Tjen penge nemt og vind et weekendophold!! For vildt jo..

CHOK: Jeg troede at Villian skulle dø :'(

13077242_1052172614856440_14437750_nDer skete noget helt forfærdeligt i fredags, virkelig forfærdeligt! Jeg har aldrig været så bange i hele mit liv, og i fredags gik det VIRKELIG op for mig hvor højt jeg elsker min lille basse.

Vi var ude ved Martins mor, for jeg var faktisk kommet på sygehuset om torsdagen på grund af min sygdom, men det kan i få en anden dag. Vi stod op fredag morgen, og Villian legede og havde det godt, men pludselig fik han høj feber, og det har de fleste forældre prøvet, det der med at det skifter så hurtigt.

Villian var træt og rigtig ked af det på grund af feberen, så vi trak tøjet af ham, så han kun lå i ble (meget vigtigt at man tager tøjet af når de har så høj feber). Han sad hos mig det meste af tiden… Men på et tidspunkt (omkring kl. 12) ville jeg prøve at give ham noget at drikke, det er vigtigt at de får noget væske.

Han lå halvt ned, mens han fik noget saftevand, og han drak faktisk en del… 5 sekunder efter han havde drukket, gik han i kramper. Han vendte det hvide ud af øjnene, og der kom fråde ud af munden på ham. Jeg vendte ham på siden og skreg efter Gitte, som begyndte at græde og løb ud efter hjælp, samtidig med at hun ringede 112. Han krampede længe, og på et tidspunkt blev han blå i hovedet…. Der kom en dame ind og hjalp, og jeg spurgte hende “skal han dø???! nej nej Villian… Kom tilbage”… Jeg var så ulykkelig og pisse bange! Jeg sidder og får tårer i øjnene, det var skrækkeligt. Jeg kunne høre ambulancen med fuld udrykning… Det var dejligt at høre at de var her så hurtigt! Villian stoppede med at krampe, og trak igen vejret og han blev normal i ansigtet igen.. Men jeg var stadig bange… Ambulancefolkene kom ind og fik tjekket alt på ham, og de sagde han var OK, men de skulle lige ind og tjekke ham på hospitalet hvor han så blev indlagt. Han vågnede i ambulancen og skreg mere end nogensinde, min lille skat – det gjorde så ondt… Han brækkede sig ud over det hele på mig, og også på Martin på sygehuset og Gitte inden sengetid, han havde det så dårligt. Jeg bevarede roen i ambulancen da han vågnede, for han skulle ikke mærke på mig at jeg var rædselslagen… Så jeg trøstede ham og fortalte ham hvor højt jeg elsker ham.

Alt så fint ud på sygehuset, og det er normalt at børn fra 1-5 års alderen kan få feberkramper. Det ligner et epileptisk anfald og det ser forfærdeligt ud, men bevar roen.. Det kan være farligt i nogle få tilfælde. Men dem på børneafdelingen sagde til mig at man ikke skulle være bange. Barnet skal om på siden, og så skal man ringe efter en ambulance, i hvert fald første gang det sker, anden gang kan man selvfølgelig også(det vil jeg), ellers skal man “bare” ringe til lægen eller skadestuen. Men når de går i krampe er det bare med at vente, selvom det er hårdt. Når kramperne er stoppet falder de i søvn, og når de vågner flakker de med øjnene og har ikke rigtig kontakt, men det er normalt! Men bevar roen, det skal nok gå <3

Jeg ville faktisk ikke have delt dette med jer, da det er meget personligt. Men Martin synes at jeg skulle dele det med jer, så andre forældre måske ville kunne “få glæde” af dette indlæg, i vil i hvert fald være forberedt på at disse kramper kan komme når jeres barn har høj feber.
13090328_1052172594856442_999303176_n 13101036_1052172631523105_1185712919_n 13101286_1052172598189775_1396491143_n

46 kommentarer

 • Stine

  Ååhhh Gud dog! Sikke en oplevelse. Kan virkelig godt forstå at du blev forskrækket.. Fik helt tårer i øjnene da jeg læste det! Jeg har selv en lille pige på næsten 2 og en til på vej og er meget taknemmlig for at du har delt din oplevelse, så man kan tage den med ro (så godt man nu kan når sådan noget sker) i sådan en situation. Rigtig god bedring med ham! Syntes du gør det godt Anna! 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja virkelig forfærdeligt! Er glad for du kan bruge indlægget <3 og Mange tak!

   (forresten tillykke med den nye som er på vej <3 )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Puh ha det er så frygteligt. Fik helt taget pusten fra mig da jeg selv oplevede det med min datter da hun var 2 år(5 og 10 måneder i dag) men hun har heldigvis ik haft det siden. men det sidder stadig lidt i en når hun får høj feber. Hvordan har din søn det nu ellers

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   åh puha! Det er virkelig ubehageligt… Han har det fint nu, men jeg tænker over det hele tiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har prøvet det samme som dig og det er det værste jeg nogensinde har oplevet 😞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emaly

  Hej Anna, jeg er 13 år og har en lillebror som også fik det for 3 månder siden. Han havde fint og jeg passede ham, min søster tog ham og så da han var inde ved mine forældre fik han kramper. Jeg var så bange kg troede virkelig ikke jeg ville se ham mere. Min papfar hentede mig og Oliver min lillebror kom hjem og han havde det fint. Efter det turde jeg ikke være alene med ham men det tør jeg godt nu igen😓❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Har 2 børn som begge har døjet med feber kramper – og tro mig selvom det ikke er 1. Gang er det virkelig grimt og ubehageligt, og jeg kan til stadighed gå lidt i panik når det sker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Puha, det er så forfærdelig en oplevelse.. Min søn fik det to gange inden for 8 dage 🙁 jeg rendte også rundt i lejligheden første gang og råbte og skreg og græd som en dindsyg til damen jeg snakkede med da jeg ringede 112, spurgte hende hele tiden om han skulle dø nu… (Min kæreste var ved vores søn)
  Får det helt dårligt ved tanken og siden dengang har jeg ikke turde være alene med ham når han fik feber 😳
  Men ja det er heldigvis ikke farligt og kroppens måde at reagere på for at sænke temperaturen i kroppen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det lyder ikke rart 🙁 min mor har fortalt mig om den gang jeg selv fik det. Jeg havde leget hele dagen udenfor, men da jeg kom ind fik jeg feber. Vi sad og spiste frokost ved bordet, da jeg pludselig stirrede ud i luften og stoppede med at trække vejret. Hun har fortalt mig at hun også troede at jeg skulle dø 🙁 jeg får det virkelig dårligt når vi snakker om det, fordi jeg kan mærke hvor hård en oplevelse det var for hende…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasja

  Stakkels villian 😔

  Da jeg var lille fik jeg også feberkrampe hvor jeg også blev helt blå i hovedet fordi jeg ikke trak vejret og de kunne ikke få mig ud af de kramper det var så tæt på at jeg døde af det gudskelov kan jeg ikke huske den oplevelse men det kan min mor 😳 Det er aldrig sjovt og opleve god bedring med ham 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Puha. Min lillebror har haft epilepsi i mange år, så har set sådanne anfald flere gange. Men alligevel ville jeg blive skrækslagen hvis mine børn fik krampe. Det er SÅ ubehageligt. Håber ikke du skal opleve det igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Godt det bare var det forstår dig udemærket jeg har selv oplevet det hele 3 gange med min pige og da hun er hjerte barn gik jeg i pernik troede hun døde i mine arme man føler nu mister man dem men Gud ske lov så er det normalt og godt han er ok igen❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Puha. Sikke en forskrækkelse. Min pige på 2 1/2 år fik feber krampe i dec. Føj det var ikke rart at se på 😞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Puha en oplevelse ;0( har prøvet det samme med min datter og ja man tror de skal dø ;0( vi fik udskrevet stesolid til at have i hjemmet hvis det skete igen, ved ik om i har fået det, men det gav mig en sikkerhed at jeg havde det hvis det nu skulle ske igen;0( hun har kun gjort det den ene gang men det var også rigeligt;;0)
  God bedring med ham ( og dig )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  God ide at dele oplevelsen. På den måde kommer man også ud med nogle af alle de tanker man sidder inde med. Har prøvet præcis det samme med min Noah, da vi var ude at køre bil. Simpelthen så forfærdeligt! Han har været ramt af det 4 gange i løbet af hans tre leveår. Det er svært at bevare roen når de små pus har det skidt. Håber Villian er på toppen igen – han er en skøn en! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Årh for den bette dreng da! :/ virkelig ikke en rar oplevelse at få! Man bliver så forfærdelig bange for at miste dem! Har selv en søn på 8 mdr der har prøvet lignende anfald (dog ikke feberkramper) men næsten ligesom du har beskrevet. Er glad for dit indlæg så jeg kan kende et feberkrampe anfald hvis han nu skulle opleve det :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elin

  Åh fy, blev alldeles skakis nu! Fy vilken hemsk händelse, men jag håller med om att det var bra att du berättade om det och sprider det vidare. Jag har hört en massa om feberkramp men aldrig riktigt förstått vad som egentligen händer. Det är bra att veta, men jag förstår att du blev chockad. Jag skulle nog få en hjärtattack om det hände min son. Krya på er <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Det er virkelig hårdt! Krydser fingre for at det ikke sker for din søn… <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er så frygtelig. Håber at han får det bedre. Min søn havde det sådan for lidt over et år siden, jeg blev helt slået ud. Da jeg ringede ind til lægevagten fik jeg at vide at det ikke var alvorligt nok til at sende en ambulance. Min søn var kun 2 år og han havde ingen kræfter, ligbleg i hovedet og ville ikke have noget at spise eller drikke og havde kastet op over 10 gange på 4-5 timer. Så vi blev derfor selv nødt til at finde nogle der kunne kører kl 00.00 på en torsdag.

  Jeg er glad for at vide at nogle kan gøre deres arbejde ordentligt og god bedring til ham 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er sådan en grim oplevelse. Vi har desværre en lille dreng på 16 mdr. Som har haft de første 15 feberkrampe. Han får det desværre hver gang han får feber 🙁 og man lære at håndterer det, men det forbliver grimt hver gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Puha hvor en oplevelse! 😥
  Men jeg vil gerne takke dig for at dele din historie og samtidig komme med råd undervejs. Er førstegangs mor til en dreng på 7 mdr – så jeg er i hvert fald glad for at have læst din erfaring og hvad man skal gøre. Det er lidt noget andet at høre det fra en ganske almindelig mor – fremfor google eller netdoktor. Er glad for at høre bette mand har det godt igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja virkelig…
   Synes det er godt at dele disse ting, så folk ved at det kan ske – og nogle råd til hvad der kan gøres.
   Ja det er dejligt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg har selv epilepsi, mine forældre var selv meget skræmte da jeg fik mit første anfald, og de troede også jeg skulle dø. Jeg kan ikke rigtig huske så meget fra mit andfald. Jeg har ikke fået nogen andfald siden, og jeg fik også at vide at man ikke har mulighed for andfald når man først er kommet i puberteten. Håber det går bedre med Villan. Det er rart at du deler oplevelsen så andre kan være parate👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  puha. Det er det værste at stå i den situation! Jeg har oplevet det med min søn som er på alder med din. På 4-5 måneder endte han med at få 6 feberkramper i alt og vi blev indlagt to gange til tjek – heldigvis var det “kun” feberkramper selvom det er helt forfærdeligt 🙁 nu er vi forberedte på at det kan ske når han får feber og er hurtig til at give ham noget smertestillende hvis vi kan mærke at feberen siger for hurtigt. Jeg vænner mig aldrig til det, men er blevet mere sikker i det, hvis det skulle ske igen.
  Håber alt går vel med din lille fyr! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Puha. Sikke en grim oplevelse. Har selv en datter på Ca samme alder, og har hørt at de kan få feberkramper, men var faktisk ikke klar over at det ikke er farligt. Så er glad for du delte dette med os. Rart at vide hvis det skulle ske, så man kan bevare roen (bare nogenlunde) mvh julie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ja virkelig en grim oplevelse! Det ser forfærdeligt ud, men ja… Prøv at bevare roen nogenlunde, specielt når hun vågner og er helt “væk”… Krydser fingre for i ikke oplever det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida jc

  Det er super at høre at dig og villian har det godt igen❤️
  Synes at det var dejligt at læse, men stadig ubehaligt❤️
  Håber aldrig det sker igen, knus Ida jul❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Marie Kristensen

  Hejsa jeg har selv epilepsi så jeg ved godt hvad du snakker om Annadue
  Jeg fik det da jeg var 16år og jeg har det stadigvæk , vil gerne sige at jeg får piller men jeg får stadigvæk anfald
  Så vis du vil snakke om det så må du gerne skreve en privat besked til mig
  Mange knuz og kram til dig og din dejlig søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett

   Han havde jo heldigvis “bare”,feber kramper og ikke elepsi 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Ja, det er ikke sjovt at se ! For omkring et år siden så jeg min kæreste få et epileptisk anfald (hvilket var hans nr. 2 anfald, så det var ikke konstateret). Man kan ikke holde hovedet koldt, når det er dem man elsker. Jeg håber Villian har det bedre og han bliver rask igen. Det er ikke sjovt for sådan en bette at have det skidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie F

  Hej Anna. Jeg har en søster på snart 4 år, hun har også haft feberkrampe et par gange. Sådan ca. 3 gange, og det er en super god ide at tage ALT tøjet af barnet og ligge en kold klud på så barnet bliver kølet ned, for det hjælper jo så feberen falder og dermed kan man være heldig at kramperne stopper hurtigere.
  Første gang jeg så min søster have de kramper, der havde jeg lige givet hende til min far, og lige i det hun kom over til ham fik hun kramperne. Det var anden gang det skete for hende (men første gang jeg så hende sådan). Håber Villian har det bedre og du forhåbenligt også selv snart bliver rask og kommer oven på igen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Synes virkelig det er sejt at du skriver det ! Og er sikker på der er nogle som kan bruge det. For det kan jeg! Jeg har ikke nogle børn endnu, men jeg vidste ikke det normalt.. Det gør bare at det er god vide at have, hvis man nu er i rum sammen med et barn som går i kramper.
  Synes det er super sejt at du deler det!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Hej Anna. Har oplevet præcis det samme med vores den mindste. 😞 Det var meget meget voldsom oplevelse, og vi troede også hun skulle dø… Vi havde ikke bemærket at hun havde feber, så den var pludselig stedet voldsomt. Så puha ved godt hvad i lige har været igennem. 😒
  Mange tanker til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Scheibel

  Hej Anna

  Jeg var selv plaget med feber kramper da var lille, bliv indlagt 4-5. Mit værste anfald var at jeg var i bad og min storesøster hold øje med mig, lige pludselig kunne hun ikke få kontakt med mig og jeg lå under vand, så er glad for i ikke skulle opleve det første gang. Og jeg har det godt den dag idag og bliver 24 næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Det er virkelig forfærdelig en oplevelse. Min dreng på 1,5 år har fået det 2 gange. Første gang varede det i omkring 15 min så vi fik en recept på stesolid vi skal give ham hvis han ikke stopper indenfor et par minutter. Det der holder mig oppe når det sker og når han bliver blå om læberne og fråde det er at han ikke tager skade af det i hjernen. Der kommer ilt helt fint til hjernen nemlig. Kæmpe kram fra en mor der selv har en dreng der får feberkramper nemt ❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ej kæmpe kram til dig. Kan sagtens følge dig. Min dreng fik effekt kramper fordi han blev forskrækket og det var forfærdelig oplevelse. Jeg fik det først bedre efter laaaang tid. Tænkte hver dag på kampen og hvordan han så ud mens tårer trillede ned. Så kæmpe knus og kram til jer begge. Sikke en dum periode i er igennem, men husk at det skal helt sikkert blive bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Anna, du er ikke helt velinformerende nok til dine læsere! Man skal altid få sit barn undersøgt efter feberkramper , behøves ikke være med ambulance men de skal tilses af en læge. Feberkramper kan i nogle tilfælde være alvorlige og farlige for barnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ved jeg da godt, men man behøver ikke at ringe efter en ambulance… Jeg fik at vide at man skulle RINGE til lægen og tage til lægen dagen efter, så lad vær’ med at angribe mig, skriver hvad de sagde til mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Heldigvis ingen af mine 3 børn haft feber kramper, men har prøvet at stå med min søn og ikke vide om han overlevet, da han ikke kunne trække vejret, hvilke han heldigvis gjorde til sidst. Det er en hvert forældres marridt og glad for at høre bassen er i bedring.
  Jeg synes det er stort i vælger at dele denne oplevelse og er sikker på det nok skal komme en til gode på et tidspunkt. Respekt jeres vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Marie jepsen

  Hej Anna det er godt af høre han har det godt igen, men en ting min mor brugte på mig da jeg var lille og døjede meget med feberkrampe,.. Så snart jeg fik feber fik jeg altid mange is for at ned køle mig hele tiden, og det hjalp. så Kunne hun holde min anfald ned 😊 Vil bare lige give et godt råd 😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære Anna.

  Feberkramper kan være rigtig skræmmende! Da min lillebror var mindre, fik kan det rigtig tit, især med 40+ i feber. Han kom også i kramper, blev blå i hovedet og kom med ambulancen. Det er virkelig en skræmmende oplevelse, men i har taget den i stiv arm! Godt gået! Ønsker jer alt held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Anna!
  Da jeg var 3/4 år fik jeg selv feber krampe. Det er rigtig ubehageligt og jeh kan stadig huske følelsen af at have det. Alt sortnede for mine øjne, der var blå og grønne prikker og jeg kunne ingenting se. Jeg ved ikke om jeg vendte det vide ud af øjnene, men forfærdeligt var det. Jeg har læst lidt på sygedommen sidenhen. Som du selv skriver, er det meget få, som det er alvorligt for. Jeg ved ikke hvorfor jeg skrev denne kommentar. Tror bare jeg følte for at dele den, og sige at det er en meget almindelig og til dels ‘ufarlig’ sygedom. Forstår udemærket at du blev bange, det må ikke have været rart. Håber at du og Villian har det godt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Har selv en dreng på 8 måneder. Har gudskelov aldrig oplevet ham være rigtig syg. Men jeg sidder og stor tuder over dit indlæg. Det må være så frygteligt at opleve! Godt du ikke var alene med ham da det skete, så du kunne råbe på hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Først og fremmest: gudskelov at han er okay! Sikke en grim oplevelse det må have været. Jeg er selv nybagt mor og sidder og tuder over at læse det der skete for jer. Tak fordi du deler så jeg ved hvad jeg skal gøre hvis det (7,9,13) en dag skulle ske for min lille dreng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er uddannet ambulanceredder og har under min uddannelse også lært at feber kramper ikke er farligt. Det kom virkelig bag på mig, da det jo ser meget voldsomt ud. Så tror alle forældre har brug for at vide det ikke er farligt for barnet at det kramper. Dog forstår jeg udemærket godt du blev bange, det ser meget ubehageligt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er rigtig glad for at du fortalte dette. Igår aftes begyndte min lille dreng på knap 1 år at have feber. Og her til morgen blev jeg vækket af ham, hvor han gik i feberkramper 😢 Hvis jeg ikke havde læst om dette vidste jeg ikke at der var noget som hed feberkramper og hvad man skulle gøre. Det har været en kæmpe hjælpe for mig, med hvad det skulle ske – og så kunne jeg bedre bevare roen (selvom det er mega svært!! 😥)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tjen penge nemt og vind et weekendophold!! For vildt jo..