Der er nogle ting som jeg skal ændre.

Nej, jeg er IKKE gravid.

PicMonkey Collage
Jeg har haft kvalme de sidste 4 dage, sådan virkelig kvalme. Da jeg skulle lave aftensmad i går var jeg ved at brække mig af lugten, føj. Det blev en omgang spagetti bolognese, da det smager fint og er nemt at lave. Villian spiste det med velbehag, og jeg prøvede at få det ned. Efter jeg havde spist, begyndte jeg at få det rigtig dårligt.

Villian blev puttet omkring 6.30 og kort tid efter stormede jeg ud på toilettet, hold kæft hvor var det klamt. Der var bræk over det hele, og jeg kan love jer for – at jeg holder en pause med bolognese, fy for den lede. Jeg brækkede mig natten lang, og sov kun sådan 10 minutter af gangen, virkelig et helvede.

Det er “sjovt”, for hvis man så nævner det overfor sine veninder, så er det første der bliver spurgt om altid “er du gravid?!”. Netop fordi det har været over en længere periode, havde også 3-4 dages kvalme for 2 uger siden. Men jeg kan så fortælle at det ikke er på grund af graviditet, men bad luck – i’m sick.  Jeg tror seriøst har jeg på 2 uger har tabt mig 3-4 kilo? Synes godt nok jeg er blevet skinny igen.

Jeg føler mig sulten, men alligevel ikke – hvad vil i tro der kan mætte OG blive nede i maven på samme tid? I tilfælde af at det skulle komme op må det gerne smage “godt”. Bolognese var ikke en succes. GERNE RÅD! Hvad bliver for det meste nede udover kiks?

Jeg har ikke rigtig spist siden i lørdags, se hvor tynd jeg er blevet – knoglen stikker ud! dorh…. Nu skal jeg til at kæmpe med vægten igen, fuck.
12746123_1005713949502307_479425716_nUnavngivet

52 kommentarer

 • Øssur Eysturoy

  Hej Anna.
  Hvis du ikke allerede har været hos lægen, så tror jeg at det ville være en god idé. Kunne lyde som en stædig omgang madforgiftning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ej tror du det kan være madforgiftning?? Oh no!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Køb nogen af de drikke yoghurter og drik to eller 3 om dagen.. Banan, revet æble, avokado og drik rigeligt med vand..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Ja cultura er godt for at få maven i balance igen god bedring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   en madforgiftning vare kun op til 48 timer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Når jeg er syg hjælper bananer meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • wendy

  Syntes jeg har hørt noget om revet æbler, banan, havregrød eller bare grød. Noget maven ikke skal arbejde for meget med..-derud over, god bedring og held og lykke med opfedningskuren bagefter :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   revet æble har jeg fået, det er ret godt! Grød? wow… det ville være nasty at kaste op§
   – mange tak <3 og tak for din besked.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Det lyder virkelig ikke rart.. Men altså ved godt det ikke mætter, men når man har kvalme og bare in kan noget, har jeg hørt at Coca cola og Chips med salt skulle være rigtig godt.
  Håber du snart får det bedre Anna!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Anna.
  Æblejuice, toast, kiks, cola, det skulle hjælpe 🙂
  Rigtig god bedring til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michele

  Ristet toastbrød og saftevand med sukker, det er det vagtlæger råder til og revet æbler er også godt cola er ikke godt da kulsyren får dig til at kaste op igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna revet æble er godt det hjælper altid mig når jeg kaster op

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Altså når jeg har det sådan, er det eneste der kan give mig ro i maven sodavandsis, og gerne mange af dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lucca

  tro mig jeg har prøvet det jeg var indlagt på sygehuset en dag og jeg er godt nok kun 11 og jeg er 1,61 høj og var bede og veje 38 kilo det hjælper med ristet brød og iskoldt vand håber du for det bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Toastbrød eller franskbrød med et godt lag smør og sukker på og så noget drikke yoghurt det plejer at hjælpe mig rigtig godt og så selvfølgelig coca cola da det er rigtig godt imod kvalme generalt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tænkte maveforgiftning. Men det vare som regel kun et døgn, med opkast.

  Ja æbler og vand, masser af vand, evt med lidt saftevand i.. Faktisk skal man helst undgå for meget mad, det gør bare at man kaster op og op. – Selvom det svært at indgå at ha lyst til at spise…
  God bedring 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Køb nogen af de drikke yoghurter og drik to eller 3 om dagen.. Banan, revet æble, avokado og drik rigeligt med vand..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Cola hjælpe men du skal drikke meget lidt af gangen for ellers kommer det op.
  Men eller Mariekiks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Cola hjælpe men du skal drikke meget lidt af gangen for ellers kommer det op.
  Men eller Mariekiks. @anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Mariekiks, salt chips, Coca Cola og vand ☺
  God bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Bo

  Det med cola er en myte… 🙂

  Revet æbler, tynd saftevand, ristet toast (bruger selv grov toast), ristet rugbrød.

  Når du har det nogenlunde igen – så er banan godt. Det er sødt, mætter og er en fed frugt.

  Det vigtigste er små portioner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne Laursen

  Cola, chips med salt, et rystede brød med lidt smør på og evt. Revet æble. Det er noget som hjælper på mig 🙂

  Rigtig god bedring Anna 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg er inde for sundhedsfaget, du skal spise revet æble, og revet for ikke at få for meget af det, og kiks gerne Marie kiks da der ikke er tilsat alt muligt 🙂
  Gerne lidt Coca cola men lidt af gangen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Altså når man har ondt imamen og kvalme er det altid bedst at drikke cola, og spise noget med salt, som foreksempel saltstænger eller salt chips, eller noget med godt salt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Når jeg har haft det sådan så har popcorn og Coca cola og mosede banan hjulpet meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Spis noget lyst toastbrød, uden noget på også drik lidt Coca cola

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Når jeg har haft det sådan så har popcorn og Coca cola og mosede banan hjulpet meget men lidt af gangen og ikke for hurtigt og så rigeligt med vand så du ikke dehydrere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Når jeg skal spise noget, der skal blive nede, spiser jeg tit banan eller drikker varm mælk for det neutraliserer syren i maven fra opkasten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej Anna.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Revet æble, man skal spise det inden det bliver brunt. Masser af lunken vand. Popcorn. Rød Coca cola. Håber du for det bedre! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Du skal have noget stivelse. Det er nemmere at holde nede.
  Som mange andre også foreslår, så er bananer noget af det bedste i sådan en sygdom,
  God bedring. (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Når jeg har kvalme og kaster op er det eneste jeg kan få ned tomater og det er ok at få op igen, hvis man er så uheldig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   tomater? iiiih.. det er ikke lige min kop te 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvidt ristet toatsbrød og Coca cola!
  Det er det bedste du kan få i mod kvalme og det bliver i maven 🙂
  God bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Saltstænger med cola hjælper altid på mig når jeg har problemer med mave

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg ville anbefale dig at gå på apoteket og købe nogle mælkesyrebakterier. Det er et kosttilskud og fås i håndkøb. Det er dem, der er det “gode” i cultura fx., og er gode til at skabe balance i maven.
  Desuden virker alminox syreneutraliserende.Disse fås også i håndkøb.

  Kogt vand med ingefær virker kvalmestillende (eller bare ingefær generelt), og som andre skriver, så lyst, ristet brød uden noget på, revet æble uden skræl, bananer og havregrød lavet på vand.
  Sørg for at drikke rigeligt vand, så du ikke dehydrerer, og cola og mælk er no-go, hvis du har dårlig mave. Det er en skrøne, at cola hjælper på sygdommen, men det kan virke kvalmestillende (dog er det bedre med ingefær-vand).

  Og så pas godt på dig selv og få hvilet og sovet ordentligt. Sørg for ordentlig håndhygiejne, og få sprittet alting af, når du er rask – så er du sikker på ikke at blive ramt igen.

  Rigtig god bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Mange tak for råd! tror jeg vil tage på apoteket senere… <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Det synes jeg lyder som en rigtig god idé. Hvis ikke, du tager vitaminpiller til daglig, kunne det også være en god idé at investere i en gang multivitamin – køb eventuelt Apovit Omega-3 Multi, som både er fiskeolie (det lyder ulækkert, men er supersundt og kan muligvis hjælpe dig med at tage på igent!) og en multivitaminpille, så dit immunforsvar generelt bliver styrket. Men i hvert fald mælkesyrebakterier!

   Når du skal til at tage på igen, synes jeg, du skal kigge på denne artikel, hvor der står lidt om, hvordan du tager på, uden at være usund og kværne 10 cheeseburgers om dagen. 😉

   http://www.q.dk/livsstil/sund/saadan-tager-du-paa-i-vaegt

   Jeg håber, mine råd er brugbare, og at du snart får det bedre. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Og som de andre siger, så tag til lægen. Jeg kunne godt forestille mig, der er noget du ikke kan tåle, måske gluten eller laktose. Prøv at være opmærksom på, hvad du spiser, de dage, du bliver dårlig, og se om der er et mønster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ej katastrofe hvis jeg ikke kan det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Ja, det ville være hårdt og meget omfattende.
   Uden at der skal gå alt for meget “Katrine-leget-doktor” i det, så kan det også være din krops måde at sige fra på, fx. hvis du er stresset, presset eller bekymret er det ikke ualmindeligt at man mærker det psykisk også – og det virker jo til, at du har rigtig meget om ørerne og bærer rundt på mange ting, der påvirker dit humør negativt!
   Her er det en god idé at skære ned på alkohol, koffein og nikotin – læs eventuelt mere her: http://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/levudenstress/Kursus/20080317142948.htm og som sagt – så husk at give dig selv tid, selvom jeg ikke er i tvivl om, at man nemt underprioriterer sig selv, når man har sådan en dejlig, lille dreng som dig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise M

  Hej Anne,
  Hvor er dine bukser fra?
  God bedring 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   De er fra second female, men man kan ikke få dem mere 🙁
   tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sin blog afkræfter hun dog den […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Anna, jeg har selv døjet med problemer med maven. Har du også ondt i den? (Så kan det måske være for meget mavesyre). Alt med tomater bør du undgå, når du har kvalme. Jeg plejer at spise mariekiks og yoghurt, når jeg har problemer (og sød finsk lakridt) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja virkelig ondt!
   Så var det nok derfor opkasten startede? Fik bolognese med flåede tomater (a lot of it), og en halv time senere lå jeg syg.

   Ja mariekiks var også ret godt her 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej Anna.
  det er muligvis noget reaktion som jeg kan se nogle andre også skriver.
  Har selv været igennem at have kvalme on/off i 2 år og tiltider værre end andre – fandt ud af jeg ikke kan tåle sødemidler eller det der ligner af kunstige sødestoffer og har ikke haft den konstante kvalme hvilket er en mega befrielse – min læge kunne ikke teste mig og sagde at jeg skulle prøve at se hvornår det var værre og lægge mærke til hvad jeg indtog – kan ikke engang spise et tyggegummi uden det kommer tilbage men har aldrig haft det bedre efter jeg fandt problemet (:!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ej det vil jeg da prøve så! For dette er jo ulideligt, som du nok selv ved 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Da jeg var gravid med min søn, kastede jeg op alle 9 måneder og hvis man skal tænke på hvad det bedste er at kaste op igen haha :b – så synes jeg klart at det er pære/banan youghurt! virkelig! Det er næsten en fornøjelse at kaste op igen 😀 Btw. Så hold dig væk fra scrambeld æg, fy for den lede det er skrækkeligt at få retur. Håber det snart går bedre med kvalmen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Cola hjælper altid for mig, når brækket skal holdes nede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Ristet Fransbrød med smør og et glas cola skulle gerne gære at man ikke brækker sig så meget

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er nogle ting som jeg skal ændre.