NYT HÅR - IGEN IGEN! MEN DENNE GANG....

DILEMMA OG DÅRLIG SAMVITTIGHED..

Hi guys! Jeg håber i nyder weekenden.. Det gør mig og Villian i hvert fald.. dog sover han lige nu, men han vågner nok om en time eller to og så kommer Martin senere! Vores lørdag kommer bare til at stå på familie hygge med mad, leg og film. I aften laver jeg kyllingelasagne (opskrift, HER) til os, og til dessert frugt med vaniljecreme og pandekager, mums…

Anyways.. Villian og jeg flytter snart, det ved jeg ikke om i har fået med, men vi flytter i rækkehus her d. 1 juni, og nøj hvor jeg glæder mig! Det er en to etagers med skur og have, seriøst, den er virkelig lækker, og det bedste af det hele er, at min bedste ven bor i hus 100 meter væk fra vores rækkehus. Jeg har søgt lejlighed i to år, men har ikke kunne finde noget, og når jeg har søgt inde på boligportalen, så er min mail ikke blevet besvaret – men ENDELIG havde vi heldet med os!

Der er dog et problem, rækkehuset ligger i den anden ende af byen, den ligger 15-20 minutter væk fra vuggestuen (30 med morgentrafik), og det går jo ikke. Som jeg snakkede med min mor om, så er det bedst han at kommer i en god børnehave tæt på hvor vi kommer til at bo, også med hensyn til skole osv, så han kan følges med dem fra børnehaven og videre til skole. Det er pisse ærgerligt, for Villian er så glad for sine venner og pædagogerne i hans nuværende. Villian har en bedste ven, og en bedste veninde, de er en 3-kløver. Det får jeg ødelagt ved at skulle flytte ham, og det gør virkelig ondt!

Her hvor jeg bor nu er også et stykke væk fra vuggestuen, men jeg vidste jo godt at dette var en midlertidig lejlighed, så vi valgte ikke at rykke ham til en anden vuggestue. Det har til tider været lidt besværligt for mig, da det er en kæmpe omvej, og nu hvor jeg flytter bliver omvejen endnu større, og med mere trafik om morgenen fordi vi skal over viborgvej (TRAFIKVEJ!). Derudover begynder jeg i skole, og så ville det tage mig omkring 50 minutter at komme i skole hvis vi skal forbi hans nuværende vuggestue først, og det går jo ikke i længden.

Jeg er bange for at flytte ham, for tænk nu hvis han ikke kan lide at være der, tænk nu hvis pædagogerne ikke er søde, tænk nu hvis han ingen venner får? Jeg har det så skidt med det, og jeg har så dårlig samvittighed… Men noget positivt ved kvarteret derude er, at der er rigtig mange børn på Villian’s alder, det har der ikke rigtig været her, faktisk overhoved ikke. Men tanken om at skulle rykke ham gør ondt, specielt på grund af hans 3-kløver med hans bedste ven og veninde, de vil komme til at savne hinanden rigtig meget, og sådan et bånd tror jeg han får svært ved at få med andre – av mit hjerte.

Nogle som har været nødsaget til at gøre det samme? Hvis ja, hvordan gik det, fik jeres børn hurtigt nye venner osv?

 

img_2226
unavngivet-1

14 kommentarer

 • Emma

  Forstår ikke du laver et indlæg om det, hvor alle kan gå ind og læse det, før du fortæller det til faren til dit barn. Det er da virkelig dårlig stil

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Han bliver ikke sur over det 😉 Den ligger jo lidt til højrebenet, men pas du nu bare dit – så passer jeg mit. Spurgte om råd, ikke din mening,

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • john nielsen

  Hej Anna. Ved det gør ondt men hvis det er en blivende bolig du har fået så er det en god alder han har til at han hurtigt kommer til at falde til et nyt sted.og med hensyn til trekløveret kan man jo ses i weekender.hilsen fra en gammel ræv som syntes du gør det godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hej.
  Jeg forstår godt du gerne vil flytte ham tætter på hvor i skal bo, da valgt selv at flytte, og fik det til at passe med at min søn skulle starte i børnehaven, da han blev 3 Og det er gået over alt forventning, jeg tror på de hurtigt lærer nye børn at kende også lidt glemme hvad de kom fra, min søn på nu knap 4 har ikke en eneste gang nævnt hans vuggestue. Og han kom hurtigt ind i rytmen i børnehaven og er så glad for stedet.
  Så tror ikke du skal være nærvøs for det, og hvis det er så få nummere på forælderne til børnene, så de stadig kan se hinanden selvom han kommer i børnehave et andet sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Anna.

  Jeg ved præcis hvordan du har det. Jeg har lige flyttet 3 børn fra nord til syd. Og jeg var såååå nervøs. Havde grumme samvittighedsproblemer og kun til besvær for mig selv.

  Det er gået mega godt, 2 skolebørn som begge havde lege aftaler allerførste dag på ny skole. Og Lillemand som har fået dispensation til at starte i BH aaaalt for tidligt i følge alder men han gik ind med rank ryg og var hurtigt igang på samme niveau som øvrige børn.

  Lad være med at bekymre dig, alt skal nok gå super godt. Han kan mærke dine bekymringer. Vis ham at alt det her er ok og nok skal gå, så har han også den opfattelse.

  Pøj pøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vi flyttede også vores dreng (på 4) til en ny børnehave da vi flyttede hus.
  I starten kunne han ikke lide at være der men efter et par uger har han fundet en masse gode venner og pedagoerne er super søde.
  Men kan godt forstå det her dilemma da de er i en “3 kløver”
  Håber det hjal lidt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Nu er jeg selv pædagog, og mor til en datter på 5 år. Når han stadig er så lille som han er, så vil det kun gavne ham, at han bliver flyttet til en ny børnehave nu, og starter i skole med, nogle af dem fra børnehaven, frem for f.eks at vente til han starter i skole, det vil gavne ham socialt, og han vil blive god til at tilpasse sig, som ældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Da min datter for 2 år siden, var lige så gammel som Villian er nu (hun har iøvrigt også fødselsdag d. 25/7 :-)) der havde vi vuggestueplads i den anden ende af byen, og vi havde hele tiden ønsket at få en plads tættere på vores hjem, men vi var bare ikke blevet tilbudt nogen anden plads, selvom vi havde stået på venteliste i lang tid. Lige da vi så havde indstillet os på, at hun skulle forsætte med at gå i institutionen og så rykke videre til deres børnehave, så fik vi selvfølgelig tilbudt en plads i den institution vi hele tiden havde ønsket og som ligger i gå afstand fra vores hjem.
  Jeg havde mega dårlig samvittighed over at skulle rykke hende, men alle sagde det var bedre på det tidspunkt end 1 år siden og det har de helt ret i. Fra 3 – 4 år, sker der virkelig meget, de begynder at knytte rigtige venskaber og får faste som de leger med osv. Så mit råd til dig vil derfor også være, hellere nu end senere 🙂 Min datter var lidt utilfreds i starten, men det var væk i løbet af 14 dage og nu går hun sammen med dem hun skal i skole med til næste sommer og møder ikke op som fremmede 1. skoledag og det ville hun havde gjort hvis hun forsat havde gået i den gamle instution.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Vi har stået i samme præcis situation. Vores datter blev i hendes gamle børnehave til at starte med. Vi flyttede hende af flere årsager.
  Den lange vej blev min datter selv træt af hver morgen, så hun ville selv flytte. (Hun var 5 år)
  Det med at etablere bekendtskaber i forhold til skole, prioriterede vi. Da vi alle ved hvor vigtige venner er for en i folkeskolen.

  Min datter er glad for at være flyttet, men savner selvfølgelig sine gamle venner osv. Men man kan jo altid besøge den gamle, og lave legeaftale.
  Vi havde det også dårligt til at starte med, men det gav en bedre tilværelse for os i sidste ende. Og ved både som mor til skolebarn nu, og pædagogmedhjælper, at alle børn synes det er utrolig rart at starte i skole med sine venner. Ellers kan det godt blive skræmmende for nogle 😊
  Hvis jeg skulle giv et godt råd, så spring ud i det. Besøg børnehaven først og få en god fornemmelse omkring den og pædagogerne der. Alle børnehaver er forskellige , så man kan selv mærke efter først.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Søde Anna, det er nogen helt naturlige bekymringer du gør dig! Man kan aldrig vide, hvad der kommer til at ske.. men tænk de venner han får det nye sted kan han invitere hjem og lege i en kæmpe have eller på hans egen værelse! Og Villian er sådan en sød dreng, så han skal da nok finde en ven eller to. Det er enormt ærgerligt at han skal miste daglig kontakt med sine venner, men mon ikke de gerne vil se hvor han kommer til at bo og kan inviteres til besøg, når I er blevet installeret? Mange knus til både dig og Villian! Alt overgang er svært, men tror det er den helt rigtige beslutning. Som sagt skulle han jo alligevel ikke gå i skole der, så det er godt at gøre det nu at han kender nogen og ikke bliver ny dreng i klassen samtidig med at han starter i en helt ny skole!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patrick

  Hej Anna jeg arbejder i en børnenehave. Jeg ser mange børnene skifte og vi får os mange børnene. Alle børnene ind til videre har fået det godt. De får altid nogle nye venner. Jo mere usikker du er med stedet er han det os. Det vigtigt du viser ham det her sted bliver mega fedt! Der kan gå nogle par dage før han finder sine første venner, men de skal nok komme.
  Jo hurtigere du skifter jo længere tid har han få nye venner i. Det os vigtigt du gør det klart at slut i denne anden vuggestue. Men holder en god afslutning. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda frederiksen

  Hej Anna.
  Det helt naturlige bekymringer du gør dig! Synes dog ikke du burde rykke ham fra sine venner og daglige vaner i sin nuværende vuggestue! Når man vælger at blive forældre, vælger man også at give en del af sig selv.
  Havde jeg stået i din situretion! Havde jeg gerne brugt ekstra tid om morgenen på at få mit barn i vuggestue og mig selv i skole hvis det gjorde mit barn glad! Det drejer sig om ikke engang en time, det havde jeg gerne ofret på mit barn for ik at skulle flytte ham fra sine venner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ofret for mit barn? Du får det til at lyde som om at jeg er en dårlig mor fordi han skal skifte? Han skal op klokken lort, og der komjmer stress på om morgenen? Og hvad så når han skal i skole, så bor han langt væk fra sine klassekammerater.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Du er overhovedet ikke en dårlig mor søde Anna, men jeg er enig med Belinda. Skiftede selv institution rigtig mange gange som barn, og det var altså virkelig hårdt. Hvorfor giver du det ikke et forsøg med den nuværende vuggestue, så kan du jo altid skifte senere hvis det slet ikke kan hænge sammen, f eks hvis Villian slet ikke kan komme op så tidligt. Når han engang skal starte i skole bliver det jo sikkert i nærheden af jeres bolig, men det er da kun dejligt for ham hvis han får venner spredt ud over hele byen. Jeg holdt selv kontakten med to veninder fra børnehaven (hvis nu han skulle ende i børnehave med de to venner du nævnte), det var først da min familie flyttede til en ny by at det begyndte at halte. Så venskaber fra vuggestue/børnehave betyder mere end man måske lige tror. Håber du finder den bedste løsning for jer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYT HÅR - IGEN IGEN! MEN DENNE GANG....