ER DER MANGE BEKYMRINGER ELLER HVAD? (FERIE OG VORES DAG)

JEG INDRØMMER AT JEG IKKE ER DEN PERFEKTE MOR…


Ingen forældre er perfekte, INGEN! Heller ikke de forældre som viser at alt er rosenrødt på Instagram eller andre sociale medier. Jeg har ofte lagt ting op af Villian hvor han ikke er i sit es, for sådan er det, sådan er børn. De/vi kan sku da ikke være glade hele tiden, men hvor mange tør at smække sådan noget op på de sociale medier? Næsten ingen. Så her kommer noget, som i måske kan relatere til, men ikke tør at sige højt. Jeg indrømmer det gerne, også selvom jeg da nogle gange får dårlig samvittighed, hvilket alle forældre kan gøre, for vi vil jo vores børn det bedste. Men intet er en dans på røde roser, og det er sku rart at få det bekræftet nogle gange, altså at man ikke er alene om det. Her kommer der der nogle ting som måske kan forarge nogle, but I don’t care. IT IS WHAT IT IS! I’m still a supermom!

– Når Villian vågner kl 6.30 om morgenen, går Villian selv ned og tænder for powerpuff pigerne eller lignende (for det har jeg lært ham) og jeg sover videre. Han hygger sig med sig selv, men man får lidt den der.. Er jeg en dårlig mor nu? Nahh, jeg er bare træt og trænger til en time mere, der skal jo samles energi! Han får lov at vågne, og jeg får en halv time mere – derefter går jeg ned og spiser morgenmad med ham.

– Jeg læser altid to godnathistorier for Villian når han bliver puttet, hvilket vi begge to nyder, for det er så hyggeligt. Men når han vælger en skod bog, så gør jeg historien kortere ved selv at digte slutningen, så vi kan komme videre til en ny bog – som forhåbentlig er bedre. Seriøst, jeg HADER “de 3 venner” fra IKEA, den kan ikke anbefales. Til gengæld kan du finde mange gode børnebøger her.

– Når jeg har været i skole til kl. 15.35, så skal Villian hentes, så skal der handles og så skal der laves mad. Jeg gør alt for at holde ham vågen når jeg kommer hjem, men hvis jeg kan se at han lukker øjnene – så gør jeg det fandme også! Det er velfortjent med en lille lur.

– Jeg bilder ham ind at det er kaffe som der er i min kaffekop, men det er det ikke. Det er cola! hehe. Jeg tænker at der er mange som bruger den, for den er jo genial.

– Når vi er kørt til Thisted for at besøge mine forældre (to timer væk fra Aarhus), så hører vi børnemusik den første time, men derefter skifter jeg over til “voksen”musik, hvor han så altid spørger “ER DET DER BØRNEMUSIK?!”… Mit svar er; “Ja skat, det er fra tegnefilmen Tarzan” (den har han nemlig aldrig set), hvorefter han bare er sådan… Nå, okay, den er god.

– Næsten hver dag efter aftensmaden kigger jeg på klokken og tænker… “Hvornår kan jeg tillade at putte ham i dag? Kl. 19.00 eller 19.30?”. Jeg skal jo lave mine lektier, eller noget. Gu’ vil jeg ej sidde og lave lektier når han “endelig” er blevet puttet og jeg kan få ro. Uha, det lyder måske hårdt, men vi er alle trætte, også børnene.

– Martin har Villian hver anden weekend, og når det bliver fredag morgen, den weekend hvor Martin skal have ham, er jeg bare sådan; “ALENE-TID!!!! YAS”. Jeg nyder mine weekender. Både dem med Villian, men også dem hvor jeg får mig noget Anna-tid! Det indrømmer jeg gerne, for så har jeg en weekend til at samle ny energi. Men altså, selvom det er dejligt med en off-børneweekend, så savner jeg ham jo også.

– Det her har jeg nævnt før, men da Villian var 2 år havde vi en sjov episode. Vi var taget i føtex for at handle, og Villian ville så gerne have en slikpose, men han fik et nej, mange gange. Til sidst blev han så sur at han lagde sig ned på jorden, og begyndte at græde. Ved i hvad jeg gjorde? Jeg lagde mig ned ved siden af ham og lod som om at jeg græd. Hvem tror i der rejste sig først? Han blev helt forarget, og siden da har han ALDRIG tigget eller grædt når vi har været ude og handle. Og jo, folk de kiggede og nogle grinede. Det må sku da også have set sjovt ud, at en kvinde ligger sig noget på jorden og begynder at hyle og spræller med benene, men det var det værd! Trust me, det virker!

Igen, så har mange en holdning til hvordan man skal agere som mor. Men vi gør alle det vi mener er det bedste for vores børn, og vi ER det bedste for vores børn – også selvom vi nogle gange sover lidt længere, eller digter en slutning på en historie (hvilket de heldigvis ikke ved), eller falder i søvn på sofaen, eller ikke orker at lege med biler, you name it. Vi kender det alle sammen, og vi ved alle sammen også godt at det ikke altid er en dans på røde roser, og da slet ikke når man er alene om det – så kan det altså godt være hårdt, specielt med studie ved siden af. Men ja, altså.. Jeg tør godt indrømme, at det er det til tider hårdt at være mutti, men selvom det kan være hårdt, så er det det hele værd – lille V er mit livs kærlighed!

Hvis der sidder en derude som er helt uenig, og virkelig mener at hun/han gør ALT til ug. Well, dobbelt high five til dig hvis du har den forestilling. Ej, vi fortjener sku allesammen et klap på skulderen og en high-five!

Jeg håber i nyder jeres weekend, og at i nød mit indlæg. Hvis i har nogle ting, altså lignende mit, som i gerne vil “indrømme”; så skriv gerne en privatbesked på facebook, eller i kommentarfeltet. Så deler jeg også nogle af jeres “indrømmelser”, selvfølgelig anonymt.


Han er min lille bølle. Gud, hvor jeg dog elsker ham!

 

7 kommentarer

 • Anna Elisabeth

  Som pædagog synes jeg det lyder helt normalt 😄 du er helt sikkert en skide god mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Herhjemme har vi også lært den 5 årige at gå selv ned og tænde for ramasjang. Som vi har snakket om herhjemme gider vi da ikke stå op klokken 6.00 for bare at ligge på sofaen og se børnefjernsyn og evt falde i søvn. Så hellere få lidt mere søvn i sengen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Du skriver på insta,
  At du fik negativ feedback og jeg må bare lige fortælle, at jeg er målløs!! Altså ikke over dig. 🙄
  Det absolut eneste jeg kan se er en lille smule dårlig opdragelse er, at drengen ikke har set Tarzan 😂 den film er virkelig genial!!
  Vores datter på 2 år hører altså sjældent børnemusik og beder selv om at høre “katchi” og “sweet Lovin”. Jeg har ikke tænkt det gjorde os til dårligere forældre for hun elsker jo musikken? 🤷🏼‍♀️
  Det med bogen gør jeg selvom hun kun får én historie og jeg tænker da klart jeg vil lære hende at tænde tv’et selv. Og kommer der en dag hun smider sig på gulvet og plager kan du regne med jeg vil gøre dig kunsten efter!
  Thumps up for en sej kor Villian har 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du er langt bedre end Geggo, som møgforkæler sin datter.

  Du er en skide god mor <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kender du Sandra på 11 år snart 12 år. Det er Pernilles datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cassandra

  Louise: Hvor kom Stephanie ind i billedet henne?😂

  Anna: det burde fandme da ogs være kriminelt at vågne kl.6.30 når/hvis muligheden for at sove længere er der🙈😂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER DER MANGE BEKYMRINGER ELLER HVAD? (FERIE OG VORES DAG)