Vegansk date med Søren Bregendal ..

Jeg har fået konstateret stress..

_MG_8070Jeg har siden marts været stresset, meget stresset. Mange af jer ved jo at jeg endte på sygehuset tilbage i Marts (læs indlægget, her), på grund af min sygdom, som jeg faktisk troede var gået i sig selv. Det gjorde mig rigtig bange, og det gav mig angst for at komme ud, så hver dag var pretty much et helvede for mig! Det eneste som holdt mig oppe var Villian, uden ham ved jeg ikke hvad der ville være sket.

Mange mennesker foreslog lykkepiller, og der var jeg bare sådan… No fucking hell! Jeg skal nok komme igennem det, for jeg er stærk og har mange gode mennesker omkring mig. Det er 5 måneder siden, og jeg har det meget bedre, bare det at jeg kan tage til København, som er langt fra Aarhus, det er stort – og det er uden angst, på ingen måde bange. Men jeg har her på det sidste fået sådan nogle stød i min venstre side, vejrtrækningsproblemer, og min højre arm er ofte sådan halv slap/bedøvet-agtigt. Så jeg tog til læge, og var virkelig bange for at det kunne være en svulst eller lignende, men “heldigvis” var det bare stress, ej ikke heldigvis, det er jo ret nederen.

Der skal ingenting til for at gøre mig stresset, så lige pt. har jeg brug for mennesker omkring mig som ikke har for mange problemer, eller kræver for meget af mig – det lyder hårdt, men jeg bliver nødt til at tænke på mig selv, og tænke på V!

Er der nogle af jer som har nogle metoder til at stresse af når man er gået helt i selvsving? Jeg nægter at gå til psykolog, prøvede det lige efter anfaldet, men det var slet ikke mig. Anyone? Hvad hjælper jer?

Unavngivet

18 kommentarer

 • Malene Frederiksen

  Kan klart anbefale dig at komme ud og få masser af frisk luft, & lave noget 2-3 om ugen som virkelig gør dig glad, derudover kan det være godt hvis du i løbet af en dag finder på noget du virkelig nyder f.eks at høre en sang hvor du bare slapper helt af.
  Og det sidste råd er motion – at cykle en tur f.eks hvor du lige får pulsen op og stige lidt men ikke meget er også sindsyg vigtigt!
  – Lidt gode råde som min kæreste fik af hans psykolog da han også lider af stress & angst.
  Håber det var lidt hjælp. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Anne,

  Jeg fik en øvelse til når jeg kan mærke at stressen er ved at overvinde mig.
  Træk vejret HELT ned i maven – uden at løfte brystkassen.
  Ind igennem næsen og ud gennem munden. Gør det 13 gange.
  jeg har fået at vide at jeg skal gøre det morgen og aften indtil min stress er væk. det er noget med at hjernen så udskiller positivt et eller andet, som gør at kroppen slapper af.
  Det har virkelig hjulpet mig – og nu gør jeg det “kun” når jeg kan mærke min krop er ved at stresse op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Måske terapi i stedet for psykolog? Jeg oplevede, at min psykoterapeut var bedre til at give mig redskaber til at tackle situationer end psykologen var 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Jakobsen

  Jeg har selv haft stress for år tilbage. Det der bl.a hjalp mig, var at jeg var nødt til virkelig at sortere i, hvilke ting/selskaber jeg tog til og jeg følte til tider jeg var meget egoistisk, men det hjalp mig, at jeg kun tog de ting ind, som jeg følte jeg kunne overskue.
  Dernæst har jeg haft enormt meget glæde af naturen. Når det blev for meget og jeg kunne mærke at det var svært at få luft, tankerne tog overhånd eller jeg generelt blev utilpas, gik jeg en lang tur i rolige omgivelser eller tog til vandet. Der er ikke noget der giver mig ro, som at sidde ved vandet eller gå en lang tur i skoven og bare lade tankerne flyde. Og en sidste ting jeg benyttede mig meget af, og stadig gør, er at skrive ned, hvad der gør mig stresset, når det kommer. Så er jeg bedre forberedt til næste udfordring. Også erkende at man ikke altid kan nå alting og det er helt okay 🙂 håber du snart kommer ovenpå igen, det er en hård tid med stress, og det er så vigtigt at du lytter til din krop og de signaler den sender. Tag endelig bare imod al den hjælp du kan få af venner og familie, der skal nok komme en tid, hvor du kan give tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Har selv lige fået afvide jeg havde stress. Jeg prøver og gearer ned, lave få aftaler eller lave aftalerne alt efter hvordan jeg har det. Også det vigtigste lytte efter sin krop og dens signaler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gru

  Hej Anna.😊
  Jeg har selv haft stress i en lang periode. I starten var jeg sådan lidt.. Aaargh den gang de nævnte lykkepiller.. Men til sidst tænkte jeg: “Nu prøver jeg.” Og det er jeg virkelig glad for! Jeg er mere afslappet og bliver ikke så let stresset. Oveni stoppede jeg med en af mine dårlige vaner.(Rygning) Ja folk mener en lykkepille gør dig lykkelig. Men det er ikke sådan det fungere! Man begynder at hvile mere i sig selv og tro mere på sig selv.
  Du får heller ikke kyssesyge fordi du kusser med andre.. Det er bare noget nogen har valgt det skal hedde?

  Så jeg vil ikke mene der er noget galt i det! Jeg har taget “lykkepiller”(Cipramil) i 3 år, og har ikke været ramt af stress siden.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg gik helt ned med stress for et par år siden. Det er næsten helt væk nu – dog kan der godt være dage, hvor jeg godt stadig kan mærke det.
  Men noget, der har hjulpet mig rigtig meget, har været at tænke på at det er OKAY at have off-days, det er OKAY at være stresset! Man skal lytte til sig selv, sin krop og sit sind. Kan man mærke at det hele bliver for meget, så giv dig selv lov til at tage en fridag, aflys alle aftaler. Giv dig selv lov til at have ondt af dig selv for en stund. Det er okay!
  Og så skal man bare huske at tænke på, at tage det roligt. Skrue lidt ned for forventningerne, skrue ned for tempoet, for man når sgu nok det hele alligevel – så skal man nok komme stille og roligt ovenpå igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Du skal bare nøjes med at se de mennesker der er gode for dig <3 Hvis du gerne vil tale med nogen kan en alternativ behandler anbefales!! Det kræver lidt mod at tro på det, men gør man dét venter der kun kærlighed og tryghed på den anden side. Har hørt Diane Soa i Kbh skulle være rigtig god til de følelsesmæssigt ramte. Det kunne da i hvert fald være en nødløsning hvis du ikke vil tale med f eks en psykolog (har jeg også selv dårlige erfaringer med).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg har diagnosen parnoid skizofren, men er nu konstateret rask.
  Men det der har hjulpet mig rigtig meget er hele tiden at tænke at du nu har fået et navn på det der gør at du reagere som du gør, MEN det er stadig dit liv med et lille twist, og du bestemmer!
  På bla. den måde har jeg fået kontrollen tilbage ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Jeg er selv i en stress/depression lige nu. Jeg har fået taget en VEGA test og den har hjulpet mig rigtig meget med hvad min krop mangler. Hun fandt ud af at min krop er i chok stress og foreslog at drikke fuglemælk dråber. De hjælper virkelig meget for mig. Det er Bach naturdråber. Jeg er fan af dem. Håber du får det bedre for det er virkelig ikke rart at være i. !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Fuglemælks dråber? Hvor får man det?
   Nej er det ikke, også god bedring til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Anna.
   Jeg ville nødig bryde ind, men jeg har selv fået konstateret stress, hvilket jeg har døjet med i 2 år nu. Det skal lige siges, jeg kun er 16, så det er meget atypisk for mig.
   Min mors kollega laver disse Bach Blomsterremedier. Man kan få det både “suttebom”, sprøjte og dråber. Hvis du søger, Bachs Blomsterremedier på Google, vil deres hjemmeside dukke op. Jeg fik dråber, som man skal tage ca hver 2. Time, hvor man lige tager 3-4 dråber. Jeg tog dem 2 uger op til en eksamen, så de kunne nå at virke. Men inden jeg tog til eksamen, fik jeg en af disse “bom”. Super effektivt – kan varmt anbefales.
   Der findes et skema på siden, for dråberne.
   Du skal vælge max 6 forskellige ingredienser til din blanding. Der står navnet, hvad dit sympton er, og hvad ingrediensen så kan gøre ved dette.
   Det smager ikke som sådan af noget – men de bliver blandet med en smule cognac, ellers er de overraskende gode.
   Håber du kommer igennem det – det er super hårdt, og man kan syntes at ingen forstår hvad man døjer med. Al held og lykke til dig – og beklager for den lange kommentar. 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Er jeg ked af at høre du også døjer med! Men fedt du har fundet en løsning, eller i hvert fald en hjælpende hånd ved hjælp af dråberne. Dem vil jeg se nærmere på, tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg har gået nu i 1 år med stress. Og har fået det råd at lav en cirkel med egenomsorg og venner/familie/forhold overfor hinanden. Og fritid og arbejde overfor hinanden. Se om dit hjul balancere for det der betyder noget for dig og hvad der er vigtigt for dig… det giver en øjenåbner….
  Accepter din stress og lad vær at kæmp imod.
  Skriv i en bog 3 ting du hver dag er taknemlig for og 1 ting du ser frem til ved denne dag. Det hjælper os…
  God bedring….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg har noget ala det samme. Blev hentet med ambulance for nogen uger siden. Fik et slemt migræne anfald og besvimede. Min terapeut gav mig nogen råd:

  Drik et glas koldt vand langsomt, hvis du paniker over noget. (Det hjælper)

  Tag dine fingre på dine øjenlåg og kør rundt i cirkler. Får en til at slappe af

  Og vigtigst. (Som du selv skriver) læn dig op af folk, som ikke forventer noget af dig. Træk dig tilbage fra andres problemer. Et gammelt ordsprog. Du kan IKKE hjælpe andre, før du har hjulpet dig selv. Ergo, du SKAL tænke på dig selv lige nu. Både for din egen skyld, men mest af alt V’s. ❤️ Skriv hvis der er noget smukke 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Svend Fransen

  Find det der gør dig mest glad og rolig og gør mere af det. Det kan være at høre rolig musig, gå en længere tur, brug mere tid med dit barn…selv har jeg brugt motion specielt svømning til at holde stressen fra døren.
  For højt stress niveau kan introducere angst og panikanfald og bare det at kende signalerne i tide…(noget dine omgivelser kan se før du er klar over det selv) kan dæmpe alvorligheden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sebina

  Flot du står frem ❤
  Held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna, du skal finde dig en rigtig god body sds behandler, det er sku noget der rykker. Smid mig en mail hvis du vil have en anbefaling i København og lidt uddybning, ellers kan du sikkert også Google dig frem til mere info:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk date med Søren Bregendal ..