Akavet og pinligt for jer!

Villian? Kræft? Hvorfor siger i det.

villianJeg lavede for et par dage siden et indlæg om vores tur i svømmehallen (læs HER). Der var en pige som kommenterede på Villians “blitz” øjne. Der er åbenbart en artikel om blizt øjet, som tyder på kræft. Der var flere som skrev det, og jeg synes ikke at det er ok. Slet ikke offentligt på min profil, hun skrev det både på bloggen og min facebook side, hvis personen absolut skulle kommentere det, så gør det privat. Pigen gjorde det nok ikke i en ond mening, men jeg blev stadig irriteret over det. Jeg var selv ramt af modermærkekræft som 4 årig (min mor opdagede det i tide, inden det havde bredt sig), så den første tanke jeg fik var om det var arveligt og jeg gik lidt i panik. Lægen sagde at jeg ikke skulle være bekymret. Men det er jo heller ikke på alle billeder, at Villians øje ser sådan ud. Jeg fandt 3 hvor de ser underlige ud, men ellers ikke.

– Her er nogle billeder som også er taget med blitz, der fejler øjnene ingenting. Er artiklen en myte? Altså det kan godt være drengen havde en svulst/kræft, men behøver alle så at havde det?

villyJeg fandt faktisk et billede af “Chuck” fra gossip girl her den anden dag. Hans øje ser nøjagtig ud som Villians.

11020950_826056420801395_1928581484_n

Anna Due

32 kommentarer

 • Freja

  Anna, de skriver det jo, for at hjælpe dig, og gøre dig opmærksom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Men ikke okay at gøre det offentlig alle steder…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Selvfølgelig skal man ikke skrive sådan til andre og det med blitz øjne er den vildeste myte og ikke klinisk bevist, men kunne da være skønt, hvis det var så let at diagnosticere folk med kræft, bare det var lige så let at helbrede dem igen. Kræft er bare ikke noget man spøger med og skulle blitz øjne være ensbetydende med kræft, skulle jeg havde levet med kræft i mange år

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabelle Serena

  Hej Anna!
  Det her er første gang jeg er inde på din blog (den er FANTASTISK!)
  Til det med kræft ville jeg bare sige at der også er nogen som har sagt det til mig…. Det er bare fra en ‘chat’ ting som kørte rundt Facebook og den passer slet ikke.

  Grunden til at billederne ser sådan ud er fordi ens pupil faktisk bare er et ‘hul’ ind til dit øje, så hvis man tager et billede fra den rigtige vinkel kan man se ind i øjet, altså man kan se blod osv.

  Min far er fotograf på et hospital og har været det i mange år. Da det var én som sagde det til mig, gik jeg til ham, og fik samme forklaring 🙂

  Der er ikke noget at være bange for <3 <3

  kærlige hilsner KÆMPE fan
  – Isabelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Dejligt at få ros for bloggen, tak!
   og tak for den beroligene besked. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke v

   Anna din blog er fantastisk❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Sikke en ubehagelig besked at få!
  – vi har en bekendt der havde læst om samme emne og kiggede på billeder af hans døtre. Den ene datters ene øje var hvidt på alle billeder! De blev straks forskrækkede fordi man hører så meget og strøg til lægen. Som heldigvis tog det meget seriøst. Hun blev tjekket grundigt. Det viser sig at hun stort set er blind på det ene øje ( altså det hvide øje) og ingen tumor! Så nej Anna det behøver ikke betyde alle har kræft, heldigvis!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Blind? Ej hvor synd 🙁 Men hellere det en kræft!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ingen grund til bekymring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Gamskær sørensen

  Hej anna 🙂
  Jeg har lige læst artiklen igen. Har du selv læst den?
  Jeg vil ikke bedømme om det er en myte eller ej.
  Men jeg forstå det som at øjet gene må lyse rødt i blitz lys, det gør de også her hjemme. Men øjet må ikke lyse helt klart gult op som drengens øje i artiklen. Og hvis det er ville øjet lyse op hver gang som der står. Og Villans øje lyser ikke gult med rødt. Jeg tror skam intet den dejlige dreng fejler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det synets jeg heller ikke er okay at skrive det offentligt. Men det er jo godt at vide. Men hun brudte at skrive det privat.
  Ps. Jeg syntes det er vildt fedt at læse din instagram og blog. Så det takker jeg dig for.

  Hilsen Cecilie 12 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Nielsen

  Har han fået kræft? Forstår det ikke helt!:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Forstår dig 100% med at det var iriterende med at hun satte det ind offentligt. Men det med blitzen det er ikke ved alle det passer med at man kan have kræft og mest ved børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Forstår dig 100% med at det var iriterende med at hun satte det ind offentligt. Men det med blitzen det er ikke ved alle det passer med at man kan have kræft og mest ved børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  det slet ikke for at skræmme på nogen måde. MEN det med at hvis dine øjne ser mærkelige ud på billeder kan tyde på der er kræft er rigtigt nok. Men ikke bare de der normale røde øjne. Det ligesom sådan en hvid skygge plet agtig i øjnene. Men det selvfølgelig ikke en garanti. Min venindes datter opdagede jeg det på. Hun har det på stort set alle billeder fra hun er knap et halvt år og så til hun i en alder a 11 mdr fik konstateret en hjerne tumor. Men der er jo ingen der siger det for at være ond eller tarvelig. Tror bare man tager det tungere når det drejer sig om ens barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg forstår dig 100%! Min søster fik selv kræft i 2013. Kan stadig blive irriteret hvis folk joker med det, eller prøve at lade som om de har forstand på noget, som de ikke ved noget om.
  Så forstår dig skam godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Hej Anna,
  Ingen grund til bekymring, du er slet ikke i tvivl når øjet er “sygt”, dette er jo almindelig “røde” øjne på billeder. Hvis det var tilfældet at Villians øje bar på en sygdom eller lign. ville du aldrig være i tvivl! Håber det beroliger din sjæl! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanni

  Haj Anna.. Vil bare lige sige at det er rigtig nok. Man kan sagtens være heldig at opdage det på denne måde. Det gjorde vi med min lillebror, som havde kræft i øjet. Men det betyder jo ikke at hvis du fanger et billede, P den måde, at så har man automatisk kræft. Og som jeg ser det har Villisn ikke den hvide plet, som man som regel har, så tror du kan være rolig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Anna

  Det har været en del op i medierne, og hvor vidt det skal tages seriøst er uvist. Men som udgangspunkt ville jeg da sige, det lægetjek for meget er bedre end det lægetjek for lidt. Så jeg vil sige tag Villian til lægen og få det tjekket, just in case. Jeg tror ikke selv helt på det, men det ville vær forfærdeligt, hvis der rent faktisk var noget, uden man havde fået det tjekket.

  De bedste hilsner
  Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Hej Anne.

  Jeg tænker lidt at som bagsiden af at du har været på tv, så forsvinder folks filter.
  Derfor har hun sikkert halv staklet dig.

  Men det er klart at du bliver ramt, det er jo dit guld som folk skriver om.
  Jeg tror ikke du kan stille så meget andet op, ind at vende kinden til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heej søde Anna..

  Jeg har mange billeder af min datter som også har det med øjne og har også mange hvor der ingenting er 🙂

  Min sundhedsplejerske siger jeg skal gå til lægen og blive henvist til en øjenlæge og få hende tjekket.. Så jeg kan få det undersøgt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Artiklen er rigtig nok med den lille dreng, det var dog et gråt/blåligt skær i hans øjne, og det var det der gjorder dem opmærksomme på at det var kræft. Jeg vil dog ikke tro at man kan være sikker af den grund, men som mor er du jo nok opmærksom på ham altid uanset hvad. (Man oplever det oftere hos hunde) – vi har jo næsten alle sammen et billede der hjemme hvor vi har røde øjne, så det er der vidst ingen problemer i 🙂 – knus Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Nu har jeg ikke læst artiklen, men nej, det er ikke en myte. Der findes en form for kræft som kan opdages på den måde – jeg mener at det hedder retinomablastoma. Der findes masser af videnskabelige sites hvor du kan læse om det. Kan ikke forestille mig at vedkommende har skrevet det i nogen form for ond mening, men det er selvfølgelig ikke rart. Jeg ville slå koldt vand i blodet og undersøge symptomerne nærmere, inden jeg reagerede. Så det er altså ikke bare en “chat ting” eller en myte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Nej nej nej – det der er helt almindelige blitzøjne. Mine øjne ser helt vilde ud, når der fotograferes med blitz, fordi jeg har en øjensygdom, så pupillerne ikke trækker sig sammen i lyset.

  Pointen med kræft er, som jeg har forstået det, at hvis de to pupiller ser FORSKELLIGE ud, når der fotograferes med blitz, så skal man være obs. Men Villians er jo helt fine og normale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Em_Behljulji

  Ej hold nu op… hvor er folk dog dramatiske!
  Anna ikke tag dig af det folk siger, det er ganske normalt at når man har lyse øjne og tager billeder med blitz så kan øjnene godt skinne lidt! Jeg har selv lyse øjne og det samme har min søn, og det er altså kun på nogen billeder det sker ved mig… Jeg ville ikke lade mig blive bekymret og urolig af det folk skriver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Tag det helt roligt søde Anna.

  Grunden til at din søns øjne lyser på billederne, er fordi hans pupiller ikke når at trække sig sammen, i det det kraftige lysglimt kommer! Det har noget med ens refleks i øjet at gøre!

  Som udgangspunkt er unge, forskånet for alvorlige sygdomme! (LÆS: selvfølgelig kan børn også have kræft)

  Villian er selvfølgelig ikke syg. Han der super sund og dejlig ud! (Var det tilfældet at han fejlede noget alvorligt, ville du ikke være i tvivl da både træthed og vægttab ville indgå)

  Hilsen en sygeplejerskestud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Prøv nu lige at brug din sund fornuft; dét fænomen med røde øjne fra blitzen, ses jo mange, mange gange. Det er Helt normalt når blitzen ‘reflekterer’ i nethinden. Det gør det fordi, som en anden skriver, at pupillen ikke når at trække sig sammen. Det er derfor, der er ‘anti-røde-øje’ indstilling på de fleste kameraer (et lille hurtigt blink før billedet bliver taget, som gør a pupillerne trækker sig sammen) det har intet at gøre medlyde eller mørke øjne, udelukkende det andet. Man skal altså ikke tro på alt hvad man læser 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni

   Det er ikke det at man får røde øjne på et billede der er tegn på sygdom, men at det lyser hvidt, meget hvidt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anitta

  http://www.mx.dk/nyheder/global/story/23114422?redirect=mobi&nocache=0.10028465511277318
  Her er link til en lignende historie, hvor en øjenlæge beskriver.
  Som jeg forstår det skal man være undersøgende på om alt er ok, hvis et øje altid lyser op på billeder hvor det andet er rødt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øhm vis blitz øjne betyder kraft (sorry Anna ) så har hele min familie det og det tror jeg ikke alle min bror og pap søskende (8 papsøskende) har blitz øjne ingen har fået konstateret kraft overhovedet så dig som skrev det med kraft det er latterligt fuldstændig latterligt

  PS Anna jeg elsker dig og din blog og jeg kan lide dit navn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Akavet og pinligt for jer!