Villian er korthåret nu..

Er Villian bagud?

IMG_3721Når man er førstegangs mor, så tror jeg altid at man tænker meget over tingene, blandt andet om ens børn er hurtige eller langsomme i deres udvikling hvis man sammenligner med andre jævnaldrende.
Villian var meget langsom til øjenkontakt, og det gjorde os meget bekymrede da han var mindre, dog fik vi at vide at det sagtens kunne være på grund af kolik. Men da han blev 4 måneder begyndte det at gå hurtigt! Han kravlede allerede da han var 5 måneder, og kunne rejse sig op da han var 6,5 måned (dog gik han først da han blev 1 år, faktisk over et år).
Men nu er det sproget jeg tænker på, der er en pige i vuggestuen som er på samme alder med Villian og jeg synes hun kan flere ord end ham? Villian forstår nærmest alt hvad med siger til ham, og han kan sige tål (skål), sak (tak), mammam (mad), mere, hva deeet, hej, nej og ja. Men ikke mere end det, er han langsom? eller er det helt normalt. Han kan ikke sige vov vov og alt det der, ha ha. Prøver virkelig at øve det med ham! Hvornår begyndte jeres børn sådan for alvor at snakke, hvor det ikke bare er volapyk..?

Fik i egentlig set hans nye hår? han er jo korthåret nu… Ellers kan i se billederne, HER
annahjko1

34 kommentarer

 • Julie

  Min datter på 15 mdr kan ca det samme som du beskriver villIan kan. Og så kan hun sige Ho Ho ho; (som julemanden) og vov vov, og muuuh. Og mor og far. Men jeg tror ikke du skal være bekymret. Det er så forskelligt fra børn til børn hvir hurtige de er til sprog og alt andet. Så længe det gå stille fremad, så er alt godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Anna.
  Hende pigen i villains dagpleje, ved du om hun ar en storebror eller storesøster, for hvis hun har det er det sikkert derfor at hun kan snakke så godt..
  Jeg tror det er helt normalt at han ikke kan sige mere end de ord du har skrevet..
  Held og Lykke med det☺️

  Rigtig godt nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Min datter er 14 dage yngre en Villian, og siger Hej, ja, nej, mor, far, hov, og så kan hun sige hvad hunden, koen, fåret, tigeren, hønen, katten og grisen siger. Men det er jo meget forskelligt fra barn barn til barn! Jeg tænker, at han er for lille til at man kan vurderer om han er bagud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Anna du skal huske at alle børn er forskellige så du skal ikke være bekymret

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilma

  Hej Anna. Nej han er slet ikke bagud ♡ det kommer. Og hans nye hår er bare blevet så fint til ham ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Nu er min søn godt nok 3 år. Men kender en som går i børnehave, som er 4 år, og han snakker ikke særlig godt, og man forstår ikke særlig meget af det. Det er virkelig forskelligt fra barn til barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Du skal ikke være bekymret, børn udvikler sig i deres eget tempo. Og der er ingen børn som er ens, og det du beskriver lyder faktisk meget som hvad børn på hans alder ca kan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Nu kan jeg ikke præcis huske hvor Hammel villian er, men tror det er helt normalt. Min på 19 mdr kan kun sige ja, nej, Hej, hejhej, åh åh, vov, muh, og rap- det har vi fået af vide er helt normalt ☺️ Der er stor forskel på sproglig udvikling..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Ved ikke om det er noget generelt. Men i min erfaring lærer piger hurtigere at tale end drenge. Mine to pige lærte at kunne holde en simpel samtale da de var 1,5 år ca. Mens min søn først kunne da han blev 2.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Piger er altid hurtigere til sproget end drenge, så det skal du slet ikke være urolig for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Du behøver ikke at være bekymret, han er fint med i hans udvikling Anna. Hvis du syntes han kan for få ord iforhold til jævnaldrende, så kan du hvergang i spiser, leger, går tur m.m. Fortælle ham hvad tingende hedder, og lave en masse gentagelser, gentagelser er så godt og de bliver brugt så meget i vuggestuerne og børnehaver :-). F.eks. Når Villan siger tål, så bliv ved med at sige skål, tilsidst så fanger han den, dog er S ordene de værste ord for små børn, fordi de er så svære. Men du har ingen grund til bekymring!
  Hilsen en pædagogisk assistent 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har en datter på 2.5 år og hun har en fætter der er 2 dage ældre. De er på samme trin ren motorisk, men mht sprog er der kæmpe forskel. Hun snakker enormt meget og rigtig flot. Hendes storebror var væsentlig langsommere til det sproglige. Sådan er det ofte med drenge, der har fokus på motorik og leg og derfor ikke “prioriterer sproget (de kan jo ikke det hele på en gang) så bare rolig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Altså børn med autisme undgår tit øjenkontakt og lærer sent at tale.. jeg er selv autist. Jeg opdagede det sent så ville bare lige skrive det hvis det nu var det, det kunne være, men jeg ved det ikke? Bare et gæt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Jeg tror ikke du skal være bekymret, drenge er jo ofte lidt langsommere end piger er på nogle punkter. Min søn på 15 måneder siger ikke så meget (mor, far, ej, hej osv), men går og pludrer meget med sig selv og jeg forstår hvad han mener, når han kommer med noget volapyk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Jeg tror ikke at man endnu begynder at snakke om barnet er bagud med sproget i den alder. Har en søn på 19 mdr som intet siger, udover at han snakker russisk, men min veninde med en pige på samme alder, der snakker hun også bare derud af 🙂
  Tror bestemt ikke at du skal være bekymret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Okay super! Som førstegangs mor er det bare lidt svært at vide 😀 så er det dejligt at høre med jer andre som også har børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikolina

  Min søn var lidt over et år da han sagde ord som traktor og bedstefar. Det var hans første rigtig ord, men det er meget forskelligt, min søns fætter som er 1,8 år snakker stadig kun voldspyk, nogle ord forstår man men han snakker ikke rigtig endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sødeste anna, ingen grund til bekymring!! Jeg har 2 børn en dreng på 3 1/2 og en pige der er et par måneder ældre end villian. Min søn kravlede først da han var 7 måneder men gik da ham var 8 1/2 måned, min datter kravlede da hun var 5 måneder og begyndte at gå på hendes 1 års fødselsdag.. rent sprogligt er min datter nu samme sted som min søn da han var 2 1/2, han er dog øre børn, og har det stadig svært sporgligt. ( der er lige sat tale pædagog på ham) og jeg får afvide at min datter har været rigtig hurtig sprogligt.. Børn er forskellige og det er derfor en hårfin grænse at sammenligne dem når de er så “små”. Drenge er tit bedre motorisk og piger på sproget… For mig lyder det som om at villian er godt med og hvor han skal være i en alder af ca halvandet år er sikker på at vuggestuen og børnehaven, når han når der til nok skal sige hvis han er bagud!! I ønskes et godt nytår og tak for en underholdende blog i 2015 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Michaelsen

  Du skal ikke være bekymret. Børn er meget forskellige. Min første søn var hurtig motorisk men langsom til at snakke. Min datter kunne tale før hun gik og bettefisen er hurtig på alle punkter men han har en læremester der lærer ham at klatre og en læremester som knevrer til ørene bløder så selvfølgelig lærer han hurtigere end de andre 2 gjorde.

  Ting tager tid og han skal skam nok lære alt han skal kunne når det passer HAM. Hende i vuggeren har måske større søskende.

  Du har en dejlig knægt. Ikke terpe ham i alt muligt. Nyd ham og han umodenhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Min søn på 15 mdr, var ligesom Villian hurtig til at kravle, rejse sig osv. Men han siger kun ja, tak, deeet, og forskellige dyrelyde.
  Min sp sagde, at når han var så hurtig med det motoriske, kunne han godt være lidt langsommere sprogligt. Ved dog ikke om det hænger sammen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Anna 🙂
  Jeg er 24 snart mor til 2.
  Min store dreng på snart 2 år siger stadig ikk ret mange ord, og det er slet ikk noget du skal være bekymret for. Vi har været i snak med en tale pædagog, da vores dreng har en kromosom fejl, og hun fortæller man først skal bekymre sig lidt når de fylder 3 år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er jo forskelligt fra barn til barn, om man er hurtig eller langsom til at lære tingene. Men jo mere du øver med Villian, jo bedre er det, og det kan være det tager lang tid, men sådan er det, det har jo også noget at gøre med hans læringsevne 🙂

  Min lillesøster som er 3 år nu, hun kan en masse ting, men ja der er nogle der kan mere end hende selvom de er på samme alder. Men det er jo det med deres læringsevne, og den er forskellig.
  Jeg er sikker på Villian kan! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Anna

  Jeg er pædagog og jeg synes det lyder som om at han er fint med i sin udvikling. Der er stor forskel på børn. Og piger er tit lidt hurtigere end drenge i deres udvikling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Anna.
  Der kan også sagtens være stor forskel på drenge og piger trods de er i samme alder. Man siger piger er udviklingsmæssige hurtigere end drenge. Så tror ikke du skal være bekymret før han rammer de 3 år. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Min søn var omkring 1,5 da han sådan rigtig begyndte at snakke. Idag er han 2,2 år og inden for de seneste 3 måneder er det gået ekstrem stærkt. Han gentager alt hvad vi siger (næsten)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Hej Anna.
  Det er meget forskelligt fra barn til barn og man kan ikke sige hvornår de begynder og snakke 🙂
  Min datter begyndte at snakke så man kan føre en samtale med hende for 2 mdr side da hun er ørebarn. Jeg mener personligt ikke at man som sådan skal træne med dem, men snakke til sit barn med tydelige ydtalelser så de høre ordet 🙂 og når men datter eksempelvis siger op (stop) så siger jeg stop med hvad for eksempel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er da mange ord han kan synes jeg!! Min datter er 16 mdr og hun går ikke selv endnu men skal stadig have støtte af en andens hånd. Hun siger Hej, nej, vov, og bold men kun Hej er tydeligt de andre ting bliver jo stadig sagt på baby sprog. Synes bestemt ikke du skal være bekymret, du har fået en dejlig søn som er helt med som han skal være

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eline

  Min dreng er lige blevet 2 år og først nu er han begynt at gentage mange af de ord vid siger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er ikke mor, MEN. Jeg var ikke særlig hurtig til at tale, gå og stå.. Derimod var min mindste søster hurtig til det, og jeg tror det har noget at gøre med at hun er den sidste, og så har hun jo lært at tale af os andre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Kære Anna.
  Jeg forstår udemærket din bekymring ! Men som pædagogmedhjælper i en vuggestue kan jeg kun sige, at du ikke behøver at være bekymret. Der er så stor forskel på børn – og det skal der være ! Nogle lærer hurtigere end andre og det ser vi jo også i skolerne. Børn er så vidunderlige dejlige netop fordi udviklingen ikke er ens ! Vi kan heller ikke sammenligne børnene i vuggestuen fordi børn har hver sit behov og de skal stimuleres forskelligt. Nogle skal have mere opmærksomhed på at få mad i sig inden man tænker på at stimulere sproget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peder

  Hej
  Jeg mener ikke at du skal være nervøs, da nogle børn stadig kan have et uforståelig sprog når de går i børnehave. Han vil helt sikkert lærer meget af de andre børn og de voksne når han starter i børnehaven. Ellers skal pædagogerne nok holde øje med det. Hvis pædagogerne finder at der er noget galt med hans sprog kommer der en talepædagog på. Så Nyd i bare tiden med ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Min søn på 3 taler først rent nu. Drenge er ofter langsommere end piger – især med sproget.. Husk drenge danner nervebaner i hjernen via fysisk aktivitet og piger gør det via sproget. Det vigtigste er at du taler med ham og evt læser en masse bøger og gerne hjælper ham med at sætte ord på hans verden – så kommer det helt af sig selv pludselig…

  Hilsen. Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Check that off the list of things I was cosufned about.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Villian er korthåret nu..