Martin er stadig forelsket.. LOL..

Det kaldes “dum på markedet”..

llJa, brokkehovedet er på banen igen, denne gang brok om uddannelse og bedrevidende mennesker. Jeg bryder mig ikke altid om dagens danmark, sådan generelt. Men med hensyn til uddannelser, så er folk altså blevet arrogante. Min veninde bruger tinder ret ofte (stop det snart skat), og hun er ved at uddanne sig som frisør. Jeg synes at det er en rigtig fin uddannelse – hvis det er det man vil, så er det det man skal. Men ofte når hun nævner at hun er frisør, så svare drengene hende ikke og fjerner deres match, wtf?! EJ, jeg bliver helt irriteret, hvad fanden sker der for det. Man skal gøre hvad man har lyst til, min veninde og jeg snakkede om det i går, hvad så med os? Vi har ikke en ski’, jo en 10’ende klasse og enkeltfag….

Jeg var igang med uddannelse, men af personlige grunde måtte jeg stoppe og desuden gjorde jeg det kun fordi jeg følte mig tvunget. Jeg ville ikke at folk skulle se ned på mig. Men nu, ja, der er jeg pisse ligeglad. Jeg er “dum på markedet” som Mathilde så pænt siger, ha ha elsker det!

Jeg har valgt at arbejde, og jeg elsker det, seriøst… Jeg kommer nok aldrig tilbage på skolebænken, det er i hvert fald ikke planen som det ser ud nu.

Men det er utroligt at folk har mere respekt for en fx jurastuderende, men hvorfor? Bare fordi man er jurastuderende er man nødvendigvis ikke et bedre menneske? Det første jeg fx skulle vide om Martins date var at hun er jurastuderende, se igen, der er åbenbart mere respekt hos “sådan en”.

Dem man burde se ned på, er dem som IKKE gider at lave noget som helst, som bevidst bare sætter sig i sofaen, fordi de ikke gider ud i arbejde (En fra min familie var sådan i maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange år, træls at glo på). Her hentyder jeg ikke til dem som har sine grunde (sygdom, depression, you name it).

Det er ligemeget hvad man laver, bare man kan li’ det. Jeg er handicaphjælper, blogger og har nogle små jobs ved siden af – og jeg lever rigtig godt. DON’T JUDGE PEOPLE!

(og husk, der skal jo være nogle allesteder… Netto, advokat, fiskehandler, handicaphjælper, pædagog, osv)
hjko

17 kommentarer

 • Maiken

  Er fuldstændig enig.. Lige nu er jeg ved at tage en uddannelse indenfor butik, og færdiggjorde min HG i januar – men blandt mine venner (som jeg dog elsker alligevel 😉 ) der “fortjener” jeg f.eks. ikke rigtig at få hue på, fordi jeg er jo BARE HG’ere og de er gymnasie folk. Det er en gammel tradition at det kun er folk med gymnasiel uddannelse der får hue på, men jeg har det bare sådan at hver og én uddannelse fortjener at fejre det med eller uden hue – så er det lige gyldigt hvis tradition det var først. Men hos dem kan jeg også bare mærke den der følelse af at HG er for de “knap” så gode folk, og jeg tager mig selv i hver gang når det kommer på tale, at sige jeg er jo BARE HG’ere, selvom det jo ikke er værre end alt andet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • H

   Jeg synes ikke at HG ‘er skal have en hue ligesom sosu-studenter ikke skal have en hue. Det er ikke fordi i ikke fortjener det, jeg synes bare i denne situation at man skal følge traditionen. Så synes jeg i skal finde en anden måde at fejre i er færdige på, ligesom sygeplejesker og slagtere gør. Studenterhuen er til dem som har brugt 3 år på gymnasiet, traditionen tro.
   I dag kan en 10-klasser få huen, og jeg synes det stjæler det værdifulde i det at få huen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   En hue er en hue 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Albek

  Sådan Anna. Så enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Fuldstændig enig! Samfundet har præcis lige så meget brug for en skraldemand og pædagog som en jurist.
  Hilsen en jurastuderende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Jeg synes ikke at du er meget bedre end dem,ja faktisk vil jeg kalde dig dobbeltmoralsk. Du siger at man skal lave det man kan lide, men samtidig siger du også at hvis man endelig skal se ned på nogle så er det dem som ikke laver noget. Jeg er en af dem som man burde se ned på, men guess what, jeg laver det jeg kan lide . Jeg elsker at jeg har hele dagen til min rådighed og føler ikke for at gå i skole eller arbejde, så hvorfor skulle jeg tage pladsen for en som virkelig brænder for det? .

  Man burde ikke se ned på folk lige meget hvad de laver/ikke laver eller studere til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Fordi at det er os som betaler for at du kan sidde på din flade 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea.

   Det er fint at du er af den holdning, men nu er det ikke alle som sidder på deres flade, som har snablen stukket ned i kommunekassen .

   Vi kan hurtig blive enige om at det er træls nogle mennesker planter deres røv i sofaen og forventer at du og andre som knokler hver dag sender jeres penge ind på deres konto.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Nej nej nej, Andrea. Sådan fungerer det bare ikke!
   Det kan jo ikke passe, at andre skal betale for at du kan lide at lave ingenting! Jeg ville sgu også gerne have mere tid derhjemme, men samtidigt føler jeg skyldfølelse hvis jeg bare holder sommerferie imens jeg er på SU, fordi det er staten og skatteborgere der betaler det! Jeg er da sikker på, at Anna fx også gerne ville have mere tid derhjemme, nu hvor hun har Villian, men sådan fungerer det bare ikke!

   Anna! Jeg bakker dig 100% op i dit indlæg – der er brug for alle i samfundet – undtagen dem der bare sidder derhjemme og triller tommelfingre! Kom nu i gang, så det danske samfund kan komme til at kører ordenligt igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • s

   At du kan sidde der er og være stolt over at du nasser fra andre. Modtager du offentlig ydelse? Anna nyder at arbejde. Jeg glæder mig til jeg skal i skole. Men tro mig – kunne vi ligge i ske med vores børn dagen lang ville vi gøre det (antager lige her at anna har det på samme måde :joy: ) Hvad er det for et syn af have på tingene? Tror du ikke stortset alle ville elske at have deres dag til rådighed frem for at sætte børn af og sidde på et kontor dagen lang? Man vælger det man helst vil, og kunne man vælge at daske rundt og male når man havde lyst, og prutte når man havde lyst havde vi dæleme alle gjort det. Hvordan tror du lige et samfund hænger sammen? Du giver mig lyst til at stemme venstre til næste valg – og det sige ikke så lidt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea.

   Nej, jeg er ikke på offentlig forsørgelse. Det er til folk som har brug for hjælp fordi de har mistet deres job eller er blevet syge ☺

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea.

   Da du ikke kender mig synes jeg ikke at du kan tillade dig at sige jeg nasser på andre.

   Selvfølgelig vil mangle da hellere vælge at gå hjemme med deres børn hvis de kunne, men nu var det ikke det mit indlæg gik ud på.

   Anna siger at man skal være glad for det man laver, men man må ikke være glad for at man har en mulighed for at gå hjemme i et stykke tid og elsker det? , Det synes jeg er dobbeltmoralsk. Det er helt OK at I ikke er enige med mig, men jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt samfundsnasser, når det I ikke ved hvor mine penge stammer fra ☺

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Du er samfundsnasser hvis du får fra det offentlige…. bum basta… Hvis du har vundet i lotto eller har en rig mand, whatever – så er det bare godt for dig 😉 .

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg er SÅ enig med dig. Der blev også set meget ned på mig, fordi jeg ikke havde nogen uddannelse. Egentlig var jeg ligeglad. Jeg var bare træt af presset fra det offentlige, så jeg fandt en uddannelse, som ikke tager så lang tid i skolen, og som kan bruges til meget. Så slipper jeg for presset, men det er da utroligt, at det overhovedet skal gå så langt.

  Rigtig godt indlæg, Anna (:
  Jeg er ret sikker på, at mange ufaglærte kan klare deres jobs mindst lige så godt som faglærte. Hvis ikke bedre endda.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg tror, at der sammen med optagelses-brevet til juraSTUDERENDE medsendes en kæp til at stikke i r*ven – kender ikke mere højrøvede mennesker end dem, jeg kender, der STUDERER jura. Halleluja og tillykke til dem for deres fantastiske studie…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Nielsen

  Godt skrevet, hvordan mon verden ville se ud hvis der ik var nogen der gad at tømme skrald gøre rent osv.
  Jeg arbejdede selv i mange år uden uddannelse , og klarede mig fint. Var skoletræt i mange år men sidst i 20’erne blev jeg SSH og læste i 30′ erne til SSA , hvilket heller ikke bliver regnet for noget når jeg fortæller hvad jeg laver, mærkelig holdning folk har. God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  WORD!!! Så sandt som det er sagt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martin er stadig forelsket.. LOL..