Det er okay at knalde ved siden af.

Sådan kommer du over en fyr!

l
Som sagt, så åbnede jeg min snap på et tidspunkt, og der var rigtig mange som spurgte efter et indlæg om hvordan man kommer over et brud mellem sin kæreste eller en fyr man har set over en længere periode.

Jeg er en meget kold type, eller kold og kold, det vil jeg ikke mene – men det synes nogle af mine veninder. Da Martin og jeg fx gik fra hinanden græd jeg overhoved ikke, det var en lettelse for mig. Jeg boede hos ham indtil jeg fandt noget nyt, og en uge inden jeg skulle flytte tænkte jeg “hm, måske det bliver hårdt? hvad nu hvis jeg bryder sammen? var det her det rigtige?” .. Der var mange tanker, men da jeg først var flyttet ind, var der ingenting – seriøst… INGENTING?! Jeg ringede til min veninde og spurgte ” hvorfor græder jeg ikke? er der noget galt med mig?”, hun havde det nemlig helt anderledes end mig, hun var nede i over et halvt år!

Mine veninder, altså dem allesammen, de har brugt flere måneder på at komme over et brud. De har grædt og grædt, men utroligt at det aldrig har været sådan for mig, damn… Er jeg så kold? Er det en skidt ting? Jeg kan da godt græde, men det er ikke noget jeg græder snot over, det er mit liv for kort til. Det eneste jeg sådan virkelig har grædt og været ulykkelig over, er utroskab – det gjorde avs..

Anyhow… Nok om mig, nu vil jeg prøve at give jer nogle råd, har selvfølgelig fået lidt inspiration, og disse ting, er ting som jeg har rådet mine veninder til at gøre, og selvfølgelig også mig selv… 

Start med at sige til dig selv:
”Jeg dør ikke af det her. Jeg overlever. Det er bare en fase, jeg skal igennem, og smerten går over igen. Processen har en begyndelse, en midte og en slutning. Jeg bliver glad igen en dag”. Og det gør du. DET GØR DU.
(Selvfølgelig bliver man glad igen, det kan være svært at se positivt, men ting tager tid, i hvert fald for nogle)

Græd
Det første stykke tid – især de første par dage – efter et break-up, kan du nærmest være i chok. Måske føler du fornægtelse, vrede eller panik. Du har brug for at få afløb for dine følelser, så ras ud og giv dig selv lov til at græde, så du kommer af med de mange stresshormoner, som samler sig i din krop. Erkend, at du sørger ved at give dig selv lov til at græde.
(Græd hvis du kan, ud med det – it’s okay)

Hold dig fra ham
Det sværeste ved et break-up er den tomhed og ensomhed, du kan føle, når du pludselig er alene. Men lad ikke din ensomhed friste dig til at kontakte din eks. Det vil kun gøre det sværere for dig at komme over ham, hvis du ringer og booster hans ego, fordi du ikke kan undvære ham. Lad være med at forestille dig scenarier, hvor I finder sammen igen. Er det slut, så er det slut – hvis det ikke gik første, anden, tredje gang, går det nok slet ikke. Slet hans nummer fra mobilen og slet hans e-mailadresse. Bevar i stedet din værdighed og kom hurtigere videre.
(TRUE TRUE!)

Tal om det
Det kan virke som et banalt råd, men det er kun en kliché, fordi det passer. Tal med de af dine veninder, som er i balance og ikke selv lider af hjertesorg. Ved at sætte ord på alle de tanker, som farer rundt i hovedet på dig, kan du få lidt mere ro.
(DET HJÆLPER MEGET!!!)

Hold dig beskæftiget
Gør ting, som gør dig glad med mennesker, du holder af. Lad være med at bruge for meget tid alene hjemme med dit tankespind, det kan blive værre, hvis du isolerer dig. Tag i biografen, på café, meld dig til yoga eller noget andet du gerne har villet i lang tid. Sig nej, hvis folk beder dig om noget, du ikke orker. Forklar, at du har hjertesorg og ikke har det overskud, der skal til.

Ødelæg ikke din selvtillid
med nedladende tanker om dig selv. Lyt til, hvordan du egentlig taler om dig selv. Siger du til dig selv, at du er grim, dum, fed, et fjols, en taber? Efter et brud, kan du let komme til at give dig selv skylden for, at du er blevet forladt, afvist eller svigtet. Spørg dig selv: Er jeg ked af at have mistet kæresten, eller er jeg ked af de grimme ting, jeg siger om mig selv?
(Min selvtillid blev ret ødelagt efter jeg blev udsat for utroskab, endda ved to af mine eks’er! Meeeen, lige nu vælter jeg i fyre, hah… Så den er kommet tilbage.. Det gør din også)

Lav liste over hans dårlige sider
Når du føler dig fristet til at kontakte ham, kan du i stedet lave en liste over hans dårlige sider. Alle de ting, der var galt med ham – du ved, der var mange! Husk på, hvem han er, og hvorfor forholdet sluttede. Det er normalt, at du fæstner dig ved de gode minder, mens du sørger, men husk også på, hvad der gik galt i jeres forhold.
(Det har jeg faktisk altid gjort, det virker – og det råder jeg altid mine veninder til at gøre)

Lad være med at spionere
Jalousi er en ond, ond følelse. Du får det ikke bedre af at opdage, at han har fået en ny kæreste, eller hvad han ellers foretager sig. Slet ham fra din venneliste på Facebook og andre sociale netværker – i hvert fald i et stykke tid. Det kan blive smertefuldt for dig at se, hvad han har gang i.
(Det er fucking svært, for selvom man har været igennem et brud, så gør det ondt at se fyren være sammen med andre, og at han måske allerede har “glemt” en)

Kom igennem hade-fasen
Hvis din eks har behandlet dig dårligt og måske været dig utro, er det naturligt at have lyst til at hævne sig. Måske forestiller du dig, hvordan du ødelægger hans karriere, nye forhold eller måske har du bare lyst til at tæve ham med et bat. Det okay, så længe du ikke overvejer at udføre det i praksis. Du kan sagtens komme videre uden at prøve at såre ham. Skriv dine hævnfantasier ned, så du kan få afløb for din vrede.

Analysér – ikke over-analysér
Efter et break-up er det naturligt at tænke over, hvad der gik galt. Reflektér gerne over forholdet i din søgen efter en årsag til bruddet, men bliv ikke besat af tanker om, hvad du har gjort forkert, eller hvordan du kunne have forhindret forholdet i at slutte. Mennesker har forskellige behov, og nogle gange kan par bare ikke give hinanden, hvad de har brug for.

Se de positive aspekter
Nu er du igen fri til at gøre, hvad der passer dig. Du kan bruge din tid, som du vil uden at skulle tage hensyn til en anden person. Med tiden bliver du også klar til at date igen – selv om det er svært at forestille sig nu, så tænk på alle de mænd, der venter forude! (Det har altid hjulpet mig)

Dyrk motion
Løb en tur, gå i fitness eller cykel en lang tur i modvind. Motionen har flere fordele: Du skaber en masse endorfiner i hjernen, hvilket hjælper mod depression. Du motionerer dig træt, så din fysiske træthed kan få dig til at falde i søvn om natten, hvis du har svært ved at sove, fordi tankerne kredser om din eks. Derudover kan du også få afløb for nogle agressioner, uden at nogen kommer til skade.
(Virker for nogle, ikke for mig – men giv det en chance, det er tidsfordriv, og du får tankerne væk)

Ryd op
Prøv at se på dit break-up som en ny start. Det er en mulighed for at få ryddet op og renset ud. Rod kan virker overvældende og deprimerende, og ved at rydde op og gøre rent omkring dig, kan du føle dig lettet og klar til en ny tilværelse. Gå dine ting igennem og behold det, som bringer gode minder frem – smid de dårlige minder ud.

Gør noget, der booster din selvtillid
Måske er der noget, du længe gerne har villet lære. Tag et kursus, kast dig ud i noget nyt og få nogle succesoplevelser, som kan styrke din selvtillid, hvis den er blevet knækket.
(Hmmm… ellers find dig en B-ven? Det kan i hvert fald også hjælpe på det)

Husk på de gamle ordsprog
”Der er andre fisk i havet”. ”Det, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere”. Der er noget om sagen – så stol trygt på de mange, mange andre, der har haft det ligesom dig. De overlevede, og det gør du også!

(Jeg fik “hjælp” af women til dette indlæg fra deres artikel, her)

Unavngivet

2 kommentarer

 • Nancy

  Hey skønne menneske 😊
  Har fulgt din bog , et stykke tid . Men det første gange jeg kommentere på et opslag 😉 hold kæft hvor er du bare skøn , og lige det her opslag – armen smukke – du skulle jo blive love alternative behandlere :p Kys fra en lidt ældre kvinde . :p som er imponeret over de flotte råd :*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Hej Nancy! Er glad for at du kommenterer, det er altid dejligt… Og mange tak for ros! Rigtig god dag til dig :-* kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er okay at knalde ved siden af.