og ikke mindst mig selv!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Man er på ingen måder dårlig mor fordi man ikk ammer med min den første gik det også helt galt , hun ville ligge der hele tiden og det var på ingen måder hyggelig .nu her med nr 2 tænkte jeg at jeg ville give det et forsøg , og det fungere bare og det er bare skønt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Jeg giver dig ret Anna, jeg ammede min datter i 14 dage og ville så gerne amme hende i længere tid. Jeg elskede det til den dag jeg fik så slem en bryst betændelse at det skulle opereres væk, og har ikke ammet siden. Jeg har et ar på det ene bryst der er 1 1/2 cm langt og stadig gør ondt en gang i mellem og er rigtig følsomt pga ar væv. Ville så gerne amme det næste barn, men der er så stor sandsynlighed for at det sker igen at jeg ikke ved om jeg tør prøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Anna 🙂
  Jeg er mor til en dreng på 7 måneder og jeg ammer stadig hvilket jeg har haft det nemt ved. Men kan virkelig godt forstå hvor hårdt det må være når det ikke lykkedes, fordi alle jo siger du skal da amme og bla bla bla. Havde jeg ikke kunne var det jo ikke noget at gøre ved, heller en glad mor til spise tid end en mor der kæmper en kamp. Vi alle er gode mødre om vi ammer eller giver mme .
  Super blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow. Hvor bliver jeg irriteret på mig selv over at jeg havde fordomme om dig som mor og morblogger.
  Dette blogindlæg er SÅ velovervejet og SÅ velskrevet at jeg må tage hatten af.
  Jeg er nu ikke et sekund i tvivl om, at du gør dit bedste for din søn. Og hvor er det flot at du tør skrive et indlæg om noget som så mange mødre og fagpersoner har en holdning til.

  Stor cadou til dig Anna.

  Jeg trækker ydmygt alle mine fordomme tilbage og klapper i mine hænder over at din søn er heldig at have en mor der mærker efter hvornår noget føles rigtigt og forkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ved slet ikke hvad jeg skal skrive.. Er glad for at du indrømmer at du har haft nogle fordomme, og at du derefter trækker det i land. Man kan være så hurtig til at dømme andre, specielt folk man har set på TV.
   Din kommentar varmer, 1000 tak 🙂 !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man kan nemlig være alt for hurtig og glemme at man på tv ser så lille et udsnit af nogens personlighed – og det var jeg i hvert fald i dit tilfælde. Det undskylder jeg og tænker over næste gang jeg har nogle fordomme 😉
   Du gør det flot. og jeg er stadig dybt imponeret over dit indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Plus at du lige skal huske på at det er 2 år siden, der sker meget på 2 år 😉
   Jeg så et afsnit fra min sæson her i sidste uge, omg – jeg krummede tæer, havde lyst til at slå mig selv!
   – TAK! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • @annkopke

  Hvor er “synes godt om” knappen?
  Jeg stoppede med at amme efter en uge, netop pga smerterne og en meget sulten dreng og da jeg måtte supplere op med flaske, var smerterne ikke det værd. Personligt havde jeg det bedst med kun at give flaske, på trods af at jeg gerne ville have ammet. Nu har jeg en glad og mæt dreng på snart 8 uger og han har en glad mor og en far der har en glad forlovet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marikka

  Så dejligt med sådan et indlæg…. Skal selv være mor til foråret, og har besluttet mig for at jeg gerne vil amme, men hvis det ikke lykkedes vil jeg heller ikke tvinge det…. knus herfra :-).. ps. Du gør det altså godt Anna 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana Patricia

  Er SÅ enig med dig Anna! – min datter er nu 4 måneder og vi måtte, da hun fyldte to måneder, sande at det ikke var dét værd! Nogenlunde af samme grund som Jer! Og da vi gik igang med flasken, blev hun glad som aldrig før! Det vigtigste ER at mor, far og barn har det godt, og trives! – og det ses, at I gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • elisabeth

  Hej Anna.. Stoppede din mælkeproduktion så fuldstændigt, da du afbrød amningen? Og føler du generelt, at dine bryster er blevet påvirkede, udover betændelsen? Man hører jo så mange “skrækhistorier” om kvinder, der er kede af deres bryster efter lang tids amning, så det kunne være superspændende at høre om fra én, der har valgt ikke at amme særligt længe. Har nemlig læst, at det faktisk mere er under selve graviditeten ens mælkekirtler vokser? Så hvis ikke det overskrider din privatsfære, vil jeg rigtig gerne høre om det. Jeg regner nemlig selv med at skulle være gravid indenfor få år, så jeg prøver bare at rage al den viden til mig jeg kan, og jeg foretrækker personlige beretninger fremfor at slå op i et lægeleksikon 😉

  Men nok om det, for den største grund til jeg skriver her er, at det fandme er et fedt indlæg!! Jeg er SÅ træt af de velvoksne mødres bedrevidenhed, og hér taler jeg ikke kun om amning. Det er godt nok meget man skal høre for som ung, og uanset om barnet er et bevidst valg eller ej, synes mange det er forkert; hvis det ikke er planlagt, er man uansvarlig, og hvis det er planlagt, er man naiv, og får nærmest skudt i skoene at man ikke ved, hvad det kræver at være forældre. Og en kvinde, der nærmer sig de 30, ville aldrig få de samme beskyldninger. But screw them, de ved ikke hvad de taler om!! Men nu er jeg da i hvert fald forberedt på, hvor meget modstand man kan møde, hvis man vælger den alternative vej. Har også læst, at fagpersoner ikke bare fraråder kejsersnit, men nærmest presser kvinderne til ikke at få det, på samme måde som du beskriver her med amningen. En smule undertrykkende, vil jeg faktisk mene. Vi er alle forskellige, og så længe man ikke gør noget, der kan skade barnet, synes jeg man i sidste ende selv bestemmer, hvad ens krop skal stå model til.

  Tak igen, Anna. Det gav også lige mig mulighed for at lufte mine holdninger til emnet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja den stoppede faktisk med det samme.. Min bryster voksede meget under min graviditet, og i uge 26 begynde de at ligne min mormors.. Det er da blevet bedre, men de bliver ALDRIG flotte igen, desværre 🙁
   – Mange tak, er glad for at folk tager godt imod det.
   Og du har fuldstændig ret!

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina L

  Kære Anna.
  Tak for din ærlighed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elli2002

  Jeg er en stolt mor til verdens dejligste pige på 8 mdr. men måtte opgive kampen da hun var knap 4 mdr. med at amme. Fra hun blev født var det utrolig svært fordi jeg ikke har så store brystvorter, så hun kunne næsten ikke holde fast…så de første 2 døgn skreg hun af sult

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elli2002

   *noget af teksten mangler*…efter at flere sygeplejesker havde hevet mig i brysterne og “flået” i min datter fik jeg endelig nogle suttebrikker, som hjælp lidt…men de mødre som kender dem ved hvor svært det er at bruge. Så langsomt blev det værre og værre igen fordi suttebrikkerne skabte for meget uro og forstyrrelser…..men nu har jeg en glad, sund og rask pige…hun er utrolig klog, lærenem og har været hurtig til at kravle og sidde på knæ. Så jo, brystmælk er bedst, men ikke altafgørende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Kan virkelig godt forstå dig, jeg ammer godt nok fuldt ud, og jeg er da vokset med det, men jeg Hadede at amme i starten, jeg syntes slet ikke det var hyggeligt og jeg følte mig virkelig presset til det.. I dag hader jeg det ikke så meget, og når jeg sidder hjemme i sofaen og har alverdens tid så kan jeg godt synes det er lidt hyggeligt.. Jeg kan slet ikke lide at amme offentligt og er stor fan af de der ammerum men jeg har altid en brik mme med hvis jeg er et sted hvor jeg bare ikke kan..
  Synes virkelig at folk skal pakke det sammen med at man skal amme eller så er det ikke godt nok, man prøvede det lykkes ikke og det er hårdere end andre ude fra kan se, så de skal bare lade være med at blande sig, det vigtigste er at alle trives, når mor har det godt har baby det godt 😉
  Lige sådan en lille bonus info – vi fødte faktisk samme dag og lå på samme afdeling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja okay, så er det ikke bare mig der hadede det i starten 😛
   – Lige præcis, det vigtigste er at alle har de godt..

   EJ hvor sjovt 😀 !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Det er bare de færreste der tør at indrømme at de Ikke synes det er dejligt og hyggeligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakob

  Det ikke for at være negativ, altså du stadigvæk e god mor .. men syntes det er lidt egoistisk at du vil sætte din baren fremtid på spild, fordi du pointere selv at du kunne nok godt få det op og køre hvis du gad. Din barn for ikke “rigtige” næringsstoffer det er kunstig fremstillet, at leve af pulver det førster år af ens liv svækker immunforsvaret og alle antistoffer der bliver over først gennem mællken går dit barn også glip af … resultat kan ende op med at blive sygdom som kræft sterilitet, nedsat immunssforsvar allergier og astma .. lige meget hvad vil barnet intage færre kemikalier også selv om du ikke passer på gennem moders mælken end den vil gennem pulver erstatning …. vi lever i en verden hvor vi bliver altså nød til at tænke på hvad er det vi spiser for der ingen andre der laver efter spørgsel end os selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jeg fik selv MME da jeg var lille, gjorde mine brødre også.. Vi fejler intet, så det er noget fis det der som du GODT kan pakke sammen!
   Stop dig selv..
   Jeg sætter ikke mig selv før mit barn, men det var den bedste beslutning for os begge, læs lige indlægget igennem igen 😉 HAHA.. Nogle mennesker altså..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecillie

  Hvor er det dog dejligt at høre at andre har haft det som mig! Jeg har aldrig været den store fan af at amme, og det er ikke rigtig noget jeg har hygget mig med. Selvom alle siger at jeg skal droppe amningen og give fuld MME, så kan jeg bare ikke gøre det! Får så dårlig samvittighed fordi jeg godt kan amme, men bare “ikke gider”.. Men jeg synes bare det er hyggeligere med flaske, den leger han ikke med på samme måde som mit bryst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  jeg besluttede inden jeg overhovedet fødte at jeg ikke ville amme. Grunden er en gigtsygdom, og ville hurtigt tilbage på medicin igen så jeg kunne være en god mor uden smerter… Og det er bevist at modermælkserstatning er lige så godt, hvis ikke bedere end brystmælk…
  Og ja du har helt ret i at man føler sig presset til at amme, som sagde besluttede jeg allerede inden fødselen at jeg ikke ville amme, jordemoderen valgt alligevel at lægge ham til mit bryst, han ville “heldigvis” ikke tage ved… Fortalt hende at i min journal hvis hun havde læst den kunne se at jeg ikke ville amme! Hvorfor dog ikke spurgte hun, og forklarede hende at jeg synes det ville være synd for ham, at han skulle have lidt bryst og at jeg så skulle tage det fra ham igen for at jeg kunne være en god mor uden smerter…
  Så kan kun give dig ret, man skal gøre hvad der er bedst for en selv og ikke hvad andre synds… Så

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Proper preparation before a visit may make the difference from the pleasant
  trip and something that you’d in the same way soon forget
  about. Large and medium particle pre-filters medicine first distinctive line of defense against big particles like these.
  Tell me much more about it, how exactly does my dog’s diet affect things.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Although there is some adaptability, the complete monthly home mortgage repayment generally need to not go beyond 30-32 % of your gross regular monthly income.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Given that young homes have a tendency not to have the cost
  savings for a considerable down payment, they
  could be an attractive option, David Reiss,
  a regulation lecturer at Brooklyn Law College.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fabulous, what a webpage it is! This website presents
  useful facts to us, keep it up.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asking questions are genuinely nice thing if you are not understanding anything fully, except
  this post gives good understanding yet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thanks for finally writing about >En god mor sidder ikke
  i brysterne.. | Anna Due <Loved it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • This website was… how do I say it? Relevant!! Finally
  I’ve found something which helped me. Kudos!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HALLOWEEN, Z....... !