Kartoffel/porre suppe m. bacon!

Kartoffel/porre suppe m. bacon!

10863756_777335462340158_458472847_nIaftes lavede jeg kartoffel/porre supper til Martin og jeg som forret og til hovedret fik vi fasan med hasselbagtekartoffler. Men mange af jer har spurgt efter min opskrift på kartoffelsuppen, og det er forståeligt – for nøøøøøj det smager godt.. Jeg er FAN!

Det eneste man skal bruge:
1/2 kilo kartofler
2 porre
1 løg
1. grønsagsbouillon
1/2 hønsebouillon
cayennepeber
salt
peber
1 pakke Bacon tern
2-3 dl. madlavningsfløde (4%)

Først skræller jeg kartoflerne og putter dem i kogene vand, imens de koger, skærer jeg løg og porrer i skiver og putter dem på panden, dem steger jeg så i 4 min. Derefter hælder jeg det hele op til kartoflerne og tilsætter krydderierne + bouillonerne. Jeg lader det stå i ca. 25-30 min hvor jeg derefter blender det hele  sammen. Når det er blendet putter jeg det tilbage i gryden og tilsætter fløden.  Når det er gjort, smages det til med salt og peber – hvis den er for tyk, så tilsætter man bare lidt mere vand.
Inden suppen er færdig putter du bacon på en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Server suppen med brød og bacon drys.
Det er godt nok et dårligt billede af den færdiglavede suppe, men ja, det smager altså godt!! Næste gang kunne jeg godt anrette det lidt pænere, men jeg var sulten!
10836159_777769395630098_544386274_n

12 kommentarer

 • Line

  Hej Anna:-)
  Vil meget gerne lave den!
  Bare lige et spørgsmål: Er opskriften til to personer? Vi er nemlig fire:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celia

  tak☺️ det har jeg lige købt ind til, så var det da skønt med en opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • helle

  Hej Anna. De bøtter du har købt, kan man varme dem op direkte fra fryser??

  I øvrigt rigtig god blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Jeg elsker kartoffel/porre suppe det fik vi igår❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Anna.
  Først vil jeg lige rose din blog, den er super fin og læse for en kommende mor. 🙂

  Jeg vil gerne lave din suppe i aften, men har lige et spørgsmål. Koger du kartoflerne helt færdig og først derefter tilsætter du porre og de andre ting, og derefter lader det koge 20-25 min. Eller tilsætter du porre og de andre ting inden kartoflerne er færdig kogt? Håber du forstår. 🙂

  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jeg lader kartoflerne stå og koge i 10 minutter før jeg putter det andet i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Og tak!! og tillykke! og god jul 😀 he he

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Hvor mange personer er suppen til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jeg har kun lavet den to gange, men den skulle gerne være til 4 personer. Eller to MEGET sulte personer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel/porre suppe m. bacon!