Stort udsalg // MINE FAVORITTER.

Villian’s reaktion på det hele.


IMG_1972Jeg synes lige at jeg vil give jer en update på, hvordan det går herhjemme. Det er jo en kæmpe omvæltning for et barn pludselig at skulle bo to steder, faktisk tre hvis man tæller vuggestuen med. Han er næsten lige startet i vuggestuen, og han stortrives! Pædagogerne siger at han altid er glad og er god til at lege med de andre børn. Han er en dreng som sagtens kan underholde sig selv, og det er virkelig dejligt. Jeg synes ikke at jeg kan mærke den store forskel på ham, han er som han altid har været.

Den eneste forskel er at han absolut ikke gider at ligges ud i barnevognen herhjemme, niksen biksen – det gider han bare IKKE! Jeg har altid kunnet ligge ham ud, hvor han så bare lagde sig til at sove. Nu skal jeg stå og vugge barnevognen i 10 minutter før det kan lade sig gøre, øv altså. Jo, nu når jeg tænker mig om, så er der også en anden ting. Vi har altid kunnet gå ned i kælderen for lige at sætte en vask over eller lign. Hvor Villian bare har leget videre oppe ovenpå i de få minutter. Men det kan han ikke mere! Martin har fortalt mig at han ikke må gå nogle steder, altså hvor han er ude af syne. Herhjemme er det anderledes, men nu er min lejlighed jo ikke så stor, derudover har jeg jo heller ikke et sted hvor han ikke kan kravle hen. Han kan finde mig alle steder, ha ha.

Det kunne vel godt være en reaktion? Det med at han ikke vil efterlades? Hvad vil i mene, kan det være derfor eller er han bare i en fase hvor det er normalt for de små?

IMG_1926

ddfdf11

21 kommentarer

 • Marie-Louise

  Hej Anna,
  Det er sådan set helt normalt op til børn er 3 år, at de ikke kan lide at blive efterladt. De forstår nemlig ikke endnu at du/i kommer tilbage, så det er helt normalt og ikke noget du skal tænke for meget over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Lynnerup

  Det er helt normalt, tænker at så længe han ser dig og Martin stadig snakke sammen og grine sammen og at der er god stemning, så vil han ikke reagere eller overhovedet tage skade af forandringen :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg har en søn der er i uge yngre end Villiam og jeg kan heller ikke “forlade” rummet han er i før han stiller i et hul. Så jeg tror bare det er en fase de er i. ( håber jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg har en søn der er i uge yngre end Villiam og jeg kan heller ikke “forlade” rummet han er i før han stiller i et hyl. Så jeg tror bare det er en fase de er i. ( håber jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Amalie

  Det var det samme med min kusines datter. De er sammen min kusine og hendes kæreste så det skiftede mellem mor og far hvem der ikke måtte gå og “efterlade” hende. Selvom hun sad med hendes far var hun grædefærdig hvis hendes mor gik på toilettet eller noget. Det er en normal fase 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg tror, det er meget normalt, så jeg tror ikke det er noget du skal bekymre dig for. Jeg tror dog godt, det også kan være en reaktion på alt det mellem dig og Martin: At han er bange for at være helt alene i verden, eller at en af jer skal gå uden at komme tilbage “igen” hvis man kan sige det sådan.

  Bare sørg for at give ham en masse kys, kærlighed og tryghed, både dig og Martin <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg tror bestemt bare det er en fase de små er i. Min pige på 1år har det også sådan med at blive “forladt”.. Kan blive ulykkelig hvis mor går på toilettet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Anna ☺️
  Det kan selvfølgelig godt være en reaktion på det hele; men de små har også flere faser, hvor de bestemt ik vil være alene, og vil hele tiden kunne se mor og far ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Teoretisk.. John bowlby
  Han definere det så smukt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  Hej anna. Vil tro det er en reaktion, især det med at Martin ikk må gå han er jo vant til at han altid er der og pludselig er der kun dig og ham.. er selv lige blevet alene og min søn har det på samme måde for uanset hvad så føles det jo som et svigt for dem at den ene forældre pludselig er væk…men de kan bestemt også ha faser hvor de har noget separation angst. Så det bedste du kan Gøre her i starten er at hans hverdag er så stabil som muligt. Og så ska han nok finde ud af at i altid kommer igen…. kæmpe knus fra en med skilsmisse mor 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Har en Bette en på samme alder. Hun er primært hos mig og gør det samme med hendes far. Jeg tror det er fordi de ikke ved hvornår far er der og ikke er der. Så når de er sammen med ham, vil de ikke have at han forsvinder igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zandra

  Hej Anna,

  Det er skam helt normalt i den alder, at få seperations angst, overfor mor OG far.
  Min datter havde det også, lidt efter hun startede i vuggestue – når jeg havde hende hjemme, måtte jeg ikke gå mere end 2 meter væk fra hende, og hvis hun ikke kunne se mig, gik hun nærmest i panik.

  Jeg ville mene at det bare er en fase han er inde i, når der jo ikke er noget dramatik mellem dig og Martin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Kan sagtens være en reaktion men troe mere det en fase. Alle mine 3 har haft sådan en fase omkring 1 års alderen. Så mon ikke det bare er det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det er helt normalt for små børn, specielt dem som lige er startet i vuggestue, hvor du og Martin går, og kommer tilbage senere. Derudover ser jeg dog, at det sagtens være en reaktion fra ham, han ser jo ikke Martin lige så tit, som han har før i tiden, så når han så er sammen med ham, og han pludselig er “ude af syne”, skal han måske lige være sikker på, at han altså stadig er her – Men ikke noget du skal bekymre dig om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Lind Jensen

  Anna er dig og martin gået fra hinanden ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Lind Jensen

  Anna er dig og martin gået fra hinanden altså ikke får at blande mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Lind Jensen

  Anna er dig og martin gået fra hinanden altså ikke får at blande mig kh Martin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Forhåbentlig har han været i kravlegård, når I har forladt rummet? Meget kan gå galt på blot få minutter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   hvis du forlader rummet for for eksempel at gå på toilet, putter du så dit barn i kravlegård? det håber jeg virkeligt ikke. børnene skal lære at være alene, og at det ikke er farligt uden mor eller far i rummet. du lærer ikke ligefrem dit barn at være selvstændigt ved at putte det i bur, hver gang du ikke er tilgængelig for barnet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Undskyld men hvad fanden snakker du om?! Du skal overhoved ikke lære mig noget om opdragelse, det er en ting som er sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille berg

  Hej anna. det er helt nomarlt for børn i den alder, at de er lidt anderledes♥️ Da jeg gik fra min kæreste, gjorde min lille datter det samme. Hun ville bare ingen ting, men efter nogle måneder, var det hele meget bedre. ( der begyndte hun også forstå hvad der er sket )♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stort udsalg // MINE FAVORITTER.