ER I KLAR TIL FORÅRET? KJOLER TIL UNDER 150 KRONER!

AT VÆRE STUDERENDE OG HAVE ANGST SOM ALENEMOR…


Hey guys. Dette er faktisk et ret efterspurgt indlæg, for der er mange derude som er nysgerrige omkring dét at være studerende som alenemor.

Jeg er jo som de fleste af jer ved, igang med at tage en HF og jeg er færdig her til sommer.. THANK GOOD! Grunden til at jeg har taget min uddannelse så sent, er simpelthen fordi at jeg i mine “unge” dage valgte at droppe ud af HHX for at få en oplevelse i stedet for. Set i bakspejlet var det måske lidt tåbeligt, men alligevel ikke, for jeg fik en oplevelse som jeg ikke ville have været foruden, og derudover har jeg jo klaret mig godt økonomisk siden da, så jeg har egentlig ikke haft brug for en uddannelse. Men det ville have været nemmere hvis jeg havde taget min uddannelse dengang, for man har det altså som blommen i et æg når man bor hjemme og det hele er lidt nemmere.

Grunden til at jeg valgte at tage en HF nu, er fordi at det åbner nogle flere døre, og jeg vil gerne have muligheden for at kunne videreuddanne mig og det kan jeg nu… eller, snart i hvert fald.

Det har været hårdt og til tider stressende, derudover også angstprovokerende. Jeg føler ikke altid at skolen er særlig forstående overfor min situation med angst, min kroniske sygdom, barn og eventuelt sygdom, såsom influenza eller lignende. Jeg har grundet Villian selvfølgelig lidt flere sygedage end andre, og derudover også på grund af min angst af og til. Mit fravær ligger lidt højt grundet personlige ting og sygdom. De har selvfølgelig nogle regler som de skal følge, men ja.

Det kan godt være svært at være 100% fokuseret på skolen når man er mor, for jeg kan jo ikke læse lektier før at Villian er blevet puttet, og nogle gange falder jeg i søvn sammen med ham. Når man har et barn skal man tilsidesætte sig selv, og dermed bliver ens uddannelse også tilsidesat en smule, og her mener jeg altså det der med, at man ikke bare kan sætte sig ned og gå igang med sine lektier og sine afleveringer når man har lyst. Det værste er under eksamenerne, for der er jeg meget presset, og får det både fysisk og psykisk dårligt. Det der med at vide at man skal til en eksamen, men først kan læse op når ens barn er blevet puttet. Det er hårdt for min psyke, og det fremprovokere min angst – og DET kære venner, er det allerhårdeste. Jeg vil sige, at angsten er det værste, hold kæft hvor jeg hader det, men jeg har heldigvis så mange gode mennesker omkring mig. Anyway, så er jeg en fighter, og jeg klarer det hver gang.

Alt i alt, så ja, det er hårdt at være under uddannelse som alenemor, netop fordi at man ikke bare kan sætte sig ned og læse lektier når man vil. Det kan man først når barnet er blevet puttet, og derefter har man jo allermest lyst til enten at sove eller at slappe af, så man kan lade batterierne op til dagen efter. Jeg har heldigvis en nem dreng, som er god til at underholde sig selv, så nogle gange er der lige tid til at jeg kan få lov til at læse, og hvis ikke, så læser jeg mens jeg laver mad, smart ikke? Vi mødre er nogle blæksprutter, vi kan meget på en gang 😉

Til sommer kommer alle mine gode fag, så der er jeg faktisk ikke særlig nervøs. Lige om lidt står den på SSO, og det glæder jeg mig faktisk til at gå igang med, for mit emne er sindssygt spændende.

Er det egentlig for tidligt at skrive at jeg er færdig om 4 måneder, for tænk hvis jeg ikke er? Super pinligt hvis jeg ikke kommer i mål, men så skulle det være på grund af mit fravær, men det ville også være meget tarveligt hvis jeg skulle ryge ud på det, for det har indtil videre gået rigtig fint med alle mine eksamener og de ved hvad jeg tumler med.

MEN VENNER…. Man kan sagtens tage en uddannelse som alenemor eller generelt bare som mor, men jeg vil anbefale jer at gøre det inden at i får børn – det vil gøre det meget nemmere for jer <3

Well hello mini Tarzan… Ej, se lige hvor dejlig han er! Åh hvor han dog varmer mit hjerte, ubetinget kærlighed.

2 kommentarer

  • Dejligt, der stadig er overskud til at finde projekter spændende – jeg kan hvertfald godt forstå, det er kan være hårdt, særligt hvis man går op i at få sine lektier lavet generelt. Selv lavede jeg kun de absolut nødvendige rapporter og gruppeprojekter på min uddannelse, og jeg havde ingen børn 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Får vi snart en opdatering på hvordan dine ar ser ud nu?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER I KLAR TIL FORÅRET? KJOLER TIL UNDER 150 KRONER!