ANDERS HEMMINGSEN.. DET GJORDE DU BARE IKKE

JEG BLEV INDLAGT FOR EN DAG

clickHi guys! Jeg blev indlagt for to uger siden, meeeeen det var kun for sjov, det var nemlig skolerelateret. Vi var ude på VIA i Aarhus for at høre mere om de forskellige videregående uddannelser.

Jeg har altid haft sygeplejerske i mine overvejelser, derudover journalist og tilrettelægger. Men efter mit besøg på VIA, så er jeg 98% sikker på hvad jeg vil efter HF! Jeg vil nemlig gerne være sygeplejerske, og så håber jeg på at jeg en dag kan komme ind og arbejde på fødeafdelingen. Jeg har siden 2015 arbejdet som handicaphjælper on/off, og det gør også at jeg er et skridt foran når/hvis jeg kommer ind på uddannelsen – da jeg ved mange ting og har meget erfaring med mange ting, hvilket er super godt. Alle de ting læreren viste os frem og fortalte os om, kendte jeg allerede til i forvejen.

Vi skulle indlægge hinanden, og det var ret sjovt. Mig og Thora fra min klasse havde det virkelig sjovt, og prøvede virkelig at leve os ind i rollen som sengeliggende (syg) og sygeplejerske, som i nok også kan se på billederne. Såååå, jeg blev altså indlagt og fik altså mere viden indenfor faget, og det gjorde virkelig bare det sidste for mig, nu ved jeg nemlig hvad jeg vil.

Jeg har faktisk været indlagt in real life et par gange grundet min sygdom, der er det altså knap så sjovt – og der ved jeg bare hvor meget det betyder at have gode læger og sygeplejersker omkring sig!

Jeg var faktisk den eneste fra klassen som sådan virkelig var interesseret, men det er jo nok også fordi at jeg altid har haft det i mine overvejelser og fordi at jeg synes det er spændende. Jeg elsker at kunne hjælpe andre mennesker, så arbejdet som sygeplejerske er jeg 100% sikker på at der er mig. Som handicaphjælper lærer man også mange ting, og det handler også meget om omsorg og pleje. “Problemet” med arbejdet som handicaphjælper, er for mig, at der er for lidt udfordringer og så kan det godt være lidt hårdt at skulle arbejde “alene”- derudover er det et ret ustabilt arbejde, da man nærmest kan blive fyret fra den ene dag til den anden uden grundlag. Men selvom jeg elsker det, så tiltaler sygeplejerske mig mere, og der er der som sagt også flere udfordringer.

Men nu har jeg prøvet at være indlagt, og prøvet at være sygeplejerske og det samme har Thora. Vi havde det begge sjovt, men hun vil absolut ikke ind på den uddannelse, det er hun alt for sart til, ha ha.

cliick

kk
unavngivet

7 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor fedt du overvejer sygeplejerske! Jeg er selv sygeplejestuderende, og det er et mega fedt studie! Jeg vil dog lige knytte en kommentar til dit indlæg – det er de færreste steder, at fødegange bruger sygeplejersker, hvis der altså stadig er steder hvor de gør. Ellers er det primært jordmødre. Og ellers er der selvfølgelig sygeplejersker på barsel, neonatal og børneafdeling osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Anna.
  Dejligt at du ved hvad du vil. Jeg har dog en enkelt kommentar😊 Arbejder selv på fødegangen, og der er ikke sygeplejersker ansat, kun jordemødre og assistenter. På barselsgangen er der sygeplejersker, men tror ikke at de kommer på fødegangen i nærmeste fremtid.
  Håber du finder din rette vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  De bruger ikke sygeplejerske på fødegangen 🙂 de bruger kun jordemødre og sosu assistenter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Fedt at du gerne vil være sygeplejerske! (Det er jeg nemlig selv 😜 og det er verdens fedeste job 💪🏻). Synes dog du skal vide at man nu til dags ikke bruger sygeplejersker på Fødeafdelingen, men jordemødre og så har de sosu assistenter til at assistere. Der er selvfølgelig mange andre afdelinger hvor man kan arbejde med børn og gravide/ kvinder der lige har født, men selve fødslen kan man kun som sygeplejerske komme til at have noget med at gøre, hvis man er en del af det team der rykker ud hvis der er komplikationer under fødslen. MEN tag uddannelsen alligevel, man kan stadig komme til at lave så mange fede ting på andre afdelinger 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fruaa

  Hej Anna. Sygeplejerske er et dejligt job, men for at du ikke bliver skuffet senere, vil jeg bare fortælle at fødeafdelingen på AUH ikke bruger sygeplejersker længere. Der er kun jrodemødre, læger og sosa’er. Der arbejder derimod sygeplejersker på bl.a. barselsafsnittet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Du kan blive en super god sygeplejerske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg tænkte på… tror du de bruger sygeplejersker på fødeafdelingen længere

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ANDERS HEMMINGSEN.. DET GJORDE DU BARE IKKE