Musik som jeg elsker og HADER..

Opdrag dog på din unge..

IMG_3670Okay, “opdrag på din unge” er nok lige groft sagt, for alle gør nok hvad de kan (efter min mening bare ikke godt nok). Jeg blev så irriteret her den anden dag da jeg skulle hente Villian i vuggestuen, eller ikke på vej derover – faktisk på vej hjem. Villian har nemlig lavet en gave til mig, som jeg først må åbne juleaften, og den var simpelthen pakket så fint ind. Det varmede mit hjerte da pædagogen gav mig den, hi hi. Generelt elsker jeg bare at få tegninger og en masse andet som Villian har været med til at lave, men hvilke mødre gør ikke det, det tror jeg vi alle gør.

Nå, men da jeg var ved at give Villian sko på, lagde jeg pakken på gulvet ved siden af mig. Pludselig kommer der en dreng løbende (på omkring 8 år) hen og træder på pakken, hvor jeg daffer ham væk og siger at han skal passe på. Da jeg vender mig om efter Villians jakke, var han der igen. Denne gang hoppede han på den, og hans far sagde INTET (Jeg tænkte bare “din møgunge altså”)! og han så det altså hver gang, og denne dreng var simpelthen ustyrlig (er han generelt altid). Men der blev jeg simpelthen sur, og skubber ham væk og fortæller ham at det er SÅ forkert at gøre sådan noget. Selv det, at jeg skældte hans barn ud, blev der heller ikke engang sagt noget til, wtf?

Indpakningen blev ret smadret, men jeg fik at vide, at det der var i den ikke kunne gå i stykker. Det beroligede mig ret meget – for det havde gjort lidt ondt, hvis den var totalt skadet når det nu er noget bettemand har lavet til mig.

Nu vil nogle af jer nok mene, at jeg burde have lagt pakken et andet sted, men altså.. den lå helt op af mig og de andre børn fik ikke trådt i den, så det var altså helt bevidst at denne dreng gjorde som han gjorde. Jeg ville godt nok blive sur på Villian hvis han i den alder gjorde sådan noget. Det ville han slet ikke få lov til!
hjko1

17 kommentarer

 • Hannah Funch

  Jeg giver dig 100% ret!! Når fare. Er uansvarlig, og ikke gider reagere, så tag det i egen hånd. Du var jo ikke voldig mod drengen, fortalte bare hvordan man skal opføre sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  8 år tror jeg nu ik da vs og bh slået sammen kun går til 5/6 år 😉 men ka fuldt ud forstå dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  ååååh det ser man tit og ofte forældre ikke kan styrer deres børn selv unge børn for ham
  der var 8 burde vel nok osse tænke over hvad han render og laver han ville nok selv blive pisse sur over hvis nogen trampede på hans iPad eller mobil hvis den lå på gulvet ? hmm … du gjorde intet galt i at skubbe ham væk tværtimod så burde den far sq have sagt noget til hans unge der holder jeg fuldt ud med dig
  selvfølgelig er man ør over de ting ens børn laver til sine forældre hilsen sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Intet med indlægget at gøre, men snakker du stadig med geggo?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er desværre den opførsel der er ved at blive meget almindelig.. Kan blive helt harm over hvordan nogen forældre opdrager deres børn! Jeg er selv 16 år og kunne opdrage et barn bedre end det der! Havde det været mit barn var den ik gået overhovedet, for sådan noget gør man bare ikke! Men det er da tilgengæld godt det ikke kunne gå i stykker, men det er på møg ærgerligt at indpakningen skal ødelægges sådan.. Og at faderen ikke tog fat i ham, respekt løst siger jeg bare!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  .. Og der er så synd for det stakkels barn! Der er jo ingen der fortæller barnet hvad der er rigtigt og forkert? (Jo, du gjorde!) Men det burde jo være forældrene. Stakkels barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Kære Anna Due,
  Jeg kender dig ikke, faldt tilfældigt over din “blog” via facebook. Som jeg kan forstå er du tidligere reality-deltager. Tillykke med det i øvrigt. Det er ikke et program jeg ser da jeg bevidst fravælger tomt og ligegyldigt mudderkast. Nu kender jeg trods alt konceptet da jeg, for 10 år siden så et par afsnit.
  Det gør naturligvis ikke dig til et dårligt menneske hvis det er derhen du tror jeg bevæger mig.
  Jeg er i dag 33 år og far til en dreng på 6 og en pige på 2,5.
  Der hvor jeg vil hen, er ikke din deltagelse i førnævnte program. Det påfaldende for mig er, at så mange semi-kendte oversvømmer internettet med blogs, i håb om at deres fortid kan skabe dem en relativ nem karriere. For du er jo kun et græsstrå på en fodboldbane i den sammenhæng. Det gør dig heller ej på nogen måde til et dårligt menneske – jeg kender dig jo ikke.
  Så falder jeg tilfældigt over dit indlæg her og, som forælder, tænker at det må jeg da læse. Overskriften lokkede mig simpelthen i fælden – for her var der måske svaret på et af livets vanskeligste opgaver.
  Men jeg må indrømme, at inholdet var lige så tomt og intetsigende som det program du har deltaget i. Men det er vel formålet med en “blog”? At fremhæve sig selv og ellers gå efter manden frem for bolden? I den her situation er det både en 8-årig OG dennes far der står for skud. For kære Anna, tænk sig at andre ikke er lige så perfekte, som den verden du fremviser på de sociale medier. Tænk sig, at vi her har med en guru inden for livsførelse at gøre. En mor som peger fingre ad andre for at dernæst at fortælle offentligt om deres manglende evner. En mor som dermed lære sit barn at det er ok at pege fingre til trods for at man ikke kender vedkommende. Jeg kender stadig ikke dig, så kommenterer udelukkende på det du har skrevet.

  essensen i dette er, at du ikke kender baggrunden for denne handling eller farens manglende. At skrive at vedkommende aldrig har styr på sine børn virker som noget af en mundfuld, selv for en semi-kendt pige på 23.
  Jeg vil gætte på din dreng er omkring de 2 – nok ikke engang. Der er altså LANGT til de 8 år. Og hvis du i dag kan sige at din dreng aldrig ville gøre noget i den stil om 6 år, så har du enten fået for meget sol i Mexico eller drukket for mange paraply-drinks. Opdragelse gør meget, men det forhindre ikke din dreng i at være dreng.

  Min opfordring. Stop de ligegyldige indlæg der peger fingre ad andre og kom med noget samfundsrelevant der er noget indhold i. Hvis du vil være den rollemodel du lægger op til, så bevis over for din dreng at hans mor rummer andre mennesker til trods for deres forskellighed. At man ikke kender baggrunden for andres adfærd. Erkende at man ikke selv er perfekt men også har mangler. Og til sidst – bliv nu ikke for overrasket når pædagogerne kommer hen til dig og fortæller, at nu har lille Villian bidt en af de andre. For kære Anna, det kan ske selv for dine børn selvom du fortæller ham at “det må man ikke”.

  God vind fremover, og rigtig glædelig jul til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Hvis du læser nogle af mine indlæg er jeg en af de få som også skriver om MINE fejl og mangler.
   Jeg ved da godt, at Villian kommer ud for situationer hvor han enten bider eller slår, MEN.. Jeg derimod vil sige til ham, at det han gør er forkert. Det gjorde faren ikke.. Forældre nu til dags er bleg for at skælde deres børn ud i offentligheden, og det er oftest børnene som styre deres forældre – og det er jo helt vanvittigt. Jeg hæver ikke mig selv, men fortæller om min oplevelse, som sagt – læs mine andre indlæg.

   God jul til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Du mangler “venlig hilsen en curling far”

   Kigger tit din blog Anna – og Villian ser så glad og sund ud. Godt klaret! Og fedt at se en ung mor med styr på, hvordan børneopdragelse skal foregå!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   HA ha ha 😀
   – Mange tak, hehe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Kim – ellers velskrevet og godt /relevant indlæg du kommer med , men synes virkelig du lægger fokus det totalt forkerte sted .anna har da ganske og total ret i at det da er så dårlig opdragelse af at barn at lade dem opføre sig hensynsløst på den måde ! Og i og ned at du kritiserer Anna med afsæt i hendes alder synes jeg det tværtimod er fedt at Anna som kendt og ret ung er så bevidsr om de værdier hun mangler hos andre og derved vil lære sit eget barn ! Så mange forældre Idag opdrager nogle meget ego centrerede børn som ikk er opdraget til at blive glad for de små ting , tage hensyn og aflæse andres følekser . Det er da pinlugt at den far ikke reagerer . Det er ganske alm pli at man undskylder ! Jeg er BTW selv mor til 4 på 11,6,3 og 9 mdr og JO jeg kan love dig mine børn aldrlg ville gøre sådan noget . Anna – dine tanker omkring det og din måde at reagerer på er jeg 100% enig i . Og vil derudover sige at du har vundet enormt meget ved “bekendtskab ” hos mig efter jqg begyndte at læse din blog . Har respekt for dig og din måde at være mor på for villian , du virkee som en kærlig og omsorgsfuld person /mor med værdierne på rette sted 🙂 glædelig jul !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Du har så meget ret Ditte, tak!
   Det er jeg rigtig glad for at høre, det varmer!

   Rigtig god jul og kærlighed herfra.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Super godt indlæg du har skrevet..
  De forældre der har svært ved at styre deres børn er oftest de børn som opfører sig mærk værdigt og virker til at være meget uopdragen. Den far i dit indlæg burde altså skamme sig. Men ikke alle børn opfører sig ordentlig.. Mange forældre har også alt for travlt og orker ikke at tage kampene op med deres børn pg tit er det børnene der vinder. Men man skylder sine børn det bedste og bruge tiden noget mere på dem end på alt det andet. Man har jo selv sat børnene til verden og skal altså tage ansvar for dem i stedet for at kigge den anden vej.. Jeg ville også selv blive ret irriteret over sådan en situation..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Annadue.com – nu med censur. En blog der står inde for ytringsfrihed og giver et reelt billede af virkeligheden. Flot 🙂 jeg undskylder hvis jeg skabte en debat og havde en anden holdning end din.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musik som jeg elsker og HADER..