Paradise Hotel? Gode råd til Castingen...

Ih ja.. Jeg er en dårlig mor..

IMG_1161Jeg har har haft noget på hjertet længe, som jeg endelig har taget mig sammen til at dele med jer. Dette vil sikkert skabe en kæmpe debat, og det er også helt okay – vi kan ikke alle være enige.

Jeg var til fest på et kollegie her for to-tre måneder siden.. Jeg skulle aldrig være taget afsted, men det er en helt anden sag. Nå… Mange af de studerende på kollegiet var nogle “klogeåger” som jeg kalder det. De fleste af dem var ved at uddanne sig til noget, som min hjerne i hvert fald er for langsom til eller også til noget som jeg absolut ikke interessere mig for. Jeg kom i snak med en fyr, han virkede til at være meget sød – men da han fandt ud af at jeg ikke havde en speciel uddannelse ændrede han sig 180 grader og blev direkte ondskabsfuld.
Vi snakkede om en masse forskelligt og det var faktisk rigtig hyggeligt. Han begyndte at spørge ind til hvad jeg skulle lave efter min barsel. Jeg fortalte stolt at jeg skulle begynde som handicaphjælper og samtidig med det, kunne jeg godt tænke mig et deltidsarbejde med få timer. Så spurgte han nedladende “har du ikke en uddannelse?”, hvorefter jeg svare “Nej. Jeg har kun en 10 klasse og nogle enkeltfag, hvorfor?”. Derefter begynder han at høvle mig ned! “Hvorfor tænker du ikke på din søn? Du skal da have dig en uddannelse ellers kommer du sku da ikke langt i livet.”
Nå okay, så man bliver lykkelig af at tage en uddannelse? Er det det der gør en lykkelig? Fandme nej. Jeg har aldrig været 100% sikker på hvad jeg vil arbejde med, så hvorfor begynde på noget når man ikke er sikker? Skal jeg virkelig spilde 5-7 år af mit liv på at leve på en dum su og uddanne mig til noget som jeg alligevel ikke brænder for? Jeg fortalte ham at jeg glæder mig til at komme igang med jobbet, men han mente stadig at det var totalt idiotisk ikke at gå igang med en uddannelse. “tænk på dig søn”.
Hvor er nogle mennesker bare ussle. Er man et bedre menneske hvis man har en uddannelse? NEJ.. Han gjorde mig simpelthen rasende, sikke en holdning. Jeg tror at det er ham som ikke kommer langt i livet.

Jeg har ALTID haft arbejde og altid tjent mine egne penge. Jeg har ingen gæld og en god opsparing. Derudover elsker jeg at arbejde. Jeg er ikke dum i skolen, tværtimod, men jeg ved som sagt ikke rigtig hvad jeg vil være og derfor er der ingen grund til at jeg studerer. Jeg er lykkelig for det jeg har lavet indtil nu og det vil jeg blive ved med at være, for at hjælpe andre mennesker gør mig glad.

Det skal lige siges at han mente at jeg en dag ville ende nede i Netto. Nå okay.. Og hvad hvis jeg gjorde? Hvorfor ser folk ned på folk der arbejder i butikker? Jeg har arbejdet i fakta og jeg var faktisk glad for det! Jeg havde de bedste kollegaer og det var bare rigtig godt. Hvorfor grine af en som er glad for sit job i netto og tjener sine egne penge? Grin da hellere af dem som sidder hjemme i sofaen på dagpenge i flere år på grund af dovenskab.

Hvad mener i?
Er man en dårlig mor fordi at man ikke behøver en uddannelse for at være glad? Er man et doven menneske fordi man ikke føler behov for at have en uddannelse? Er man lykkelig bare fordi at man har en uddannelse?

Mit svar er  NEJ…

– Jeg ved godt at man ikke må give fingeren til folk. Men han har virkelig fortjent den, for INGEN skal sige til mig at jeg er en dårlig mor, bare fordi at jeg ikke har behov for en uddannelse. Jeg er glad for det jeg laver og jeg kan forsørge mig og min familie BUM.

jjjjaaaaa

77 kommentarer

 • Pernille

  Anna! Du er en skide god mor, han er bare en undskyld sproget men en fucking nar! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Hej Anna.
  Jeg forstår dig fuldt ud!! Men bliver lige nød til at skrive at på Århus social og sundhedsskole kan du uddanne dig til social og sundhedshjælper til elev løn – voksen løn hvis du er over 25 ☺️. Det er jo en uddannelse med mennesker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • carina

  Det er jo også det vigtigste at man kan forsørge sig selv og sin familie. Så kan en uddannelse være lige meget 🙂 anna du er en fantastisk mor og følger virkelig sin blog hver dag du skriver så spændende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna. Nej man er hverken et dårligt menneske og slet slet ikke en dårlig mor bare fordi man ikke har en uddannelse, jeg et mor til en skøn dreng på 4 år jeg har ingen uddannelse og vi et glade og lykkelige allesammen herhjemme. Så ja ham fyren er da et kæmpe fjols.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanni

  så fordi jeg er på dagpenge så er jeg doven?!!!
  Jeg siger tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Nej du misforstår 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AS

   Læs dog hvad hun skriver, hun skriver hvis man er på dagpenge pga. dovenskab

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hun mener nok også kontanthjælp, da hun skriver flere år og man kun kan være på dagpenge i to år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Anna, jeg syns fandeme du er sej, når du står så meget ved dig selv, især i sådanne situationer! Sådan nogle mennesker er til at brække sig over…
  (Skriver aldrig til “offentlige personer”, men det her er noget jeg selv kan blive så rasende over! Godt du er som du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ved du hvad Anna stik ham en fra mig også. Det er da noget forbandet svineri. Man bliver ikke ringere mor af ikke at havde en uddannelse har kun en hg og hvad har jeg fået ud af den intet, før jeg gik på barsel arbejdede jeg også i butik og elskede det og elsker sq stadig mine kollegaer og butikken og tjener også mine egne penge og kan også selv forsørge min familie så nej selv uden uddannelse er man en god mor. Der skal helt andre grunde på bordet før man er en dårlig mor. Hold du de negative mennesker ude af jeres liv og fortsæt som du gør nu, for du gør det sq godt. Knuz og kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Anna, jeg syns fandeme du er sej, når du står så meget ved dig selv, især i sådanne situationer! Sådan nogle mennesker er til at brække sig over…
  (Skriver aldrig til “offentlige personer”, men det her er noget jeg selv kan blive så rasende over! Godt du er som du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Hej Anna
  Nej du er ik en dårlig mor. Var selv 23 da jeg fandt ud af hvad jeg vil uddanne mig til. Bare tag dig god tid,for det er jo det job/uddannelse du skal bruge resten af din liv med. Ang dagpenge, ja der er nogen der er dovne men bestemt ik alle. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes overhoved ikke at man er en dårlig mor bare fordi man ikke har en uddannelse! Også sådan nogen som ham kan man næsten ikke gør andet end at blive irriteret over bare fordi han sikkert har en eller anden form universitetsgrad! Jeg mener at man ikke behøver en uddannelse for at være en god mor! Selvom det altid rart at kigge tilbage på og selvfølgelig også være en god rollemodel, men der er bare nogen som hellere vil være på arbejdsmarkedet og tjene penge end at gå på dagpenge osv. Men nogle uddannelser tager heller ikke ret langt tid, hvilket jeg er glad for når man ikke gider/har lyst til at gå i skole i flere år! Så synes da man skal få sig en rigtig god uddannelse hvis ikke man kan finde et arbejde! Men kan slet ikke sætte mig ind i at være en dårlig mor hvis man ikke har en ordentlig uddannelse, men der vil altid være sådan nogle mennesker der ikke kan sætte sig i disse situationer.! Men hvis bare børnene og ikke mindst din egen søn får rent tøj på hver dag, mad på bordet og nyt tøj synes jeg man burde være taknemmelig for at man som familie bidrager til samfundet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi er mange dårlige mødre i Danmark kan jeg regne ud. Jeg har så godt nok gymnasiet med også efter 10. Men har ingen anden uddannelse. Til gengæld er jeg ejer af en virksomhed i vækst som vi startede i 2010.

  Selvstændig og uden uddannelse, har kvalitetstid med mine børn da de først møder ind kl 8 og allerede er hjemme igen kl 15.

  Ingen at stå til regnskab for når børnene er syge og trænger man til en fridag så tager man det. Og jeg elsker mit job. JEG HAR SELV VALGT DET og man kan ikke uddanne sig til det jeg er 😉 mit arbejde består nemlig i flere opgaver, bla bogholderi, salg, montage, support og besvare telefoner. Det ville kræve ret mange forskellige uddannelser.

  VÆLG DU BARE DET JOB DU ØNSKER.

  Anna du er en perfekt mor for Villian og han elsker dig ubetinget. Med eller uden uddannelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Hvor er det dejligt at høre!! Skønt at det spiller for dig 😀

   tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Anna , du er slet ik en dårlig mor .
  Jeg efter mange år med kun arbejde i Føtex er jeg begyndt på en uddannelse og fordi det så mange år siden jeg gik i skole sidst tager jeg en 9 men jeg har sagt til mig selv at jeg ik kan sige jeg ik skal have børn før jeg færdig med min uddannelse da jeg ved jeg først er færdig om 5-6 år og jeg er altså 21 nu jeg gider ik være en gamle mor 🙂
  Du en god mor !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Du har helt ret. Først og fremmest, synes jeg det er dybt uacceptabelt at tale sådan til et andet menneske.
  Men jeg vil også sige at uddannelse er vigtigt. Jeg har selv en søn på 10 mdr og har ingen uddannelse. Jeg starter dog i skole til august.
  Fremtiden er helt klart kun for uddannede, og jeg tror ikke på man kan klare sig uden en uddannelse om 10-15 år. Men det kan nås endnu. Jeg synes det er fint at arbejde indtil man ved hvad man vil. Det havde jeg selv gjort hvis jeg stod i den situation 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Dejligt at du ved hvad du vil 🙂
   Men jeg giver dig ikke ret, nogle virksomheder vil hellere have folk ind med erfaring. Jeg har arbejdet siden jeg var 11, og nu her når jeg bliver Handicaphjælper kan jeg få arbejde inde for faget ALTID.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Nej, du er bestemt ikke en dårlig mor bare fordi du ikke studere elle har en uddannelse. Man skal lave det man vil og har man det godt som man har det, så er det dét. Der er ingen grund til at sudere hvis man ikke ved hvad man for det første vil og derefter hvad man skal bruge det til. For mit vedkomne er jeg glad for at jeg har en gymnasiel uddannelse, men hvis det ikke er det du vil, så er det altså ikke det du vil. Det har ingen betydning for om du er en god mor eller ej 🙂 kan også være du har anden erfaring som gør at du får dit drømmejob en dag jo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel Degnebolig

  Man er bestemt ikke en dårlig mor, fordi man ikke har en uddannelse, og altid godt at havde hjertet det rigtige sted, og empati for andre mennesker, og på den måde at hjælpe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel Degnebolig

  Man er bestemt ikke en dårlig mor, fordi man ikke har en uddannelse, og altid godt at havde hjertet det rigtige sted, og empati for andre mennesker, og på den måde at hjælpe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cathrine

  Jeg, 22 år, er igang med en hf selv, udelukkende fordi jeg vil på sygeplejerskeskolen, og når mine børn er blevet store, er min store drøm at blive jordemoder. Min kæreste, 25 år, derimod har kun 10. Klasse, simpelthen fordi han ikke dur til det med at gå i skole. Han har i stedet valgt at starte ejet firma fra bunden. Med det mener jeg uden en krone på hånden til at starte med. Vi mangler ikke noget… Det har været hårdt, fordi hans erhverv til tider kræver mange dage væk fra hjemmet, til gengæld kan han fuldstændig selv råde over sin tid. Vi har to børn og når P-sprøjten udløber starter vi på det 3. Vores to børn elsker at far kan være så meget hjemme. Så kan det godt være vi ikke er millionærer, men vi er glade, både voksne og børn, for den måde vi har valgt at leve på.
  Den dreng (vil jeg tillade mig at kalde ham du mødte) har i hvert fald et småligt syn på tilværelsen, og spørgsmålet er om han finder lykke ved kun at have fokus på karriere. Jeg tvivler… Uddannelse har intet med forældreskab at gøre, så længe man tager ansvar for barnet og dets tarv, og det lyder og ser det ud til at du gør med villian 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Åh Anna, du har lige givet mig det største smil på læben – endelig en med samme mening som som!!
  Jeg kunne ikke være mere enig, hvorfor tage en uddannelse bare for at tage en, hvis man sagtens kan få arbejde uden? Jeg ville heller ikke opstarte en uddannelse som ikke sagde mig noget, på ingen måde!
  Og ih hvor gør det mig glad at du støtter op om folk der arbejder i butikker, hvis man kan lide at stå i butik, er det det man skal!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Uddannelse eller ej, har intet at gøre med hvordan man er som mor!..
  Men min holdning er dog at det er vigtigt at have en uddannelse fremfor at stå som ufaglært, så har man altid noget at falde tilbage på. Når det så er sagt, har han slet ikke ret til at nedgøre dig og kommentere på din “evne” som mor. Det vigtigste er sgu at det kommer penge ind så i kan få mad på bordet.. ☺
  Visse typer har det bare bedste, når de føler sig hævet over andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane Munk

  Tag det helt roligt. Jeg blev også først i en “sen” alder færdig som sosu-assistent. Sidste sommer blev jeg så færdig som lærer, og jeg er 34. Så tag det helt roligt. Lige pludselig dukker det helt rigtige for dig op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Lægaard

  Du er slet ikke en dårlig mor, bare fordi du ikke tager en uddannelse! Det er som du selv siger, virkelig vigtigt at man er glad for det man laver! Synes da bare det er fedt, at du har mod på at være handicaphjælper, for det kræver sgu sin mand 🙂 Held og lykke (Du har lige fået en ny læser på din blog 🙂 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Kristensen

  Du er bestemt ikke en dårlig mor fordi du ikke har en uddannelse. Jeg er 21 snart 22 år og min mor havde heller ikke en uddannelse da jeg var barn, og i mine øjne er hun den bedste mor og var også det da jeg var barn uden en uddannelse. Hun fik først sin uddannelse da jeg var 18 år, hun har altid tjent sine penge og været glad for det hun lavede uden en uddannelse

  Anna.. Du er ingen dårlig mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Kære Anna

  Kast en finger efter han knolden fra mig, nu når du er i gang 😉
  Man langt fra en dårlig forældre hvis man ingen uddannelse har og no matter what så er det aldrig forsent at finde ud af hvad med vil job og uddannelsensmæssigt, så længe man kan forsøge sine børn, give dem alt den kærlighed, tryghed de har brug for 🙂 mange (siger ikke alle) højt uddannet har ikke tid til deres børn pga karrieren og det vil jeg da personligt mene at “dårligere” forældre og børn vokser generelt op med at tror at penge = kærlighed :/
  Håber det giver mening 😉
  Held og lykke med dit nye job 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Anna!
  FEDT INDLÆG!! Jeg sidder lige nu og er snart færdig med 2.g i gymnasiet.. Men hold nu k*ft hvor jeg hader det. Jeg har så fået lavet en 4 års løsning, bla. for at se om det kunne hjælpe mig.. Det er stadig et helvede. Når jeg siger til folk at jeg hader gymnasiet og egentligt bare vil droppe ud.. Så siger de “ej, Anna det er da den dårligste idé! Du ødelægger din fremtid” hvad sker der for at man skal være inde for en bestemt kasse for at passe ind!?
  Skønt at høre at jeg ikke er den eneste i verden som har den holdning! Endnu en gang tak for at dele din mening! 🙂 btw du er en fantastisk mor, uddannelse gør ikke en lykkelig.
  Mange hilsner Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Årh det er virkelig også kedeligt i skolen! Men bid tænderne sammen og tag det sidste år, det bliver du glad for <3

   Mange tak!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • fatin

  Hej smukke. Jeg er selv fra Århus 20 år med 2 børn .. og jeg har den samme holdning som dig! Så vi to

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kent Skaaning

  Det er ikke uddannelse der gør forældre gode, det er der imod hjertet, der banker for ens børn. Bliv du bare ved med at arbejde, til du er helt afklaret med, hvad du vil. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes netop at du er en vildt god mor at du ikke udanner alt for meget.. Børn vil da 1000 gange hellere have en mor der har tid til dem, end en der tjener vildt mange penge 🙂
  Han er da godt nok dum at høre på.. Og efter hvad man læser på bloggen, virker du til at være en fantastisk mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Men i ved jo ikke hvad jeg tjener 😛 he he.. Jeg har penge nok, mere end rigeligt. Så deeeeet… Men ja, jeg har tid til Villian!
   Mange tak!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hej Anna 🙂
  Jeg kan udmærket godt forstå holdning! Man behøver ikk en uddannelse for at være lykkelig og man skal slet ikk studerer hvis man ikk ved hvad man vil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes at man skal have en uddannelse. Jeg syntes folk med uddannelser er for dumme! Du får ikke noget ud af livet, hvis du ikke har en uddannelse!!!
  Anna du burde tage at få en uddannelse ellers får du ondt af dig selv, i din fremtid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Ha ha hold dog din mund altså 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Missepigen

   hvorfor SKAL ALLE havde en udddannelse
   Det er ens ejet valg
   Lyt ikke efter dem ar der siger at andre er dumme fordi de ikke har nogen uddannelse. Anna har jo arbejde/starter snart med at arbejde igen.
   Så luk aret jeg er med Anna i der her

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • PS. Villian er mega sød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea Sofie

  Jeg forstår fuldt ud din mening…. jeg er 16 år og min mor havde da Heller ikke nogen plan, for hvad hun skulle i livet, min mor har også kun en 10. Klasses eksamen, og hun er glad for sit arbejde, man behøver ikke at have en uddannelse for at opfostre sit barn…. Jeg synes du skal gøre som du gør, og udlev din drøm sammen med din søn, hvis du er glad for dit arbejde så være stolt af dig selv over dig selv, at du er den du er…. Jeg er stolt af min, selvom hun ingen uddannelse har…. Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Godt Anna det er lige det du skal han er sku en idiot når han taler sådan til dig. Jeg synes du er en fantastisk mor og han skal bare holde mund PS vil du ikke nok følge mig på Instagram jeg hedder sporty_girl_sej og er stor fan af dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Sikke en idiot. En uddannelse har ikke noget og gøre med at være mor. Det er to forskellige ting. Så længe man har et job eller bare har penge nok Så kan man være den sødeste og beste mor på jorden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Vil give dig ret i at du ikke er en dårlig mor, men det der med at det ham som du tror ikke kommer langt i livet, skal du nok ikke regne med. Jeg ved godt han virkede som en idiot mod dig, men jeg tror ikke han sagde det for at være træls, men fordi han ren faktisk ville give det som at godt råd.(Selvom det var sagt på en dum måde)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Er så enig med dig Anna.
  Hvis alle havde den holdning som ham idioten, hvor skulle vi så handle ind, hvor skulle vores kære blive passet hvis de var handicappet??
  Frygtelig indstilling, snæversynet og bedrevidende findes der mange af, og dem skal du slet ikke hører på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LineAmalie

  Jeg synes til dels også at det er vigtigt med en uddannelse, men jeg tænker mere så man bliver bedre inde for det felt man vil arbejde med.
  Jeg har siden jeg var 12 ville være pædagog og har vidst hvilken uddannelse jeg skulle tage. En af mine gode veninder har arbejdet inde for flere forskellige felter efter hendes skolegang for netop at finde ud af hvad hun vil i livet. Hun arbejder nu i en vuggestue og har fundet ud af, at hun brænder for at arbejde med børn. Hun venter bevidst med tage pædagoguddannelsen til hendes børn er ældre for at kunne nyde den tid hun har nu med dem og til at de bedre kan forstå hvis hun skal lave lektier osv. Mange tager først en uddannelse senere i livet, og det er da også okay?
  Så længe man er glad for det man laver så er alt jo godt! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Helt enig med dig Anna ☺ jeg har hverken børn eller uddannelse endnu og må sige jeg ønsker mig højere at blive mor end en uddannelse!
  Kan ikke forstå folk har så travlt med hvad andre gør og ikke gør!
  PS. Jeg synes det nogle fede ting du tager op på din blog!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Helt enig med dig Anna ☺ jeg har hverken børn eller uddannelse endnu og må sige jeg ønsker mig højere at blive mor end en uddannelse!
  Kan ikke forstå folk har så travlt med hvad andre gør og ikke gør!
  PS. Jeg synes det nogle fede ting du tager op på din blog!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er fuldstændig enig med dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Respekt for din holdning! Vi er i år 2015, man behøver sku ikke en høj erhvervs uddannelse for at være glad og tilfreds, og kunne tjene til at forsørge sin familie… Jeg læser selv til finansøkonom, men det betyder såmænd ikke at hende kassedamen der sidder i netto, og er lykkelig for at gå på arbejde hver dag, er mindre værd end mig, vi spiller alle sammen en rolle, og jeg er sikker på din søn er, og altid vil være stolt af dig! Bum, og god aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Anna 🙂
  Jeg vil give dig fuldstændig ret . Man er ikke en dårlig mor, fordi man ingen uddannelse har. Jeg kan godt forstå at du ikke giver spilde flere år af dit liv på en uddannelse som du ikke er helt sikker på at det er det du virkelig vil.
  Godt at du tror på dig selv <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Jensen

  Der er absolut intet i det her indlæg jeg kan sætte min finger på! Min mor var ene med mig, hjemmehjælper og uden uddannelse hele min barndom. Da hun blev 52 valgte de at fyre hende netop af den grund at hun ikke var uddannet. Beboerne græd, min mor var den bedste hjælper de nogensinde havde haft, fordi hun havde hjertet og erfaringen med sig. Såååå, hvis du ser ham der igen, så stik ham den anden finger for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jamen vi kan da også bare alle sammen uddanne os til journalister og advokater! Hvem skal så sælge os vores vare i netto? Hvem skal så passe de ældre eller handicappede? Synes det er så ubeskriveligt latterligt, hvordan mange ser ned på disse job som i øvrigt er super vigtige jobs! Hvad skulle samfundet dog gøre, hvis ingen gad at passe de ældre fx? Og alligevel får man så lav løn selvom det rent faktisk er en af de mest vigtige erhverv!
  Jeg har arbejdet som afløser på et plejehjem i halvandet år fordi jeg heller ikke vidste, hvad jeg ville, men dog vidste at jeg skulle hjæpe mennesker, og jeg mødte også folk med dumme fordomme som ham der idioten du snakker om. Man kan ikke andet end at grine af deres dumhed :-)!
  Derudover så synes jeg faktisk du skulle læse lidt om socialrådgiver uddannelsen. Med den kan du stort set arbejde alle steder, hvor det drejer sig om at hjælpe mennesker og mere til. Jeg begyndte på den i sommers og det har jeg ikke fortrudt! Det tager 3 1/2 år og man har meget forskelligt undervisning, så det bliver aldrig kedeligt! Undervisningen for dette modul er fx prostitution, handicap, kriminalitet, hjemløshed og misbrug så der er noget for en hver smag:-)
  Man har desuden også tit en fridag eller tre i løbet af en uge, så det er også en uddannelse, hvor man har tid til at være mor:-D
  Det blev lige en lang besked, sorry:-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Jeg er selv i gang med en uddannelse, og nej jeg tror da virkelig ikke jeg er eller bliver mere lykkelig af den grund?
  Som du siger, det der betyder noget er at man er glad for det man laver, uddannelse eller ej!
  Og selvfølgelig er man ikke en dårlig mor fordi man ingen uddannelse tager! Jeg er sikker på Villian vil lære meget mere af at se sin mor glad for sit arbejde end at have en mor med en høj uddannelse, men måske ikke være glad i det hun laver!
  Så lad dig ikke gå på af det. Gør det der hør dig glad og så vil Villian og andre omkring dig også være glade 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Anna.

  Jeg har lige læst din indlæg igennem. Jeg har svært ved at relatere til følelsen at være enlig mor – nok fordi jeg er 17. MEN at sige at man er en dårlig mor fordi man ikke har en uddannelse (altså efter 10. – fordi du har jo taget folkeskolen), synes jeg er helt forkert. En god mor kan defineres på livsværdier, hvordan hun vælger at opdrage sit barn og hvad hun giver videre i livet til barnet. At hun lærer det at være selvstændigt og tackle de hårde ting i livet. En uddannelse giver dig ikke ekstra værdier, der er bedre – så længe du kan forsørge dit barn. Er sikker på, at du bliver en god mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Synes faktisk, det er en spændende og relevant debat, det der med uddannelse eller ingen uddannelse. Jeg tror, at mange med uddannelse fejlagtigt sidestiller det at være ufaglært/uuddannet med det at være uambitiøs – og det er jo bestemt ikke det samme. Der er “dovne” eller uambitiøse mennesker i alle fag – både med og uden uddannelse. Og i mange tilfælde tror jeg, at man uden uddannelse ofte skal arbejde hårdere og mere målrettet for at nå sine mål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  I Netto

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  han er da dum.. Men når det er sagt vil jeg sige at fremtid er at man skal være faglært for at have en stilling i forskellige firmaer.. Hvis du glæder dig til at arb som handicaphjælper, kan du da med fordel tage hjælper eller assistent uddannelsen på voksenløn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annonym

  Min mor har heller ikke nogen uddannelse, men hun er satme det mest kærlige menneske. du skal fandme ikke lytte til sådan en spade. Du skal gøre hvad du kan lide, er det at hjælpe, fair nok. Gør det! for så ved du inderst inde at du gør det du vil og ikke fortryder du har brugt 5-7 år på skolebænken. :67:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper

  Min mor har heller ikke nogen uddannelse, men hun er satme det mest kærlige menneske. du skal fandme ikke lytte til sådan en spade. Du skal gøre hvad du kan lide, er det at hjælpe, fair nok. Gør det! for så ved du inderst inde at du gør det du vil og ikke fortryder du har brugt 5-7 år på skolebænken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Anna. Jeg har oplevet det samme, ikke kun 1 gang, men utallige gange!
  Jeg mener det er at tænke på min søn, at jeg ikke bruger hans barndom på at sidde med hovedet nede i bøger, jeg følte selv ikke at min mor var til stede og nærværende. Jeg vil give min søn al den opmærksomhed han fortjener! Jeg tager en uddannelse, måske om nogle år, ligenu er det vigtigeste for mig at vi har så vi kan klare os, og guldklumpen ikke mangler noget.
  Den idiot der har sagt det ved på ingen måde hvad han snakker op! Du tænker på din søn! Netop ved ikke at opbygge karriere ligenu, det er selv noget jeg har tænkt mig når mine børn er blevet store. Ligenu handler det om deres ve og vel og en god opdragelse og tilstedeværelse i deres liv.

  Syntes det dejligt at du minder så meget om mig selv, og at du tænker på Villian!
  Det du gør er efter MIN mening det helt rigtige for dig og for Villian som vil have en mor med massere af tid og energi på hænderne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Jeg mener ikke man er en dårlig mor fordi man ikke har en uddannelse,det vigtigeste er at man er glad og lykkelig for det man arbejder med,min datter har en uddannelse som kok,men det var dumme lange ,sene arbejdstider,så nu arbejder hun i fakta,og det er hun meget glad for,børn kan jo altid mærke om man er glad og lykkelig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Anna 🙂
  Man er bestemt ikke et dårligere menneske eller mor fordi man ingen uddannelse har. Dog vil jeg sige, at det er et rigtig godt sikkerhedsnet – idag er det desværre ikke så let at få job som ufaglært 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Anna, du har da helt ret! Man tager jo en uddannelse for at kunne tjene penge til forsørge sin familie med – og sig selv… og det har du jo klaret alligevel… Med arbejde.. så smid du de kommentarer ud til højre og lad folk bedømme hvorvidt du er en god mor, ud fra hvordan du er overfor dit barn og hvad du gør for ham 😉
  Ønsker dig en strålende fremtid som mor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Negina

  Hej anna jeg synes at du har helt ret jeg kommer fra en familie som tror at uddannelse er det vigtigtiste i livet men det er det ikke, min mor og far forventer jeg vil blive læge eller advokat, men det vil jeg ikke jeg hader hospitaler og jura er kedeligt, men jeg ved bare ikke hvordan jeg skal fortælle dem at jeg ikke gider det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Negina

  Endelig en der er enig, jeg kommer fra en familie som tror at uddannelse er der vigtigtiste i livet min mor og far har høje forventinger, de vil have at jeg blive læge eller advokat, jeg går kun i 7 klasse, men jeg kan ikke lide hospitaler det er deprimerede, og jura er kedeligt, men har stadig et godt forhold til mine forældre, jeg synes bare det er fedt at der er en der er enige med mig om at uddannelse ikke er det vigtigste i livet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louis

  Ingen har ret til at føle sig hævet over andre og fortælle, hvad der er rigtigt og forkert, og da slet ikke på en sådan måde, som han overfuser dig.
  Når det er sagt, er jeg selv af den holdning, at en hvilken som helst uddannelse kan være medvirkende til, at man kan få et arbejde Det kan man selvfølgelig også, selv om man ingen uddannelse har, men der har man bare ikke papir på, hvilke kompetencer man besidder, hvilket kan blive et problem.

  .. Og så vil jeg bare sige, at du virker til at være en glimrende mor, uddannelse eller ej!

  Ha’ en dejlig aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Er man en dårlig mor hvis man er på dagpenge eller kontanthjælp

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annadue

   Man er en doven mor hvis man går på kontanthjælp fordi at man ikke gider at arbejde og har alle mulige undskyldninger som fx min søster. SÅ dårligt forbillede for de små altså.. Hader system-nassere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej anna <3
  Jeg synes virkelig at du er sej! Hvis min familie bare bliver halvt så god som din er nu, vil jeg være over lykkelig!❤️ Man skal Aldrig høre på Fucked Up mennesker med deres karriere ting.. Bla bla blaaaa! Man skal blive hvad man vil!! Desuden har du jo også din blog! Det vil jeg sige også er et arbejde i sig selv!<33
  Jeg tager hatten af for dig!!!❤️

  Knuus Louise <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du skulle have sagt til ham at for mange er det en fordel først at studere efter de er fyldt 25 år – fordi man så kan få voksen elev løn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du skulle have sagt til ham at for mange er det en fordel først at studere efter de er fyldt 25 år – fordi man så kan få voksen elev løn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paradise Hotel? Gode råd til Castingen...