Sund krydret suppe med oksekød..

Lady og vagabonden opskrift.

IMG_4512Nam nam! I går lavede jeg for første gang kødboller i tomat, og wow… det smagter godt. Villian og jeg kunne slet ikke få nok, så der blev næsten spist 400 gram kød!
I husker alle vel disney filmen – Lady og vagabonden? Det var der jeg blev inspireret til retten. Villian og jeg så filmen her den anden dag, så det var lige et must have! Min mave skreg efter den ret, he he. Den er nem at lave og som sagt super lækker, så den kan klart anbefales.

Ingredienser:

Kødboller
1 løg
1 lille knust hvidløg
1 æg
1 spsk vand
400 gram hakket oksekød
salt
peber
cayenne peber
oregano

Sauce
Et halvt løg
1 spsk solsikke olie
1 lille knust hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dåse flåede cherrytomater (I LOVE THEM!)
2 dl Fløde (4%)
1-2 dl vand
cayenne peber
oregano
salt
peber
hønsebolion (bruger jeg i alt)

Fremgangsmåde:

Kødboller

Rør løg og de øvrige ingredienser sammen, og lad blandingen hvile (gerne tildækket) i køleskabet i en halv time. Form herefter bollerne med en teske eller med hænderne. Put dem ned i kogene vand og lad dem blive der indtil de flyder op (ca. 10 min)

Sauce

Lad fedtstoffet blive varmt ved kraftig varme. Svits løg, hvidløg og cayennepeber i ca. 2 min. – til løgene er klare. Tilsæt tomater, fløde, oregano, peber og salt. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom kødbollerne i saucen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 5-10 min.

Kog imens frisk paster og derefter server.
IMG_4479 IMG_4492 IMG_4495 IMG_4501 IMG_4512

 Unavngivet

9 kommentarer

 • Tina

  Hvor køber du cherrytomater på dåse?!
  -har jeg ikke set før

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   føtex! altså man behøver ikke bruge præcis dem i retten, jeg elsker dem bare!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Ser lækkert ud!
  Kunne være jeg skulle prøve det en dag! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Ser lækkert ud kan være jeg skal prøve det snart! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Anna. Hvor får man flåde cherrytomater henne 🙂 Har aldrig hørt om det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Åh Gud hvor ser det godt ud 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hvor ser det bare godt ud!
  Hvor meget Cayenne peber bruger du? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund krydret suppe med oksekød..