Villians reaktion på mit nye hår!

Jeg er i et kæmpe dilemma..

IMG_2886 (2)Jeg er i et kæmpe dilemma, for jeg står og svinger mellem Thisted og Aarhus. Til sommer vil jeg gerne uddanne mig, enten som kosmetolog eller sygeplejeske. Det er to vidt forskellige ting, men to ting jeg interessere mig for.

Hvis jeg beslutter mig for at tage uddannelsen som sygeplejeske, så flytter jeg til Thisted. Der er det billigt og bo, min familie bor der, og det ville bare være meget nemmere. Ulempen er at jeg kommer til at kede mig, og jeg kommer til at være single i mange år, for der er ingen fyre i Thisted eller generelt bare Thy.
Hvis jeg vælger at uddanne mig som kosmetolog, så bliver jeg i Aarhus, da man ikke kan få uddannelsen i Thisted.

SYGEPLEJESKE VS. KOSMETOLOG? THISTED VS. AARHUS?

Hvis uddannelsen som sygeplejeske ikke tog så mange år, så tror jeg ikke at jeg havde været i tvivl. Jeg tror virkelig det bliver svært at gå fra at have mange penge, til at leve på en SU – bare tanken skræmmer mig! Men det der skræmmer mig mest, er om jeg kan klare det? Det er mange år, og jeg har koncentrationsbesvær. Det skræmmer mig også tanken om at skulle væk fra Aarhus, for jeg elsker Aarhus. Men hvad har jeg tilbage? Udover Villian og Martins familie? Ingenting.. Har ikke noget som er værd at blive for, som sagt er mine veninder og familie i Thisted.

FUCK DET ER SVÆRT!!

(Btw, i kan stadig få 70% rabat på rejser ved at tilmelde jer Secret escapes nyhedsbrev, HER.
I kan afmelde når i har lyst, så i er ikke bundet til noget, det er blot et tilbud som JEG helt sikkert vil benytte mig af til sommer! Jeg skal så meget på ferie )

Unavngivet

40 kommentarer

 • maria

  Lyt til dit hjerte. Lav en plus minus liste evt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det er sygepleje du helst vil, så synes jeg helt klart du skal gøre det! Den tid, det tager, flyver virkelig afsted! Det går så enormt hurtigt, så personligt synes jeg i hvert fald ikke, du skal lade tiden spille ind som en faktor – så kan du overveje på, hvad du interesserer dig mest for, eller hvor du helst vil ende henne i landet..

  Nanna // http://www.bottledindenmark.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Du kan læse sygeplejerske som fjernstudie og evt. have arbejde ved siden af stadig. Så kan du vælge den by du vil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Du skal til Thisted! Du siger jo selv at du vil tage kosmetologuddannelsen i Aarhus fordi det er det eneste sted man kan tage den. Tag hjem til din familie hvor du føler dig hjemme, du kan altid flytte tilbage til Aarhus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kære Anna.
  Kan fuldstændig sætte mig ind i dit dilemma! Har selv været i præcis samme sted.
  Jeg valgte så kosmetolog uddannelsen i Kolding og jeg har ikke fortrudt et sekund! Det er så fed en uddannelse med så mange muligheder! Og du keder dig aldrig!
  Vil anbefale dig, hvis du vælger kosmetolog, at tage den på en privat skole!
  Er sikker på du ikke vil fortryde hvis du vælger dem vej 😉
  Held og lykke – knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sygeplejerske er en god uddannelse og du kommer tæt på venner og familie.. Og jeg kom selv fra en lille flække ude i middle of nowwhere og jeg fandt drømmeprinsen som jeg nu har været sammen med i 4 år 🙂 Synes det er fjollet at blive et sted hvor du nærmest har intet 🙁 kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Anna
  Jeg synes helt klart du skal vælge Thisted, det lyder som om du savner at have nogle der støtter dig og du mangler din familie og venner der hvor du er nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathleen

  Hej Anna!
  Jeg kiggede lige på uddannelsen i Århus. Og der koster det penge at få uddannelsen. 2-3 tusind om måneden. Som sygeplejerske studerende, får du jo penge i form af SU. Hvis det giver mening. Jeg læser selv til sygeplejersker bare i Kbh og har 1½ år igen. Du er velkommen til at skrive til mig hvis du har spørgsmål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie nonbo

  Bliv i Aarhus !!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Helt klart Thisted!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Synes bare, du skal følge din sygeplejerske drøm! du har kun ét liv, og én chance, så synes helt klart, du skal forfølge den drøm, i stedet for at ærgrer dig fremover.. Hvis man virkelig vil noget, stopper man ikke for nogen eller noget, for at få det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  Ja det er et svær dilemma, men synes du skal gå efter dit højeste ønske også selvom det indebærer su hvis du vælger sygeplejerske uddannelsen. Hvad jeg kan forstå så er din familie meget behjælpelig så mon ikke de også vil hjælpe dig her både med Villian og evt mad for at din drøm kan gå i opfyldelse. Mon ikke du kan overleve ca 4 år i “kedsomhed ” hvis det er det du vil og brænder for, hvis det er det så er valget ikke så svært for mig i hvert fald. Som enlig kan du også få ekstra su og fordelen ved at flytte er at du har en masse der kan tage villian når du er i praktik, ved ikke hvordan det er med Martin og hans familie om du vil kunne trække lige så meget på dem ift familie og venner. Men som sagt følg din drøm og tag den derfra. Villian vil få det bedst med en mor der kan lide at lave det hun gør i stedet for at fortryde at hun valgte den forkerte uddannelse pga økonomi osv, hvis du forstår. Håber det har hjulpet i din beslutning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • gry

  Anna, synes helt klart du skal flytte til Thisted. He he jeg bor nemlig tæt ved. Ha ha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du kan ikke nå at uddanne dig til sommer men du kan komme ind på uddannelserne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Altså Kosmetolog uddannelsen er pisse dyr. Det er på en måde også min drøm, men pengene er der bare ikke, det koster jo godt 100.000 kr for sådan en uddannelse, men tror derfor også at det er pengene værd hvis at man går meget op i at pleje huden rigtigt og lægge en sund makeup for huden ☺️ Hvis du føler for uddannelsen, Go for it Anna ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Arg den koster omkring de 50.000 og den har jeg rådntil 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Harriet

   kosmetikeren får du SU for og løn i praktik

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Kære Anna – Thisted helt klart – så kan du tage på mandejagt i klitmøller – surfermænd er ikke at foragte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Kære Anna – Thisted helt klart – så kan du tage på mandejagt i klitmøller – surfermænd er ikke at foragte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per

  Hey der ER altså hotte ældre fyre her i Thy du 😉 Du kan da bare skrive hvis du er nysgerrig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sygeplejerske

  Jeg er sygeplejerske, og jeg elsker mit job. Uddannelsen er bygget op med skiftevis teori og praksis, så du sidder ikke på skolebænken i 3,5 år i streg – der er flere længere praktikker.
  Tag Århus! Du kan arbejde ved siden af eller tage su lån. Derudover er der god støtte til enlige mødre på su i form af gratis pasning af børn, mere i su osv.
  Følg dine drømme – livet er for langt til andet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna,
  Det fede ved sygeplejersken er, at du kommer ud i praktik, så du går afbræk fra skolebænken, og den vej rundt måske bedre kan koncentrere dig fordi du får det i fingrene..
  Held og lykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Ligesom der allerede er nævnt, vil jeg nok også lave en liste med fordele og ulemper. Altså Thisted vs Aarhus 🙂

  Som mor vil jeg helt sikkert vælge at være tæt på min familie. Jeg bor på Sjælland og min familie i Jylland. Efter jeg blev mor for 3 år siden, er savnet til Jylland blevet større og jeg vil sådan ønske jeg var tættere på min familie. Så for mig vil det helt sikkert være prioteriengen. Heldigvis er afstanden jo heller ikke større, end at du sagtens kan suse til Aarhus i dine fri weekender og når du har lyst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Martin er ikke med på at jeg flytter til thisted, så går han i statsamtet med mig og vil prøve at få bopælsretten.. Lidt noget lort!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

   Ej hvor ærgerligt! 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gæst

  Hvor er din smukke trøje fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Det er en super fin bluse:) hvor er den fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Kan det godt passe du engang var kærester med en meget lille fyr ved navn Simon Bonde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Anna
  I forhold til dine overvejelser omkring at læse til sygeplejerske og være på SU, kan jeg fortælle dig at jeg selv er uddannet sygeplejerske. Under min uddannelse arbejde jeg på sygehuset i nogle weekender. Hver måned havde jeg mellem 12-15.000kr udbetalt, og dette er uden at have taget et SU-lån. Så det kan godt lade sig gøre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Harriet

  Hej Anna – du virker meget selvstændig og egenrådig og her vil jeg skyde på, at kosmetolog / kosmetiker uddannelsen er noget for dig . kosmetikeren tager 2, 5 år og kan tages i Aalborg / fri adgang . Min veninde der er alene med 2 børn tog den og har nu haft egen klinik i Aarhus i 2 mdr og det går rigtig godt . Hun har brugt 30.000 til, at starte op for – knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Harriet

  kosmetikeren får du SU for og løn i praktik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Anna. ☺️
  Hvis jeg var dig ville jeg vælge at flytte til Thisted.
  Som du også selv påpeger, så bor din familie der.
  Hvis du nu engang skifter mening, så kan du jo flytte til Århus igen.
  Med hensyn til Martin, så kunne i måske prøve at snakke om mulighederne for om det kunne være muligt at flytte til Thisted med hans accept? (Du har nok gjort det men…)
  Håber du får styr på det.
  Det er jo dit liv, og dig der skal leve det.. Husk det!☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Jeg synes helt klart, at du skal vælge sygeplejerske uddannelsen.
  Som andre nævner, kan det også tages som fjernstudie, hvis du ikke ønsker at flytte væk fra Aarhus. Jeg tænker meget på jobmulighederne efterfølgende, da jeg ved, at der næsten altid kan bruges sygeplejersker i modsætning til kosmetologer, der måske ikke er nær lige så efterspugte på jobmarkedet. Derudover har du jo også erfaring som handicap hjælper, hvilket gør, at du jo har en vis erfaring på området, og derfor kan det måske give lidt bonus, når du efterfølgende skal ud på jobmarkedet. Held og lykke med det hele. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivi

  Jeg ville aldrig vælge sygeplejerske uddannelsen.. Dårlige arbejdstider. Det er meget hårdt og stressede.. Jeg er selv elev lige nu på Hvidovre hospital som Sosu Assistent. Pøj Pøj med dit valg & det hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jamen jeg vil ikke arbejde på hospital, men et sted som fx nygart. Ikke samme arbejdstider.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg står i PRÆCIS samme dilemma. Kosmetolog eller sygeplejerske!? Dog ikke på hospital jeg vil være men på et privathospital indenfor plastikkirurgi fx nygart, hvor man som sygeplejerske kan lave botox, fillers osv. Må jeg spørge hvad du endte med at vælge (hvis du har valgt) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Det bliver højst sandsyneligt sygeplejerske, tror man bliver træt af det andet! <3 Begynder at studerer til sommer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Villians reaktion på mit nye hår!