YESTERDAYS CLASSY OUTFIT! (DIREKTE LINKS)

NÅR UNGE PIGER KOMMER TIL MIG MED DERES PROBLEMER :(

Hi guys! Jeg har her på det sidste fået et par triste og et-råb-om-hjælp-beskeder fra en masse unge piger, og det er faktisk blevet ret slemt. Min målgruppe er ret bred, men i hvert fald 20% af dem der følger mig, er piger mellem 11-15 år. Inden for de sidste 4 måneder har jeg fået lidt forskellige beskeder fra forskellige piger omkring deres problemer, det kan fx være en alkoholisk mor/far, vold i hjemmet eller mobning i skolen.

Det gør virkelig ondt på mig at de kommer til mig med deres problemer, ret voldsomme problemer, for det virker til at de ikke rigtig har nogle at snakke med. Jeg bliver bekymret, og prøver at hjælpe dem, på enten den ene eller anden måde. Men nu har jeg det sådan lidt.. Burde jeg ikke kontakte deres forældre, dem allesammen? Hvis Villian fx blev mobbet eller gik rundt med nogle selvmordstanker, uden at fortælle mig det, så ville jeg da gerne vide det. Jeg ved egentlig ikke rigtig hvordan jeg skal håndtere det?
Nu om dage går folk meget op i likes og følgere, det gælder om at have flest, især i de små klasser – forfærdeligt ikke? Så de fleste ber mig faktisk om at like et af deres billeder, eller følge dem. Nogle gange gør jeg det, fordi jeg får ondt af dem, men samtidig fortæller jeg dem også at de er gode nok, og at de ikke skal lytte på hvad de andre siger.. Er det forkert? Det med at jeg liker et billede fordi jeg får ondt i hjertet? Hm, jeg kunne godt bruge nogle råd, what to do?

Jeg vil ikke hænge nogle ud, men en person skrev en lang besked i sidste uge, og faktisk fik jeg også en i går efter jeg lavede en live-video på IG, som virkelig ramte mig. Jeg har formuleret den med mine egne ord og gjort beskeden kortere så jeg ikke “afsløre” hende, den var rimelig voldsom, og jeg ved ikke rigtig hvordan man skal tackle disse slags beskeder?

beskeder

Jeg tager det alvorligt, men nogle gange virker det også lidt som om at de måske bare søger et like eller to? Helt seriøst… Hvad fanden gør man i sådan en situation her?

Dette indlæg har jeg været lidt nervøs for at udgive, for jeg ønsker ikke at blive høvlet ned, kunne bare godt bruge nogle råd. Jeg prøvede at opsøge pigens forældre i går, men uden held.

26 kommentarer

 • Jeannette

  Hej søde Anne.

  Kan fuldt ud forstå du får ondt i hjertet over de beskeder, og synes bestemt ikke at det forkert at du liker deres billeder af den grund, synes du håndtere det flot.

  Men i forhold til at en pige skriver at hende og hendes søster er udsat for vold i hjemmet, er en alvorlig sag hvis det virkelig er sådan, men uanset havd har vi i Danmark oplysnings pligt, hvis man har kendskab til at et barn eller børn er udsat for vold. Så i dette tilfælde ville jeg nok finde ud af hvilken kommunen de bor under, og tage kontakt til familie afdelingen og indgive en indberetning på det du ved, også tager de sig af det, man kan være annonym, så det ville ikke kunne ramme dig, hvis man ville være nervøs for det, men det var bare mit råd❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Er bare i tvivl om det er så slemt som hun skriver i og med at hun ber om et like til sidst? Jeg bryder mig ikke om at kontakte kommunen hvis det ikke er sandt! :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

   Jeg er meget enig omkring henvendelse til kommunen. Jeg er selv pædagog (og også mor!).
   Jeg får ondt i hjertet på dine vejne! Sikke beskeder at modtage! Og selvfølgelig også på pigernes, hvis beskederne er sande. Hvis de omhandler mobning, ville jeg synes det er fint at kontakte forældre. Men ikke når de skriver om vold i hjemmet, tænk hvis det er sandt, og bliver forværret. Jeg vil anbefale dig at henvende dig til kommunen, give beskederne videre, samt en forklaring om at du intet kender til om det er sandt, men ikke kan lade vær at handle på sådanne beskeder fra unge piger. Hvis det er løgn det pigerne skriver, har de stadig store problemer forældrene skal have afvide. Som mor tror jeg bestemt de fleste ville kunne se det er gjort af et kærligt hjerte, bare husk at gøre klar i henvendelserne at det ikke er en anklage, men en bekymring.
   Jeg råder normalt sjældent til at lave henvendelser til kommunen anonymt, men det ville jeg nok gøre i dit sted. Du kan hurtigt bliver viklet ind i alt for meget, og man skal passe på sig selv.
   En henvendelse til kommunen behøves ikke være en anklage eller fordi du mener, det fra beskederne er sandt, en bekymring er nok, og så har du gjort det du kan, hvis disse piger virkelig har det dårligt i hjemmet.
   Tanker herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Jakobsen

  Er der ikke en selvhjælpslinje til unge mennesker? Det var der da jeg var helt ung. Hvis jeg var dig ville jeg undersøge de muligheder og henvise dem til den. Det er flot at du vælger og reagere på det 👍 og dette indlæg kræver mere respekt end at blive “høvlet” ned. På de fleste folkeskoler er der også tilknyttet en psykolog/coach.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jo det fik jeg at vide, så fremover ber jeg dem henvende sig der! For synes virkelig at der er mange her på det sidste som har skrevet, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.
   Tak 🙂 Er heldigvis ikke blevet høvlet ned <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Jensen

  Hej Anna
  Mit råd er at du kontakter politiet, de har sandsynligvis flere resurser end du selv har, til at hjælpe dem der kontakter dig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hej.
  Var jeg dig havde jeg nok opsøgt kommune eller en from for Ssp, da jeg ved de hjælper mange med disse ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Hej Anna.
  Jeg kan godt forstå at du bliver ramt i hjertet når du får disse beskeder og får lyst til at hjælpe dem.
  Beskeder som den du har modtaget hvor der står at personen overvejer at gøre en end på det hele, betragtes som en trussel og du kan gå til politiet med det.
  Hvis jeg var dig ville jeg skrive til dem at at du ikke rigtigt ved hvad du skal gør, og bede dem ringe til fx BørneTelefonen etc.
  Du skal kun like hvis du har lyst til det, ikke fordi at du har ondt af dem❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Hej Anna
  Bed dem om at fatte mod!!
  De skal gå til myndighederne!! En lære på skolen de stoler på, eller tage på kommunen! Ihvertfald dem med vold i hjemmet..

  Mobningen, enten skal de ignorere hvad der bliver sagt til og om dem hvilket er rigtig svært.
  Ellers skal de tage det med en lære eller lave et opråb i klassen om at hun ikke vil finde sig i hvordan hun bliver behandlet..

  Alkoholiske forældre den er slem…
  Der er desværre ikke meget at gøre, end at gå til kommunen og blive fjernet fra mor og far eller også få dem til at indrømme de har et problem og det sidste gør de desværre aldrig..

  Jeg blev selv mobbet i skolen, og min lære var en idiot for jeg kunne jo bare opføre mig som de andre elever.. men når man har det svært ved timerne pga ordblindhed var det jo bare ikke skide nemt, så jeg begyndte at skære i mig selv, det opdagede en anden elev fordi hun tog fat i mig en dag, hun gik til en lære og kommunen blev blandet ind i det. Men ranken om selvmord lå der længe, for det hele var bare uretfærdigt!!

  Men de må ikke bukke under!!
  De er nogle seje piger!!
  Og livet er ligeså meget til for dem som alle os andre ❤️

  Håber du kan bruge min kommentar til noget hjælp ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Kære Anna. Jeg vil foreslå dig at bede dem ringe til BørneTelefonen – der kan de få konkret hjælp!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Kontakt den kommuner de tilhøre ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anika

  Hej Anna.
  Jeg kan godt forstå at du ikke ved hvad du skal gøre.
  Jeg ville nok sige det til forældrene, for man ved aldrig idag om det er “for sjovt” eller alvorligt, da mange børn idag bare siger ting for at få opmærksomhed
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej, forstår udemærket din bekymring! Jeg tænker at henvisninger til gratis hjælp som “livslinjen”, “Headspace” og “tuba” vil være relevant. Både så du føler du hjælper dem – ved at sende dem videre – men også fordi der er reel hjælp at hente i de organisationer.
  Men ellers er din indre konflikt omkring at give likes og følge dem, virkelig reel. Det er forfærdeligt, at det skal være sådan for nogle unge mennesker 🙁
  Synes det er flot du deler dine tanker og bekymringer om emnet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Anbefal BørneTelefonen (Børns Vilkår). alt for story ansvar på dine skuldre.
  Børnetlf. er oprettet for at give børn mulighed for at få gode råd eller en at snakke med – helt gratis. Alle børn og unge kan ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der er åbent kl. 11-23 alle dage året rundt.

  BørneTelefonen har nu åbnet en NATTELINJE, hvor du kan ringe på 116111 alle dage kl. 23-02.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R.m.h

  Hej Anna.
  Jeg har hørt om flere ”kendte” der oplever at deres følgere sender beskeder til dem med at de har det rigtig forfærdeligt, og nogle har lyst til at tage deres eget liv.. Det har så vist sig at det er for at få opmærksomhed, og netop for at få de her ”likes” som du også skriver om i oplægget..

  Du skal passe på med ikke at tage det for tæt ind, selvom jeg godt ved det kan være pisse svært, fordi man ved aldrig om det er for real eller fake???

  Men der er rigtig mange der prøver at udnytte at få opmærksomhed fra de kendte og det er super ærgerligt, fordi så kan du stå tilbage som et kæmpe ”fjols” være skide frustreret.. fordi man ønsker jo altid kun at ønske folk i nød..

  Jeg håber min besked har hjulpet dig lidt… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sis

  hej anne
  min egen mening er at hvis det havde været min egen datter ville jeg absolut have det at vide hvis hun gik med disse grimme tanker om at tage sit eget liv – så håber virkelig du evt får fat i dennes forældre så hun evt kunne få sagkyndig hjælp
  vh sus
  god påske til dig og Villian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Asger Frederiksen

   Tror ikke det er det smarteste træk at sige det til hendes forældre eftersom der er vold i hjemmet, tilgengæld ville jeg råde hende til at gå til professionel hjælp (SSP kan hjælpe med at finde en)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 010101

  Drab dig selv så det problem løst, så vi fri for at klog på dig !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Måske du burde gå til psykolog? Du fejler tydeligvis et eller andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hej, dette er lidt seriøst for hvis der er vold i hjemme er man nød til at for børnene i sikkerhed!
  Pigen der skriv er dette har lyst til at gøre enden på sige selv men hvad med hendes lillesøster hun for da måske stadig tæsk. Jeg ville måske spørger om hun har nogle at gå til, som hun har tillid til og stoler på der kunne måske hjælpe hende og hendes lille søster ud af det værste der kan ske for børn .
  Hun kan gå til skolen eller familie min en der ville tro på hende !
  Kan gost for står hun har det svært og det ser ud til det nemmeste er at gøre enden på sig selv, men hun har altså så mange år i nu til at se verden på en dejlig måde!
  Håber det kan hjælpe
  Anne Sofie fan af Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Hej, puha for et tungt emne. Håber du finder styrke til ikke at tage det på dine skuldre. Girltalk.dk specialiserer sig i netop dette, så henvis dem dertil uden yderligere kommentarer. Derudover har du faktisk indberetningspligt til myndighederne når du kender pigernes identitet. Så for din egen skyld ville jeg hurtigt få sendt dem videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg så en pige som skrev at Linse Kessler var det eneste der holdt hende i live, jeg gik ind og skrev til hendes mor og hun var meget taknemmelig ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det vigtigste er at du husker at passe på dig selv! Vi lever desværre i en tid hvor likes kan hjælpe på alting, især socialt, men hvis først du giver en et like og rygtet spreder dig, vil ALLE udnytte dig med triste historier for likes. Og du fortjener bedre. Så synes du skal have en fast regel! INGEN LIKES! Ellers kan du lave konkurrencer hvor man kan vinde shoutouts eller at blive fulgt af dig, eller få liket et valgfrit billede eller noget, så man får dem får noget positivt i stedet for <3 Pas på dig selv, søde Anna. Du kan aldrig være sikker på hvem der fortæller dig sandheden, men du kan altid sætte dig selv først og beskytte dig selv imod løgne på den måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Som flere andre skriver, er det en super god idé at henvise dem til andre steder, der er til for netop at hjælpe børn og unge. Jeg er selv frivillig i Headspace og kan kun anbefale det 🙂
  Det er vigtigt at passe på både dem og dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mimi

  Så Fie Laursen havde samme udfordringer med nogle af hendes fan forleden. Tror det bedste er at skrive, at du ikke kan hjælpe dem også give dem nummeret til BørneTelefonen.. det er ofte er råb om opmærksomhed fordi de er ensomme eller kede af det. Pas på dig selv i det

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YESTERDAYS CLASSY OUTFIT! (DIREKTE LINKS)