JUBIII - EN BLEFRI DRENG OM NATTEN! MEN...

JEG OVERVEJER AT BLIVE STERILISERET

img_4912Hi guys. Dette kommer nok meget bagpå nogle, men jeg overvejer at blive steriliseret. Det bliver ikke lige nu, da det er en stor beslutning, og man skal være 100% sikker. Der er mange ting som gør at jeg overvejer det, blandt andet fordi at jeg næsten er 100% sikker på at jeg ikke vil have flere børn. Jeg har ikke taget p-piller eller lignende længe, fordi at jeg ikke kan tåle det sammen med min medicin, og jeg ikke tage det.

Min sidste mulighed var en kobberspiral, men min gyno frarådede mig den, da den ikke ville være god for mig. Det ville være lidt for meget at gå i detaljer om hvorfor, men den var i hvert fald nærmest udelukket.

Min gyno ville prøve at tjekke op på de forskellige præventioner en sidste gang, og hun mener at en hormonspiral måske ville kunne gå, uden at det påvirker min medicin. Dog tror jeg ikke at det kan lade sig gøre, for min overlæge sagde at jeg ikke måtte få hormoner, men gyno’en mener at man godt må, i hvert fald når det er en spiral, da det ikke kan sammenlignes med p-piller, mini-piller osv. Men nu må vi se, dog skal de være helt sikre før jeg tør at gå med til noget. Jeg vil hellere være foruden, end at falde om konstant. Meeen, det er jo super nederen, og jeg har bæ-mund på. Jeg har ikke en kæreste lige nu, det er både positivt og negativt. Positivt fordi at jeg så ikke har så stor mulighed for at blive gravid (ses nemlig ikke med nogle lige pt), og negativt fordi jeg måske tager en beslutning alt for hurtigt, og her snakker jeg om sterilisering. Det kan jo være at jeg skifter mening, omkring børn, når jeg har fundet den rigtige mand at få dem med (hvis den rigtige mand overhoved findes).

Min familie synes at denne beslutning ville være helt hen i vejret! Men jeg er næsten 100% sikker på at jeg ikke vil have flere børn, og jeg gider ikke igennem flere aborter, for ja, der har været nogle aborter, trods prævention. En fyr skal nærmest kun kigge på mig, så bliver jeg gravid. Jeg blev faktisk også gravid med Villian på p-piller. Men åh nej… Hov, må man godt nævne at man har fået en abort eller to, måske tre uden at folk flipper ud? Vi får se… Det må man nok ikke, for hvis man kan sige a, så kan man vel også sige b? Og når ja, efter dette indlæg, så bliver jeg nok også kaldt en skank eller en skøge, fordi folk ud fra mit indlæg sikkert tror at jeg er sammen med mange mænd (hvilket jeg ikke er). Folk kan finde på at sige mange ting. Well Well…

Men jeg tænker… ikke flere børn, og jeg tror faktisk heller aldrig at jeg vil giftes, da jeg ikke tror på ægteskab. Folk er utro på kryds og tværs, og de giver ikke en fuck. Jeg har været udsat for utroskab ved alle mine kærester, pånær i mine teenageår.

Anyway. Er der nogle af jer derude som har haft det på samme måde, og valgte at blive steriliseret? Hvis ja, hvordan har det været for jer?

unavngivet

22 kommentarer

 • Putte

  Hej Anna.
  Selv er jeg blevet steriliseret for en del år siden nu. Dog grundet 2 hårde fødsler, og ville ikke udsætte min krop for en 3. Jeg har været glad for beslutningen, dog ind imellem efter jeg har fundet lykken på 2. År kan man godt savne det ikke at få et barn sammen med ham. Men at starte forfra nu, ville jeg ikke kunne (mine piger er 17&15 år) plus kæresten har 3 piger på 13,8 & 6år. Så har de børn jeg har brug for.
  Jeg synes dine argumenter for og imod er rigtig gode. Lyt til dit hjerte og din mave fornemmelse, så tror jeg på du finder den rigtige løsning. Kram din vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Tak for din kommentar! Det varmer når man får opbakning <3 Kunne godt forestille mig at man ville savne ikke at kunne have "valget" senere hen. Men jeg har overvejet det siden januar. Dog skal der mere overvejelse til…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Anna. Det undrer mig, at du ikke nævner p-stav. Har din læge og dig snakket om det? Stor anbefaling herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Anna.
  Jeg er ikke steriliseret, men jeg har en datter på 1 år og har selv været igennem en abort. Du skriver at du er næsten 100 % sikker på din beslutning. Jeg kan godt følge dine tanker omkring dine valg i forhold til sterilisation og ægteskab, men hvor kliché agtig det end lyder så er du stadig ung og har masser af tid til at finde en mand også kan det være din problemstilling ændrer sig. Mit budskab er bare, overvej det. Hvad end du vælger er det jo dit liv og jeg håber dine venner og din familie vil støtte din beslutning uanset hvad du vælger. Du får i hvert fald en krammer herfra. Det er nogle svære beslutninger du står overfor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Tak for din besked <3 Tro mig, jeg overvejer – har jeg gjort siden januar. men nu må vi se, hvis jeg må få spiralen – så kommer det ikke til at ske .. ikke lige nu..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Jeg har selv fået en hormon spiral. Mit udgangspunkt er selvfølgelig også anderledes end dit. Jeg er glad for at have fået den, da jeg heller ikke tåler diverse andre præventioner og ej heller er i stand til at tage så stor en beslutning så tidligt i livet. Det er sejt at du deler det og dine tanker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Jeg forstår dig fuldt ud, har en prinsesse på nu 5 år, har igennem de sidste par år selv haft tanken, godt nok er jeg en mand, så kan ikke helt sammenlignes med dig. Men det er stadigvæk en tanke, har ikke været i forhold de sidste 2 år, og ikke haft behov, da jeg ikke har datet i den tid. Men er 31 år nu, og føler mig for “gammel” til at skulle starte helt forfra, da et forhold gerne skulle have nogle år bag sig, inden et barn igen, for at undgå samme “fejl” igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Anna

  Hvilket kamera bruger du til dine skarbe billeder af dig selv og din søn. Vil du linke det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Syntes du skal gør det vis det er det du har lyst til. Kun dig der ved og det er det riktig for dig. Syntes du sej 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Anna , har du overvejet at blive ægdonor i stedet for ? 😊. Forstår godt dine grundlag til din overvejning men tænker der måske sidder nogle andre der ude der helt sikker nok kunne bruge hjælp på den anden måde mvh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Jeg kan ikke være ægdonor, og det er heller ikke noget som jeg har lyst til, man kan få bivirkninger osv. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Anna. Jeg vil bare lige give dig en hånd med vejen til din beslutning 😊 (hvis du ikke ved det) men man kan godt få børn efter man er blevet Steriliseret. 😊 men man skal dog havde hjælp. Håber du kan brug det i din overvejelse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Anna.
  Tak for et dejligt ærligt indlæg. Hvis jeg skal skynde mig at sige noget så ville jeg gå med hormonspiralen til at starte på hvis dette er en mulighed. Man kan komme til at fortryde selvom du siger du næsten er 100% sikker. Så lad os antage du får en spiral og hvis du stadigvæk har samme mening om 5-10 år kunne man overveje at blive steriliseret.
  Jeg er selv 32 og steriliseret som 29 årig. Jeg har 3 børn og jeg vil ikke ha flere. Jeg er nemlig panisk hver gang min mens udebliver et par dage for længe. Jeg har aldrig fortrudt mit valg. Men hvilken mølle jeg var igennem fordi jeg var så ung. Jeg kan godt forstå dig af de medisinske forhold, men på den anden side så det virkelig en stor ting at lukke ned for. Jeg ønsker dig alt det bedste.
  – Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Tak for din søde og meget betænksomme kommentar! Jeg tager også spiralen hvis det bliver en mulighed, håber!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kender godt følelsen. Jeg fik lagt en hormonspiral op, som faktisk gør dig steril, lige indtil du tager den ud igen. Efter jeg fik min søn, gik der kun 3 mdr før jeg opdagede jeg var gravid igen, denne endte i en medicinsk planlagt abort, da min kroppe lige skulle have en pause. Når vi har fået nr 2, så overvejer jeg også at blive steril, orker ikke alt det cirkus fordi man er gået over tid. Så jeg er med på din vogn! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg blev selv steriliseret som 30 årig, er 41 nu og har en dejlig datter på 22.
  Jeg må ikke få flere børn pga. sygdom og medicin.
  Der var mange, der heller ikke kunne forstå, at jeg ville gå igennem så omfattende et indgreb, som sterilisation er! Men det er min krop. Min beslutning. Og ikke mindst er jeg evigt taknemmelig for, at jeg har min skønne datter! ❤️
  Beslutning er din og kun din. Bedste ønsker! 😇

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har selv fået to aborter, og skulle jeg blive gravid igen, bliver det til endnu en abort. Fedt at du er så åben omkring det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Du er ikke særlig gammel. Meget kan ske. Så tag den med ro. En dag finder du en skøn mand, du måske skal dele resten af livet med. Så ville det da være så ærgerligt ikke at kunne få børn sammen, hvis det var det i ønskede. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chrestina

  Hej Anna 😀
  Nu ved jeg ikke hvilken slags hormoner du ikke kan tåle. Men har du talt med din læge om den homon spiral der hedder jaydess minispiral, den udskiller ikke østrogen. Jeg fik den selv tilbudt fordi jeg ikke kan tåle de ‘alm’ hormoner i p-piller(østrogen) jeg kunne desværre ikke havde den siddende, grundet en sygdom som gjorde jeg havde mange smerter, så jeg blev først steriliseret og bagefter fået fjernet hele underlivet. Tro mig du skal virkelig få tænkt 100% igennem om du virkelig ikke ønsker flere børn. Jeg er 29år idag med en pige på 6 år og 3 bonus unger, men nogen dage bider det mig simpelthen i røven, at jeg ikke kan få et barn mere ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Shani Pedersen

   Hej Christina. Jeg skriver en artikel om kvinder, som har valgt at blive steriliseret. Artiklen er til VICE’s kvindeunivers Broadly. Hvis det kunne have interesse for dig at være med, så skriv gerne til mig på shanipedersen@hotmail.com eller telefon 28266761. Intet er bindende, så du er også velkommen til bare at høre mere om projektet først. Bh Shani Pedersen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JUBIII - EN BLEFRI DRENG OM NATTEN! MEN...