VI REJSER VÆK FRA DANMARK I AUGUST.. I'M SO EXCITED!!

Hvorfor SKAL man sove med sin kæreste?

Indlægget indeholder reklamelinks. Reklamelinks er markeret med*

 

Hi guys. Long time no see. I kender godt de der spørgerunder på Instagram, ikk’? Dumt spørgsmål, for selvfølgelig gør i det, i hvert fald 98% af jer som læser med, hehe. Der er noget som har undret mig, for hvorfor SKAL man sove i samme seng med sin kæreste, for at have et godt og sundt parforhold? Jeg har på Instagram i mine spørgerunder nævnt, at jeg ikke sover sammen med min kæreste – hvilket mange har undret sig over, for det er da “normen” at man sover sammen med sin partner. Mange har i hvert fald sat spørgsmålstegn ved det, hvilket jeg ikke forstår. Der er virkelig mange som har været nysgerrige. For hvorfor sover min kæreste og jeg ikke sammen? Det skal jeg nok uddybe så godt jeg nu kan, så jeg ikke får flere af disse til tider “nedladende” spørgsmål.

Hvis jeg ikke får min søvn, så bliver jeg hurtigt sur, irritabel og kan begynde at græde over absolut ingenting, altså ligegyldige ting. I fredags da jeg ikke fik min søvn, græd jeg faktisk over at jeg ikke havde fået min søvn. Jeg har en snært af misofoni, som kan oversættes til “had overfor lyde”. Min kæreste snorker, rigtig meget – og hvis der er noget som jeg ikke kan klare, så er det når folk de snorker. Det er noget af det værste jeg ved, seriøst… For så kan jeg SLET ikke sove. Så vi har hvert vores soveværelse. En sjælden gang sover vi sammen i vores friweekend, men det er kun hvis jeg falder i søvn først. For vi ligger jo sammen, indtil en af os siger “nu vil jeg i seng”, så går den anden ud af værelset og ind i sin egen seng. Men at sove med folk som ikke snorker, kan jeg også have det svært ved, for jeg fylder og kan godt li’ at have sengen for mig selv! Det er det bedste jeg ved, det der med at jeg kan ligge og flyde, og ikke skal tage hensyn til andre. Og apropos at flyde i sengen, så er det bedste jeg ved, at flyde i et lækkert og behageligt nyvasket sæt sengetøj, som de her sengesæt* fra LinenMe.

Men som sagt er det “normen” at man som par skal sove sammen, det ser folk som det mest normale, og hvis man ikke sover sammen, så må der være noget galt i parforholdet? Der kan jeg med det samme sige NEJ, for min kæreste og jeg har det sundeste og bedste forhold, vi har det virkelig godt sammen. Hvis vi sov sammen hver dag, så ville der nok blive bøvl, for så ville jeg ikke kunne sove, og ville derfor være mut og irriteret dagen efter. Mange af mine nærmeste blev også forbavsede da jeg fortalte at vi ikke sov sammen, for det så de også som unormalt. Men det er ikke unormalt – det er faktisk rigtig dejligt. Man sover jo bare? Og man sover da bedst alene, am I right?

Mange af mine følgere skrev også “Jeg sover heller ikke med min kæreste/mand, det ville ødelægge vores forhold”, så vi er altså IKKE de eneste. Der er mange som ikke sover sammen med deres partner, også mange af vores fællespar, og mine forældre har heller aldrig sovet sammen, så de sov også på hvert sit værelse, da min far snorker for the win. Så det har altid været normalt for mig.

Anyway. Hvis vi går tilbage til misofonien, så er jeg som sagt meget sart overfor lyde. Mange griner af mig, for der er så mange ting som jeg overhoved ikke kan klare lyden af. Jeg kan ikke klare lyden af: Snorken, dybe vejrtrækninger, når folk smasker tyggegummi, lyden af kridt på en tavle eller på fliser, lyden af sne under skoene, lyden af sand på fx et fortorv, lyden af at folk spiser chips mens man ser fjernsyn (hvis jeg ikke selv gør), lyden af når folk bider i en sodavandsis, lyden af et bestik på en tallerken, lyden af blyanter (altså når man skriver med dem, puha. HADER DET!)  osv osv. Der er mange ting som kan gøre mig lidt irritabel eller giver mig gåsehud. Jeg kan fx heller ikke li’ at røre ved papir, have sand under fødderne, røre ved kridt og meget mere. Ej okay, når jeg remser det her op, så lyder jeg virkelig som et underligt menneske. Men hey, that’s me. Jeg kan ikke lave om på det, men jeg lever med det and that’s okay.


Kæft jeg er egentlig flot om morgenen, haha.

7 kommentarer

 • Sisse

  Meget fint beskrevet. Jeg elsker også når jeg en gang imellem sover alene. Sover normalt sammen med min mand, har været sammen i 24 år, men han snorker heller ikke. Jeg lider også af misofoni, så kan I den grad sætte mig ind i dine udfordringer med forskellige lyde. Jeg kan f.eks ikke sove hvis der er et ur der tikker. Får det fysisk dårligt nogen gange når mine 3 børn spiser chips, gulerødder eller smasker. Kan blive helt angst når min mand tager et stykke tyggegummi i bilen, ikke fordi han decideret smasker når han tygger, men bare tanken om at det måske kan høres. Så har så meget respekt for jeres valg. Fortsat god søndag aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Tak for din besked. Dejligt at høre at jeg ikke er ene om at have det sådan <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • VenterPaaVinBlog

  Min hadelyd er hvislen fra tørre birkesrundstykker på tallerkner, når folk putter smør på. ARGH. Og vat, der rives over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   HAHAHAHA, den var ny 😀
   Åh ja, VAT! fy for fanden… HADER DET!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg hader lyden af når folk hoster, nyser, snøfter, rømmer sig, harker og pudser næse samt trommesoloer. Så du er ikke den eneste som har det svært med bestemte lyde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Du kan blot henstille til, at folk der sover alene får bedre søvn og mindre risiko for flere sygdomme senere i livet. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VI REJSER VÆK FRA DANMARK I AUGUST.. I'M SO EXCITED!!