En, to, tre - bare os <3

Hvorfor købe? Når man kan lave?

annaÅåååh Villian vågnede først klokken 8.30 idag og han har slet ikke været oppe i nat for at få sin flaske! Så Martin og jeg har sovet rigtig godt i nat. Jeg er begyndt at give Villian kartoffel/blomkåls grød om aftenen og jeg tror måske at det er derfor at han de sidste to nætter har sovet igennem. Det er virkelig nemt at lave grød, jeg forstår slet ikke at folk de gider bruge så mange penge på pulvermos. Jeg laver hirsegrød, sveskemos, risgrød og kartoffel/blomkåls grød til Villian og det tager virkelig ikke særlig lang tid. Jeg laver store portioner (sveskemos og kartoffelmos) så der er til to uger og det er virkelig nemt. Det jeg skal bruge de næste 5 dage kommer i køleskabet, resten kommer i fryseren (hvis det skal i fryseren skal modermælken ikke tilsættes før det er tøet op) – og det er jo nemt lige at tø op.
OPSKRIFTER:

Sveskemos:
400 g svesker
12 dl vand

Svesker og vand koges op og simre under låg i 17 minutter
– derefter blendes mosen ( husk at tjekke efter sten, da der nogle gange godt kan være en sten i nogle af sveskerne )

Hirsegrød:
1,5 dl vand
3 spsk hirseflager
0,5 dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk
1 tsk fedtstof

Hirseflagerne koges i vandet i ca 5-7 min. Fedtstoffet røres i, og modermælkserstatningen tilsættes, til konsistensen er passende. Servér evt med lidt frugtmos på grøden (Jeg bruger enten banan eller appelsinsaft)

Kartoffel/blomkålsmos:
et helt blomkål og et kilo kartofler
smør
modermælkserstatning
(jeg laver det altså bare så det er passende, ingen opskrift)

Kog blomkål og kartofler i 25 minutter, hæld det over i en skål. Tilføj smør og modermælkserstatning, derefter blendes det.

Risgrød:
1,5 dl vand
3 spsk rismel
1 tsk fedtstof
0,5 dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk

Rismelet koges i vandet i ca 2 min. Fedtstoffet rører i, og modermælserstatningen tilsættes, til konsistensen er passende.

SÅ SIMPELT ER DET ^^

– Jeg bruger disse cubes som kan købes HER.
10833755_777335449006826_699392579_nkh1

17 kommentarer

 • Camilla Skrædder Koch

  Hvor er han bare skøn!☺️
  -Mosede kartofler og gulerødder med lidt smør og sødmælk det er altså også super godt, jeg spiste det meget da jeg var lille, og gør det endnu

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Anna
  Når du skal til at udvide Villians horisont med mad så kan jeg anbefale græskar, søde kartofler, ærter og pastinak. Min datter Astrid på 7,5 mdr elsker disse grøntsager:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Anna
  Når du skal til at udvide Villians horisont indenfor mad kan jeg anbefale Græskar, pastinak, ærter og søde kartofler.
  Min datter Astrid på 7,5 mdr er vild med disse grøntsager:-)
  Mvh
  Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Er det 80 kr for alle 8 cubes, eller kun 1?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  Hej Anna 🙂

  Ved du om man kan fryse grød ned? Altså hirsegrød, majsgrød og risgrød? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Tror ikke hirsegrød osv, men alt andet 😀 Men det tager kun 4-5 minutter at lave 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kristensen

  Min søn var helt vild med kartoffel/gulerodens og kartoffel/blomkålsmos 🙂 da han blev lidt ældre kogte jeg lidt fiskefars eller kylling med:) men det da var specielt var at jeg ofte kogte basilikumblade og er fed hvidløg eller to med 🙂 og før jeg blendede det fjernede jeg hvidløgene 🙂 super lækkert og anderledes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Nuurh han er så Nuttet i er mega heldige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Henningsen

  Nuuurgh han er så nuttet i er mega heldige at have en unge som ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det er nogle gode opskrifter. Men er du sikker på, at du må komme erstatning i med det samme, når det både skal fryses og stå på køl i 5 dage?
  Synes jeg kan huske, at min sundhedsplejerske var meget hys med, at det kun måtte kommes i lige inden brug. Det var noget med, at det ikke er beregnet til at kunne “holde sig” i madlavning andet end til her og nu brug. Så jeg puttede altid bare pulver i inden servering svarende til mængden af vand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jeg fik at vide at det må man godt? Nu bliver jeg da helt i tvivl :s

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Det skal på køl og i fryseren i små potioner så det er lige til at tage op når han skal have et måltid

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Fedt!! Det må jeg prøve.
  Har prøvet med vælling uden held, men mod med blomkål vil jeg prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Olin

  Til Celina lavede vi en mos af kartofler, gulerødder, blomkål, broccoli og pastinak med en lille klat smør og erstatning. Det smager rigtigt godt. Vi købte engang et sæt med 10 små plast bokse med låg, ca Samme størrelse med dine cubes i Brugsen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mie

  Jeg Fik af vide af min sp at man først på komme mme pulver i lige inden servering, hvis man bruger drikke klar er det vist noget andet, og så sagde hun at det højest på stå i køleskabet i 2 dage

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En, to, tre - bare os <3