Billeder man ikke lægger på facebook // VILLIAN! #3

Han trodser mig virkelig..

IMG_4463Jo ældre Villian bliver, jo mere temperament får han. Eller, altså… Det har han altid haft, men lige nu der er han virkelig kommet i trodsalderen, sikke nogle kampe.  Det kan godt være en kamp ved aftensmaden, for han VIL selv og KAN selv. Det er også meget fint, men ro på.. Jeg må ikke engang hælde mere kødsauce op til ham, uden han bliver sur. Det vil han simpelthen selv og så ligger det jo ud over det hele, og det skal selvfølgelig også kastet med.

Han ved hvad der er i køleskabet, og hvad der er i skabet ovenover, and das ist nicht gut (ikke godt). Hvis jeg siger “Nej skat, ikke nu, vi skal snart spise”, så slår han mig og sætter sig over i hjørnet og skriger, aaaarg..

Men selvom han er lidt strid, så synes jeg han er blevet rigtig nem – jeg elsker den alder han har nu! Men jeg har et spørgsmål, hvordan gør i når jeres børn “ter” sig sådan? Nogle gode råd udover at tælle til 10 og snakke stille og roligt men med en bestemt tone? ha ha.

Shiiiiit hvor har han egentlig et temperament som siger spar to! Men han er jo en blanding af Martin og jeg, så det kunne vel ikke have været anderledes, ha ha. Den lille skøre stædige dejlige bandidos. Ej okay, nu lyder det bare til at han er vildt umulig, det er han ikke – der er bare lige nogle episoder, så kunne godt tænke mig at høre hvordan i gør når de små reagere som de gør.
Unavngivet

2 kommentarer

 • Ninna

  Prøv at italesætte det du ser overfor ham. Som fx: “Jeg kan se du bliver vred”, “Jeg kan se du er ked af det” “Du ser glad ud”. Hav en anerkendende tilgang til ham. Prøv at hav fokus på det positive også selvom der er en træls episode. Ros og ros og mere ros. Ros ham helt for de små ting. Ha’ øjenkontakt med ham, når du giver ham en besked. Måske nogle piktogrammer over hvad I skal have kan hjælpe ham til at forstå hvad der skal ske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det er vigtigt at du hele tiden holder bolden på egen banehalvdel.
  Feks kan du sige ” jeg bryder mig ikke om når du gør sådan” istedet for at sige “det er forkert det du gør”. For når barnet flere gange får af vide at det, det foretager sig er forkert, vil det kun fører til mindreværd.
  Du kan evt læse om giraf og ulve sprog, synes selv det er enormt spændende, og meget relevant.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder man ikke lægger på facebook // VILLIAN! #3